• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.06.2024

11:14

17. juna zvanično otvrena međunarodna izložba NVO „Eurosatory 2024" u Parizu! Trajaće do 21. juna (FOTO)

informer

Društvo

17. juna zvanično otvrena međunarodna izložba NVO „Eurosatory 2024" u Parizu! Trajaće do 21. juna (FOTO)

Podeli vest

Eurosatory je jedan od najznačajnijih i najposećenijih izložbi NVO u regionu Evrope. Broj izgalača, kao jedan od egzaktnih kriterijuma obima izložbe, je na ovogodišnjoj manifestaciji „Eurosatory 2024" dostigao broj preko 2000 izlagača iz 62 zemlje, a prisutno je i preko 250 zvaničnih inostranih delegacija iz 96 zemalja.

Prikazana su trenutno najznačajnija svetska dostignuća u oblasti razvoja i proizvodnje sredstava NVO.

Na izložbenom štandu Jugoimport-SDPR, integratora odbrambene industrije Srbije, prezentovana su sredstava i kapaciteti, kako iz sopstvene proizvodnje i razvoja, tako i preduzeća odbrambene industrije Srbije.

Ponuda Jugoimport- SDPR prikazana je kroz eksponate sredstava NVO i makete složenih borbenih sistema, multimedijalne prezentacije, postere i promotivne filmove.

Poseban akcenat u prikazu eksponata dat je na: borbeno oklopno vozilo „Miloš“ i „Miloš 2“, višenamensko borbeno oklopno vozilo „Lazar 3“ i „Lazar 3M", samohodno artiljerijsko oruđe 155 mm „Nora M21“ i „Nora NG“, višecevni modularni samohodni lanser raketa 122/262 mm „Tamnava“ i dr.

Predstavljene su i rakete „Grad“ i „Munja“, minobacačka municija 60-120 mm, municija srednjeg kalibra 20-57 mm, upaljači, artiljerijska municija 105-155 mm, artiljerijske rakete 107 mm i 122 mm, zaštitna oprema, snajperske puške 7.62 mm i 12.7 mm, jednometni i šestometni bacači granata, automatske puške 5.56 i 7.62, modularna puška, RBR 120 i dr.

Već prvog dana sajma izložbeni štand Jugoimport-SDPR posetio je veliki broj komercijalnih posetilaca i inostranih delegacija.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija