• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. K.

16.06.2024

12:06

Ostavio sve i nema ga! Sedmi dan potrage za Milanom na Suvoj planini

D.K.

Društvo

Ostavio sve i nema ga! Sedmi dan potrage za Milanom na Suvoj planini

Podeli vest

Na Suvoj planini nastavljena je potraga za Milanom Đorđevićem (41) farmaceutom iz Niša, koji je u ponedeljak popodne nestao na obroncima te planine nakon što je službenu"škodu“ parkirao preko puta zatvorenog planinarskog doma.

Milanov otac Siniša kaže da su alpinisti pregledali planinske vrhove, Trem, Devojački grob i Sokolov kamen.

- Jedna grupa alpinista spuštala se niz liticice, a druga je išla podnožjem litice, da provere da Milan nije, ne daj bože, pao sa neke od licita. Taj teren je dosta nepristupačan, a litice imaju po 200 metara i više. Nisu našli baš nikakav trag. Plašili smo se da se nije okliznuo sa staze i pao u dno litice ili zakakačio za neku od stena. Visoke su stene, ne daj bože da tu padne, nema mu spasa - izjavio je Siniša.

Prema njegovim rečima, i posle sedam dana, potraga je na žalost, na početku.

- Malo je proverenih stvari, čuli smo da su ga videla neka deca pored reke kako sedi i da je razgovarao sa čovekom koji je kosio livadu pored puta. Nismo sigurni da je to tačno. Ono što prihvatam kao tačno je to što su nam rekli iz policije da je njegovo vozilo usnimljeno kako prolazi putem kroz Jelašnicu - kazao je Siniša.

Foto: D. K.

Milanov automobil pronađen na parkingu pored zatvorenog Planinarskog doma

 

On je rekao da ništa za sada nije dalo rezultat, ni snimanje iz vazduha, ni potraga sa psima tragačima.

 - Bili su vojni policajci sa svojim psom, bio je jedan čovek sa svojim psom, za koji kaže da je baš uspešan u pronalaženju. Međutim, ništa. Sa tim čovekom i psom spustili smo se sa planine do manastira u selu Veta, ali ništa. Svakako i veliki je prostor u pitanju, ima mnogo drveća, bujna je vegetacija. Nemoguće je da se sve to obiđe. Mi smo uglavnom gledali tamo gde su staze, ali imate delove šume gde niko ne prolazi - priča Siniša.

Foto: D. K.

Milanov otac Siniša Đorđević

 

Potraga za mladim farmaceutom iz Niša počela je u ponedeljak uveče, nakon što se nije vratio s posla kući i nije javljao na privatni i mobilni službeni telefon. Poslednji put javio se svojoj supruzi oko podneva i rekao da zbog obaveza na poslu neće stići da uzme ćerku iz vrtića, ali prema rečima njegovih roditelja, to nije bilo ništa neobično, pošto se i ranije dešavalo da ne stigne pošto je kao zastupnik velike farmaceutske kompanije radio na području cele jugoistočne Srbije.

Njegova majka Marica kazala je za naš portal je njen poslednji susret sa sinom bio  u ponedeljak ujutru između 8 i 9.30 časova, i od tada ga nije ni videla, ni čula.

 

Milanov stariji brat pronašao je njegov automobil uz pomoć Milanovog pametnog sata koji je pokazivao da je telefon udaljen od grada 19 kilometara, a upravo toliko su Bojanine vode udaljene od Niša.

Kao da je u zemlju propao

Milan je u momentu nestanka na sebi imao pantalone, košulju i cipele koje nisu pogodne za planinarenje.

Foto: D. K.

Milanov otac Siniša Đorđević

 

Ono što porodicu posebno brine je to što na planinu niije otišao sa opremom za planinarenje i sa sobom nije poneo telefone, već su ostali u kaseti automobila, a njegov novčanik ostao je u stanu u kome živi sa suprugom i dvoje dece.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ovo su detalji poslednjeg susreta sa sinom! Ceo Niš traga već 6 dana za Milanom - roditelji neutešni, a ovo otežava potragu
Društvo

Ovo su detalji poslednjeg susreta sa sinom! Ceo Niš traga već 6 dana za Milanom - roditelji neutešni, a ovo otežava potragu

Sve raspoložive snage MUP-a, Gorska služba, planinari, lovci, ali i porodica i prijatelji i dalje tragaju za nestalim farmaceutom iz Niša, Milanom Đorđevićem (41), ali nažalost i dalje nema pomaka u istrazi. Specijalni timovi Gorske službe spuštali su se niz strme litice užadima, ali ni tamo nisu ništa pronašli. U potragu su učestvovali i vojni psi, kao i pas specijalno obučen za traženje nestalih lica kojeg je dovelo privatno lice.

15.06.2024

20:40

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)
Live TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)

Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta, Boško Vasiljević, analitičar i Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke gostovali su u specijalnom programu Informer TV. Govorili su o današnjem obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom kog je, između ostalog, pričao o eksploataciji litijuma u našoj zemlji.

24.06.2024

21:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)
EURO 2024

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra veče od 21.00 čas (Arena 1 premijum, RTS 1) odmeriće snage sa Danskom u meču 3. kola grupe C na Evropskom prvenstvu. Računica je prilično jasna - izabranici Dragana Stojkovića Piksija moraju da pobede da bi se plasirali među 16 najboljih na kontinentu. Verujete li im da mogu?

24.06.2024

16:05

Srbijaaaaa! Najveći ikada uz "orlove" (VIDEO)
EURO 2024

Srbijaaaaa! Najveći ikada uz "orlove" (VIDEO)

Na dan meča sa Dancima (21.00, RTS 1, Arena Premijum 1) u poslednjem kolu grupne faze takmičenja, Fudbalski savez Srbije podsetio je na podršku koju naši fudbaleri imaju i od najboljeg tenisera ikada Novaka Đokovića.

25.06.2024

07:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija