• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.06.2024

14:42

Fruškogorski koridor će preporoditi Srem: Evo kada će biti završena cela saobraćajnica od Novog Sada do Rume

MGSI

Društvo

Fruškogorski koridor će preporoditi Srem: Evo kada će biti završena cela saobraćajnica od Novog Sada do Rume

Podeli vest

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je danas, prilikom obilaska radova na tunelu „Iriški venac”, da će projekat Fruškogorskog koridora preporoditi Srem, dok je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić istakao da će koridor biti završen na vreme.


- Dinamika se prati i radovi idu kako treba. O bezbednosti se vodi računa o svakom detalju. Posebno me obradovalo što smo ubrzali probijanje tunela, treba nam četiri meseca za nešto za šta je ranije trebalo devet. Ovaj tunel donosi konkretno zaštitu Nacionalnog parka Fruška gora, neće se ići kroz park i neće biti emisije štetnih gasova. Velika stvar za Irig i Srem, koridor će ga preporoditi - istakao je Vučević.

Vesić je naglasio da će koridor biti završen na vreme.

Foto: Foto: MGSI

 

 

Foto:  

- Rokovi koji su utvrđeni su do septembra 2026. godine izuzev mosta u nastavku Bulevara Evrope. Povećano je koliko se iskopava mesečno, sve će biti ispoštovano. Dobro je kad se nešto novo završi. Manje je važno da li kasni tri meseca, važno je da se sve završi kako treba. Nikad ne znate na šta ćete naići kad kopate tunel, u ovom trenutku ne postoji konkretno ovde razlog da mislimo da će kasniti završetak - rekao je Vesić.

Naveo je da je tunel „Iriški venac“ dug 3,5 kilometra i da će biti najduži u Srbiji.

- Urađeno je 52 odsto. Do septembra 2026. biće završen koridor, osim radova na Bulevaru Evrope. Koliko će ovo značiti ljudima koji žive ovde, pokazuje činjenica da će ovaj tunel promeniti način života. Ovo je dokaz kako zajedno možemo da uradimo velike stvari - rekao je Vesić.

On je dodao i da svako gradilište ima objektivne probleme.

Foto: Foto: MGSI

 

 

- Postoje problemi kao i svuda. Do predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića nikome nije palo na pamet da uradi ovaj tunel, da kroz zaštićeno područje vožnju svedemo na pet minuta. To je kompleksno i svaki projekat ima svoju dinamiku - istakao je Vesić.

Ambasador Kine u Srbiji Li Ming zahvalio se premijeru Vučeviću i ministru Vesiću na angažovanosti oko projekta.

- Zadovoljan sam i što Srbija napreduje po pitanju infrastrukture. Verujem da uz pomoć premijera i svih nas možemo da završimo koridor u datom roku. Ovo će biti najduži tunel u celoj Srbiji - naveo je Li Ming.
Obilasku tunela prisustvovali su i direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord Uživo
EURO 2024

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord

Današnji program na Evropskom prvenstvu rezervisan je za grupu F, koja jedina nije igrala mečeve prvog kola. Stoga nema utakmice u 15.00 časova, već će program od 18.00 časova otvoriti Turska i Gruzija koje se sastaju u Dortmundu. Derbi dana je od 21.00 čas u Lajpcigu, kada će se sastati Portugal i Češka.

18.06.2024

12:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija