• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

18.06.2024

12:57

Portugal slavi Konseisaoa! Ušao u igru, odmah dao gol Česima i postao junak nacije! (VIDEO)

EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

EURO 2024

Portugal slavi Konseisaoa! Ušao u igru, odmah dao gol Česima i postao junak nacije! (VIDEO)

Podeli vest

U današnjem programu na Evropskom prvenstvu odigrane su dve utakmice u grupi F. U prvoj utakmici od 18 časova Turska je pobedila Gruziju 3:1, a nešto kasnije Portugal je posle preokreta u nadoknadio vremena srušio Češku 2:1.

Naravno, osim dešavanja sa ovih mečeva i uopšte programa po gradovima Nemačke, izveštavali smo vas i o svemu što se ticalo Fudbalske reprezentacije Srbije.

 

 

 

 

Portugal - Češka 2:1 (0:0)

Strelci: Hranac (autogol) u 70. minutu, Konseisao 90+2, Provod u 62. minutu

Žuti karton: Rafael Leao, Konseisao (Portugal)

Grad: Lajpcig.

Stradion: Red Bul Arena.

Kapacitet: 41.822.

Sudija: Marko Gvida (Italija)

PORTUGAL (3-5-2): Košta - Dijaš, Pepe, Dalot (od 63. Inasio) - Mendes (od 90. Semedo), Vitinja (od 90. Konseisao), Fernandeš, Silva, Kanselo (od 90. Kanselo) - Leao (od 63. Žota), Ronaldo.

Selektor: Roberrto Martinez

ČEŠKA (3-5-2): Stanek - Krejči, Hranac, Holeš (90+3. Čori) - Dudera, Provod (od 79. , Souček, Šulc, Coufal - Šik (od 61. Kitil), Kuhta (od 60. Lingr)

Selektor: Ivan Hašek

 

UŽIVO:

DRUGO POLUVREME

90+4. minut - Kraj utakmice. Portugal je posle preokreta ipak pobedio Češku 2:1. 

90+2. minut - GOOOOOOOOOOOL! Ipak, pet minuta kasnije Portugal pravi preokret! Konseisao! Ušao je u igru i verovatno postigao gol  vredan tri boda.

87. minut - Uuuuuuu, Portugalu je poništen gol zbog ofsajda! Stativu pogađa Ronaldo, a iz Žota je iz drugog plana zatresao mrežu. Posle provere u VAR sobi - ofsajd pozicija Kristijana Ronalda. Rame je bilo u nedozvoljenoj poziciji.

Foto: Tanjug/AP

 

81. minut - Probili su Česi odbranu Portugalaca, rezervista Ševčik pokušava, ali njegov šut blokira Dijaš. Lopta se potom odbila do Součeka koji šutira sa distance pored gola.

77. minut - Vitinja pokušava sa distance, ponovo brani Stanec.

70. minut - GOOOOOOOOL! Autogol Hranaca! Portugal je izjednačio na 1:1. Hranac je u gužvi u svom šesnaestercu poslao loptu u svoj gol. 

62. minut - GOOOOOOOOL! Češka vodi 1:0! Provod! Eto to je fudbal! Strašna dominacija Portugala, ali i silne propuštene šanse! Ne nepisano, već pisano pravilo, onda sledi kazna! Posle prvog konkretnog šuta Česi šokiraju rivala!

55. minut - Centaršut Dijaša, Ronaldo pokušava glavom. Udarav kapitena Portugala je izblokiran. 

47. minut - Dalot pokušava šutem sa ivice šesnaesterca, lopta ide preko gola. 

46. minut - Utakmica je nastavljena.

 

 

 

PRVO POLUVREME

45+1 - Kraj prvog dela igre.

45. minut - Potpuna inicijativa Portugala! Ponovo Ronaldo i ponovo golman Stanek! Kristijano je šutirao iskosa, poluvisoko, ali čuvar mreže rivala ponovo na mestu.

38. minut - Evo i šanse za Češku. Opasan napad, fenomenalno je centrirao Coufal, a Šik je zamalo ostalo kratak.

31. minut - Zicer za Ronalda! Našao se kapiten Portugala sam ispred golmana Staneka, ali je češki čuvar mreže odlično zatvorio prostor i brani šut Kristijana

Foto: Tanjug/AP

 

26. minut - Zalaufao se Portugal. Nova šansa za Ronalda i društvo! Rafael Leao je ostao "kratak". Bruno Fernandeš je oštro, po zemlji uputio centaršut, a Leau je malo nedostajalo...

23. minut - Sada pokušava Bruno Fernandeš sa distance. 

Foto: Tanjug/AP

 

20. minut - Pokušava Ruben Dijaš sa distance. Lopta se odbija o Šulca i odlazi u korner.

11. minut - Posle Ronalda preti - Leao. Najveća opasnost po Čehe u ovim trenucima je upravo fudbaler Milana. Ubacuje loptu na peterac, ali tamo nema nijednog Portugalca.

Foto: Tanjug/AP

 

8. minut - Ronaldo je prvi zapretio. Leao je odlično probio po levoj strani i probio i centrirao.Ronaldo glavom šutira pored gola. 

5. minut - Portugalci nešto ofanzivniji na startu od Češke, uvodni su trenuci,  poečtno ispitivanje snaga

1. minut - Utakmica je počela, prvi su sa centra krenuli Portugalci.

 

 

 

 

20.55 - U toku je intoniranje himni dve reprezentacije. Utakmica će uskoro da počne. 

 

 

20.50 - Ronaldo će od prvog minuta biti na terenu. Ovo je portugalskih prvih 11:

 

 

20.45 - Češka će igrati u ovom sastavu:

 

 

 

20.40 - Posle odlične utakmice i pobede Turske protiv Gruzije (3:1) očekuje nas utakmica Portugal - Češka.

 

 

Turska-Gruzija 3:1(1:1) 

 

Golovi: Muldur (25), Guler (65) Akturkoglu(90+6)-  Mikautadze(31)

Stadion:Vestfalen

Grad:Dortmund

Kapacitet:66.00

TURSKA (4-2-3-1): Gunok - Muldur(Od 85 Čelik), Akajdin, Bardakdži, Kadioglu - Ajhan(Od 79. Demirel) Čalhanoglu(Od 90. Ošdžan) - Guler(Od 79 Jazici), Kokdžu, Jildiz(Od 85 Akturkoglu) - Jilmaz

Selektor: Vinćenco Montela

GRUZIJA (5-3-2): Mamardašvili - Kakabadze, Kverkelija(Od 85. Zivzivace), Kašija, Dvali, Titaišvili(Od 74. Ločošvili) - Kočorašvili, Mekvabišvili(Od 88. Altunašvili), Čakvetadze(Od 74. Davitšvili) - Mikautadze, Kvarackelija

Selektor: Vili Sanjol

Sudija: Fakundo Telo

 

 

UŽIVO:

90+6 - Daje iz kontre Turska pogodak za kraj. Svi igrači Gruzije otrčali su u šesnaeserac Turske, lopta je završila u protivničkim nogama. Iskoristio je prazan gol Akturkoglu i potvrdio pobedu.

90+5 - Novak velika prilika za Gruzija. Ubacio je dobro Kvarceklija, lopta je došla Mikautadzea, ali ne da se napadaču da bude heroj svoje zemlje. 

90+3 - Veliku je šansu imala sada selekcija Gruzije. Došla je lopta do Mikautadzea, uputio je dobar šut, lopta je međutim otišla pored gola.

88. minut - Dobio je žuti karton kapiten Turske Hakan Čalhanoglu.

87. minut - Sjano je Čelik uputio centaršut ka Jazičiju koji uputio sjajan šut, ali još bolje je regaovao fenomenalni golman Gruzije Mamardašivili.

82. minut -Pokušao je da napravi makazice Kvarackelija, a zatim je nezgodno pao na travu. Ukazuje mu se lekarska pomoć.

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

 

 

75. minut - Ukazuje se lekarska pomoć Mertu Mulderu nakon jednog nezgodnog starta.

69. minut  - Malo je falilo da Gruzija stigne do izjednačenja.Kočorašvili  je bio u idelanoj prilici, ali pogodio je prečku!

65. minut - Arda Guler pogađa za prednsot Turske! Uspeo je Guler da nadmaši svog zemljaka Muldura, ovo je još lepši pogodak! Iznad šesnaesterca je šutirao u ugao. Nije mogao Mamardašvili u ovoj situaicji.

62. minut - Dobio je Kvarackelija loptu peterci, međutim proklizao je, lopta je otišla pored gola Turske.

56. minut - Čalhanoglu je uputio fenomenalan šut iz slobodnog udarca, uspeo je jednom rukom to da odbrani Mamardašvili.

54. minut - Kokču je poslao loptu do Gulera, ipak igrač Real Madrida nije sada imao dovoljno prostora kako bi uputio šut ka golu Gruzije.

51. minut - Pršti na sve strane i u drugom poluvremenu! Obe ekipe su silno motivisane!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

41. minut - Zapretila je Turska nakon dugo vremena, ali brani to Mamardašvili.

34. minut - Malo je falilo da Gruzija eksprsno preokrene. Dobio je loptu Mikuatadze na petercu, ipak šutirao je pored gola.

31. minut - Gruzija stigla do izjednačenja! Mikautadze je strelac! Dobio je lioptu u šesnaesterecu, našao je pravi ugao i šutirao između igrača Turske, Gunok nije uspeo da odbrani.

26. minut - Jildiz je duplirao prednost Turske! Ipak, gol je poništen. U pitanju je bila nedozovoljena pozicija!

25. minut - Turska vodi 1:0. Strelac je Mert Muldur! Odlično je primio loptu na volej igrač Fenerbahčea, a zatim je iz voleo ispalio projektil koji ne može da se odbrani! Ovo je najlepši gol na Evropskom prvenstvu do sada!

19. minut -  Pokušala je Turska da zapreti preko centaršuta, ipak defanziva Gruzije je reagovala na pavi način.

11. minut - Gruzija iz kontre pokušala do gola! Mekvabišvili je imao sjajnu priliku, sa distance je šutirao, lai protivnički golman Gunok je loptu poslao u korner.

10. minut - Nova pretnja Turske! Silovito je šutirao Kan Ajhan, ipak pogodio je samo stativu.

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

 

 

9. minut - Pokušala je Turska posle kornera da zapreti! Tosun je pokušao glavom, ali pored gola!

4. minut - Ušli su Gruzini u šesnaesterc Turske. Akciju je zapoleo Kviča Kvarackelija, ipak defanzivci suparničkog tabora su brzo i efikasn reagovali.

1. minut - Utakmica je počela

DEŠAVANJA PRE MEČEVA

 

17.55 - Počelo je intoniranje himni ove dve države.

17.35 - Novi detalji tuče na stadionu!

 

 

17.15 - Ove dve reprezentacije su se do sada srele pet puta. Tri puta je trijumfovala Turska, jednog Gruzija, a jednom je bio remi.

16.52 - Navijaču su  se potukli na stadionu! Artmosfera je već napeta!

 

 

 

16.48 -Situacija u Dortmundu nije idealna! Kiša lije ko iz kabla. Moguće otkazivanje meča?

 

 

 

 

 

15.50: Kapiten reprezentacije Portugala Kristijano Ronaldo obratio se navijačima i zahvalio im na podršci.

"Danas počinje još jedno poglavlje naše istorije. Sećam se svog prvog dana u reprezentaciji i puta punog izazova i pobeda. Sada imam čast da budem uz tim šampiona pun talenata i odlučnih igrača. Uz vašu snagu i podršku pretvaramo snove u stvarnost. Hajde da se zajedno izborimo za još jedan trijumf, jer smo ujedinjeni - nezaustavljivi. Napred Portugal" napisao je Ronaldo. 

 

 

15.33: Navijači Portugala okupili su se ispred hotela reprezentacije, kako bi čekali Kristijana Ronalda. U nekom trenutku on je izašao da ih pozdravi, mada nije izlazio iz restriktivnog prostora. 

 

 

15.18: Tokom dana pojavila se vest da će utakmicu Srbija - Slovenija u četvrtak suditi arbitar iz Rumunije, Ištvan Kovač.

Ko je i šta je pomenuti sudija, pročitajte ovde.

14.54: Navijači Gruzije takođe se grupišu po Dortmundu, mada u mnogo ih je manjem broju nego Turaka. Sreli su jedni druge po centralnim trgovima, ali sve je mirno. 

 

 

14.43: Neobična vest dolazi iz tabora Ukrajine, pošto nisu dobro podneli poraz od Rumuna (3:0). Golman Real Madrida Andrej Lunjin i fudbaler Arsenala Aleksander Zinčenko isterali Sergeja Rebrova iz svlačionice i održali žestoku raspravu sa saigračima.

Foto: Tanjug/AP

 

 

14:31: Turaka je sve više i sve su veseliji. Sa nestrpljenjem iščekuju prvi meč svog tima protiv Gruzije danas od 18.00 časova. Uživaju u sunčanom Dortmundu. 

 

 

14.18: Na žalost, reprezentativac Srbije Filip Kostić završio je učešće na Evropskom prvenstvu. On će ostati u Nemačkoj da odgleda meč sa Slovencima i napustiće kamp državnog tima. 

14.02: U toku je konferencija za medije na kojoj govori naš reprezentativac Nikola Milenković. Uživo možete da pratite ovde. 

 

Foto: Starsportphoto

 

13.58: Na utakmici protiv Češke, Kristijano Ronaldo postaće jedini igrač koji je učestovavo na šest evropskih prvenstava. Dakle, jedan rekord će sigurno oboriti. 

13.49: Turski navijači se uveliko okupljaju u Dortmundu. Taj deo Nemačje je ionako poznat po tome što u njemu živi veliki bropj turskih državljana, tako da nema sumnje da će njihov državni tim imati veliku podršku. 

