• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Novosti.rs

08.06.2024

12:32

Stiže snažno nevreme! Pljuskovi sa grmljavinom u ovim delovima zemlje, moguć i grad

Miloš Rafailović/shutterstock

Društvo

Stiže snažno nevreme! Pljuskovi sa grmljavinom u ovim delovima zemlje, moguć i grad

Podeli vest

U Srbiji je i danas sunčano i veoma toplo vreme, a već oko podneva temperature u većem delu zemlje su oko 30°C. Pred nama je tropski dan, ali u delovima zemlje slede i padavine.

Dakle, u većem delu zemlje danas će biti sunčano i tropski toplo, uz maksimalne temperature od 30 do 34°C, u Beogradu do 32-33°C.

Posle 15 časova u zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije očekuje se jači razvoj konvektivne oblačnosti, pa se kasnije podne, pred kraj dana i uveče u ovim predelima očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Biće uslova i za grmljavinske oluje, ponegde i lokalno sa gradom i veoma obilnim pljuskovima, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu palo i više od 20 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnsot od urbanih poplava i bujica. Inače, ovaj tip padavina ne utiče na izlivanje reka, već samo na pojavu urbanih poplava ili izlivanja manjih tokova i potoka bujičnih karaktera.

Inače, nalazimo se u delu godine kada su ove pojave uobičajene u našim predelima, tako da nema mesta panici, već treba pratiti redovna obaveštenja i upozorenja državnih i nadležnih službi.

Ovakve pojave, poput grmljavinskih nepogoda, bez problema se mogu prognozirati za određeni deo zemlje danima unapred, ali sama i tačna lokacija može se odrediti dva do tri sata ranije, pogotovo što su ove pojave i veoma lokalnog karaktera.

U toku noći i u nedelju ujutro lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se ponegde i na severu Vojvodine.

Lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće ponegde i u noći ka ponedeljku i početkom sledeće sedmice i to uglavnom na severu Srbije.

Biće i dalje veoma toplo, uz postepeni pad temperaure prema sredini sedmice, da bi nakon toga ponovo usledilo veoma toplo vreme.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija