• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2024

20:40

Ovo su detalji poslednjeg susreta sa sinom! Ceo Niš traga već 6 dana za Milanom - roditelji neutešni, a ovo otežava potragu

D. K., Društvene mreže

Društvo

Ovo su detalji poslednjeg susreta sa sinom! Ceo Niš traga već 6 dana za Milanom - roditelji neutešni, a ovo otežava potragu

Podeli vest

Sve raspoložive snage MUP-a, Gorska služba, planinari, lovci, ali i porodica i prijatelji i dalje tragaju za nestalim farmaceutom iz Niša, Milanom Đorđevićem (41), ali nažalost i dalje nema pomaka u istrazi. Specijalni timovi Gorske službe spuštali su se niz strme litice užadima, ali ni tamo nisu ništa pronašli. U potragu su učestvovali i vojni psi, kao i pas specijalno obučen za traženje nestalih lica kojeg je dovelo privatno lice.

Specijalni timovi su se sa Trema, najvećeg vrha Suve planine, spuštali niz liticu, a povod za to bile su vrane koje su kružile iznad tog dela.

- Ništa nismo našli. Ta litica je veoma strma, tako da su se naši speleo-spasioci, alpinisti, spuštali niz nju užadima. Videli smo da je na jednom mestu bilo mnogo vrana, što nam je delovalo neobično, pa smo hteli da proverimo, ali ništa nismo našli - rekao je za "Blic" Uroš Sarjanović iz Gorske službe spašavanja.

On je istakao da se potraga nastavila danas na osnovu nekih potencijalnih tragova, ali nije želeo da precizira o kakvim tragovima je reč.

- Ispitujemo sve moguće opcije šta je moglo da se desi, gde i u kom pravcu je mogao da ode. Sve jedinice daju svoj maksimum kako bi ga što pre pronašli - dodao je Sarjanović.

Foto: priv arhiva

Milan Đoršević

Velika površina je pretražena. Potraga je obuhvatila deo oko Bojaninih voda i oko Doma planinara. Pretražen je i Trem, Sokolov kamen, Mosor.

- Uglavnom nas je vreme poslužilo, ali je teren sa jedne strane dosta nepristupačan i strm, a sa druge strane rastinje, šipražje i trava su gusti, tako da sve to otežava i usporava pretragu - objasnio je Uroš Sarjanović.

Roditelji u suzama

Otac nestalog Nišlije, Slaviša Đorđević, nada se najboljem. I sam učestvuje u pretrazi terena, gde, kako kaže, nisu naišli ni na kakav trag. Slaviša se poslednji put sa sinom čuo na dan njegovog nestanka, ali ništa neobično nije primetio.

- Ja sam 15 dana bio u bolnici, on je u međuvremenu imao poslovne obaveze, seminare, zatim predavanja. Bio je dosta zauzet, pa se nismo mnogo viđali. Svratio je da mi donese lekove, tada sam ga video, ali smo telefonom non-stop razgovarali. Nisam ništa neobično primetio. Poslednji put smo se čuli tog ponedeljka, kada mu se i gubi trag. Pre podne smo razgovarali, zatim se supruzi javio u 12 časova i nakon toga smo izgubili svaki kontakt - kroz suze govori Slaviša.

Foto: D. K.

Slaviša Đoršević

Neutešna je i njegova majka Marica.

- Ne znam šta da vam kažem, ništa se ne zna. Šesti je dan, tapka se u mestu. Proveravaju se kamere, pretražuje se teren, ali mi ništa ne znamo - rekla je Marica.

Kaže da ništa neobično nije primetila kod svog sina kada ga je poslednji put videla.

Obučen je bio za posao, ne za planinu. Otišao je na posao, ne znam više šta da vam kažem - govori uplakana majka.

U Policijskoj upravi u Nišu kažu da nema novih detalja i dodaju da opsežna potraga terena sa svim raspoloživim snagama i dalje traje.

Misteriozni nestanak

Prema dosadašnjim saznanjima, Milan Đorđević viđen je u ponedeljak u 12 sati u Jelašnici, a tek oko šest sati njegov automobil je viđen na parkingu na Bojaninim vodama. Na automobilu nema tragova obijanja ili tragova koji bi ukazali na to da se dogodila saobraćajna nezgoda.

Milan je završio Stomatološki fakultet, ali već godinama radi u jednoj farmaceutskoj kompaniji. On je u ponedeljak oko podneva poslao poruku supruzi da zbog poslovnih obaveza ne može da stigne da dođe po decu i da ona ide da ih uzme, što nije bilo neuobičajeno. Posle toga je u popodnevnim satima viđen u Jelašnici, koja se nalazi u podnožju Bojaninih voda, na Suvoj planini gde, inače, ima običaj da dolazi na planinarenje. Ali, on je bio je u odelu i u salonskim cipelama jer se vraćao sa posla, što isključuje mogućnost da je krenuo u planinarenje. I od ponedeljka, od 18.30 časova od njega nema ni traga ni glasa.

Policija je iste večeri započela potragi kada je pronađen njegov službeni automobil na Bojaninim vodama.

Automobil pronađen preko aplikacije sata

Milanov službeni automobil “škoda” pronađen je preko aplikacije sinovljevog pametnog sata koji je povezan sa njegovim telefonom. Automobil je bio zaključan i parkiran ispred Planinarskog doma na Bojaninim vodama.

U automobilu su pronađena oba njegova telefona, i službeni i privatni. Policija je forenzički obradila automobile koji je nakon toga odvežen. Porodica je ranije saopštila da sumnjaju da je Milan negde pao, da se povredio I da ne može da dozove pomoć.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. je bio potpuno uračunljiv! Maloletni ubica hladnokrvno prijavio masakr
Veštaci na potezu

Kosta K. je bio potpuno uračunljiv! Maloletni ubica hladnokrvno prijavio masakr

Snežana Dunjić, punomoćnik porodice Dukić čija je ćerka Adriana ubijena 3. maja prošle godine u masakru u OŠ "Vladislav Rinikar", predložila je danas u nastavku parničnog postupka protiv porodice Kecmanović da se veštacima, koji će procenjivati ponašanje maloletnog ubice Koste K., dostavi i audio snimak njegovog razgovora sa operaterom policije kada je prijavio zločin.

20.06.2024

15:33

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50