Foto: Tanjug

 

 

13.37: Kristijano Ronaldo je ubedljivo najbolji strelac evropskih prvenstava, pošto je dao 14 golova. Na drugom mestu je Mišel Platini sa devet pogodaka. Treće mesto dele Francuz Antoan Grizman, Španac Alvaro Morata kao i legendarni Englez Alan Širer. Grizman, Morata i Ronaldo su i dalje aktivni i svako može da pojača učinak. To znači da Portugalac već večeras ima priliku da obori sopstveni rekord. 

Foto: EPA Images

 

 

13.31: Atmosfera u Lajpcigu se zagreva, iako meč Portugala i Češke počinje tek za sedam i po sati. Fanovi obe reprezentacije su na ulicama i pevaju, navijaju, piju i vesele se. Videćemo ko će večeras imati više razloga za radovanje. 

 

 

13.18: Gruzija se prvi put plasirala na Evropsko prvenstvo i to je u državi proslavljeno kao nacionalni praznik. Prvi meč odigraće danas protiv Turske, a pogledajte kako je izgledalo kada su izborili kontinentalnu smotru.

 

 

13.11: Kad je reč o reprezentaciji Srbije, akcenat je sa mečeva malo skrajnut na to što je Dušan Tadić bio nezadovoljan što nije igrao od početka protiv Engleza. Uz to je nejasno zbog čega već neko vreme Aleksandar Mitrović i on ne provode zajedno vreme na terenu. Informer je kontaktirao legenradne trenere Milovana Rajevca i Dragoslava Stepanovića, koji poručuju da Piksi nikako ne bi smeo da razdvaja najbolji tandem naše reprezentacije.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

13.06: Ceo svet sinoć je gledao kako Kilijan Mbape izlazi ranije sa utakmice Francuska - Austrija. Ispostavilo se da je slomio nos, ali da neće morati na operaciju. Danas se popularni napadač našalio na sopstveni račun. Pitao je ima li neko da mu preporuči neku zanimljivu masku.

 

 

13.02: Pre nego što se dotaknemo današnjih mečeva, pogledajte kako je prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin komentarisao predstojeći meč "orlova" sa Slovenijom. 

- U nedelju sam gledao meč između Srbije i Engleske. Srbi su veoma dobar tim. Ako mislimo da ćemo Srbe lako pobediti ili računamo na tri boda, onda smo malo naivni. Ali oni su apsolutno naivni ako misle da će uspeti protiv Slovenije, očekujem veliki spektakl - jasan je bio Čeferin.

12.55: Dobro došli na Informerov blog posvećen 4. danu Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Ovde možete da pronađete sve informacije u vezi sa današnjim utakmicama, ali i ostalim dešavanjima na kontinentalnoj smotri. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

MSP povodom godišnjice potpisivanja Povelje UN: Više nego ikada potrebna snažna i principijelna svetska organizacija
Politika

MSP povodom godišnjice potpisivanja Povelje UN: Više nego ikada potrebna snažna i principijelna svetska organizacija

Srbija se dosledno zalaže za poštovanje pravila ponašanja u međunarodnim odnosima, zasnovanih na Povelji UN, svesna da principi te povelje predstavljaju osnovu na kojoj treba da se gradi mir i stabilnost u svetu, a ima i dodatnu obavezu da se bori za pobedu vrednosti i principa definisanih u Povelji UN s obzirom na to da je u njenom slučaju grubo narušeno međunarodno pravo, saopštili su iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

26.06.2024

18:52

TV

Posle Severne Koreje i Vijetnama, na red došla Indija! Putin stvara prijateljstva po celom azijskom kontinentu!
Live TV

Posle Severne Koreje i Vijetnama, na red došla Indija! Putin stvara prijateljstva po celom azijskom kontinentu!

Šta znači evroazijski trougao? Da li će zaista indijski premijer Remodni posetiti Rusiju početkom jula. Ova poseta pokazaće da su Indija i Rusija na istoj strani. Dvojica lidera sastaće se prvi put posle dve godine. Indija se uzdržava od Rezolucije UN koja osuđuje Rusiju zbog sukoba u Ukrajini. Gosti emisije "Rat uživo" bili su prof. dr Uroš Šuvaković i prof. dr Prvoslav Davinić koji su govorili o ovoj, ali i drugim važnim temama.

26.06.2024

18:47

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije? (VIDEO)
Live TV

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije? (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je svoje učešće na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Ovo je jedno veliko takmčenje u kome nismo uspeli da prođemo grupu. U emisiji "Info dan" gosti su bili sportski novinar Dejan Anđus i direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović. Uživo u program uključilli su se trener Crvene zvezde Zoran Filipović, fudbalski trener Milorad Anđus i fudbaler Zdravko Kuzmanović.

26.06.2024

17:10

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17