• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Ekapija

02.08.2024

09:00

Beograd će za Ekspo dobiti i "brodove-hotele": U planu dve lokacije na Savi i jedna na Dunavu

Shutterstock/grafika

Društvo

Beograd će za Ekspo dobiti i "brodove-hotele": U planu dve lokacije na Savi i jedna na Dunavu

Podeli vest

Agencija za upravljanje lukama raspisala je tender za izradu studije sa idejnim rešenjem za mesta postavljanja plutajućih objekata za potrebe Ekspo Belgrade 2027. Vrednost nabavke procenjena je na 29,1 milion dinara.


Predmet rada izabranog ponuđača je izrada Studije sa idejnim konceptom dispozicije plutajućih objekata, odnosno brodova-hotela za potrebe dodatnih smeštajnih kapaciteta tokom trajanja međunarodne specijalizovane izložbe Ekspo Belgrade 2027.

Ponuđač će u saradnji sa naručiocem izabrati tri potencijalne lokacije, od kojih dve na reci Savi a jednu na reci Dunav, na kojima je moguće odrediti pet priveznih mesta u kontinuitetu, za privez najviše do dva broda-hotela dužine do 135 m i širine do 12 m, po priveznom mestu.
Rok za prijavu na tender je 4. septembar.

Foto: tanjug

 

 

Inače, prema Ekspo 2027 Master planu, očekuje se da izložbu poseti više od 2,7 miliona pojedinačnih posetilaca.
U tom smislu, kako se dodaje u tenderskoj dokumetaciji, potrebno je osim postojećih hotela i drugih raspoloživih smeštaja, obezbediti dodatne smeštajne kapacitete za sve zainteresovane posetioce.

- Po ugledu na rešenja primenjena prilikom organizacije drugih događaja sličnih razmera širom sveta, dodatni smeštajni kpaciteti privremenog karaktera mogu se ostvariti stacioniranjem putničkih brodova namenjenih za višednevna krstarenja, ili drugih odgovarajućih plutajućih objekata koji bi u periodu od 12 meseci (decembar 2026 – novembar 2027) bili u funkciji brodova-hotela - navodi se.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Džudistima često menjaju pravila! Nemanjin meč je trebalo da bude rešen bacanjem, a ne kaznama! (VIDEO)
Live TV

Džudistima često menjaju pravila! Nemanjin meč je trebalo da bude rešen bacanjem, a ne kaznama! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov slomio se nakon eliminacije sa Olimpijskih igara u Parizu. Najbolji džudista Srbije potpuno neočekivano završio je učešće već u osmini finala. Od evropskog prvaka bio je bolji Teodoris Celidis i tako je Grk prošao u narednu fazu takmičenja u konkurenciji do 90 kilograma, a Majdov je ostao u suzama, pa nije želeo ni da sačeka proglašenje i napustio je borilište bez pozdrava! Ovaj meč i burnu reakciju našeg sportiste komentarisao je Aleksandar Nerandžić iz Džudo saveza Srbije tokom gostovanja u "Info jutru" televizije Informer.

02.08.2024

09:02

Zapadu odgovara da se sukob u Ukrajini produži! Samo Sloveni ginu u ovom ratu! (VIDEO)
Live TV

Zapadu odgovara da se sukob u Ukrajini produži! Samo Sloveni ginu u ovom ratu! (VIDEO)

Koliko bi upotreba američkih F-16 lovaca od strane ukrajinske vojske, kada do nje eventualno dođe, mogla da promeni situaciju na frontu? Da li će oni Rusima predstavljati otežavajuću okolnost u ovom sukobu? Postoji li uopšte aerodrom dovoljnog kvaliteta za poletanje ovih lovaca u Ukrajini? Na ova, ali i na brojna druga ratna pitanja iz sveta, odgovore su davali gosti "Rata uživo" - novinar i ratni reporter Igor Damjanović i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

01.08.2024

22:26

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21