• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2024

16:06

Očekuje nas veliko nevreme! Srbiji slede apokaliptične scene - ovi delovi zemlje prvi na udaru!

Miloš Rafailović/shutterstock

Društvo

Očekuje nas veliko nevreme! Srbiji slede apokaliptične scene - ovi delovi zemlje prvi na udaru!

Podeli vest

U Srbiji danas preovladava sunčano i veoma toplo vreme, uz razvoj oblačnosti. Temperature ovog poslepodneva dostižu i 33°C.

- U ovom času delovima Srbije približavaju se dva grmljavinska sistema. Jedan grmljavinski sistem premešta se sa istoka Republike Srpske prema zapadu Srbije i širem području Tare i Bajine Bašte u naredna dva sata doneće lokalne pljuskove sa grmljavinom - prognozira meteorolog amater Đorđe Đurić.

- Drugi grmljavinski sistem premešta se sa istoka Crne Gore prema jugozapadnim predelima Srbije i u naredna dva sata doneće lokalne pljuskove sa grmljavinom delovima Pešterske visoravni i Metohiji. Lokalno na ovom području može biti jačih i obilnijih pljuskova, uz gromove - navodi Đurić za Telegraf.

- Ovi grmljavinski sistemi premeštaće se u zapadnoj visinskoj struji dalje prema istoku. Inače, krajem dana i tokom večeri uslova za pljuskove sa grmljavinom biće širom zapadne i jugozapadne Srbije.

Foto: Informer

 

 

Lokalno može biti i kratkotrajnih grmljavinskih nepogoda.

U drugoj polovini noći i u nedelju ujutro pljuskova sa grmljavinom biće i na severu Bačke, severu i istoku Banata.

Ovakve pojave, poput grmljavinskih nepogoda, bez problema se mogu prognozirati za određeni deo zemlje danima unapred, ali sama i tačna lokacija može se odrediti dva do tri sata ranije, pogotovo što su ove pojave i veoma lokalnog karaktera.

Lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće ponegde i u noći ka ponedeljku i početkom sledeće sedmice i to uglavnom na severu Srbije.

Kako kaže Đurić, biće i dalje veoma toplo, uz postepeni pad temperaure prema sredini sedmice, da bi nakon toga ponovo usledilo veoma toplo vreme.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija