• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.08.2024

19:55 >> 19:56

Marija je sedam noćenja, sve obroke i izlete na Siciliji platila 600 evra: Ovo je najbolje mesto za letovanje u sezoni, uz ove trikove!

marijasolotraveler, Tik Tok Printscreen

Društvo

Marija je sedam noćenja, sve obroke i izlete na Siciliji platila 600 evra: Ovo je najbolje mesto za letovanje u sezoni, uz ove trikove!

Podeli vest

Sicilija je, verovali ili ne, najpovoljnija destinacija za letovanje u sezoni, tvrdi jedna Marija koja je avionski prevoz, sedam noćenja, sve obroke na putovanju, kao i izlete i suvenire, platila ukupno oko 600 evra.

U snimku koji je objavila na Tik Toku gde ima nalog "marijasolotraveler" ona je objasnila i kako.

- Čini mi se da je Sicilija najpovoljnija destinacija za letovanje u sezoni, pa da vidimo koliko me je to koštalo u sopstvenoj režiji. Aviokarte Beograd-Rim je bila 30 evra, Rim-Katanija 25 evra, Palermo-Bergamo 35 evra i Bergamo-Beograd 15 evra, što je ukupno 105 evra. Imala sam sedam noćenja - 4 u Kataniji i tri u Palermu i to me je ukupno koštalo 240 evra - objašnjava ona.

 

@marijasolotraveler Replying to @nadalina712 ♬ ITALIAN RESTAURANT 1 - Cavendish

 

Kaže da joj je dosta novca uštedelo to što je za prva četiri noćenja u Kataniji imala uključen doručak i večeru.

- Išla sam na pet izleta i platila sam transfer do Palerma, to je bilo oko 80 evra. Najveće bacanje para su mi taksiji i ležaljke, tako da to nisam koristila. Na hranu nisam štedila, a nisam ni morala jer je sve dosta povoljno. Dobar obrok u restoranu možete jesti za manje od 10 evra, na ulici je obrok manje od pet evra, kafa 2 evra, pivo tri, koktel do pet evra, dezerti do pet, sladoled do tri evra. Hranila sam se i u smeštaju, cena hrane je i jeftinija nego kod nas. Procenjujem da sam za hranu dala oko 200 evra. Na muzeje i atrakcije sam potrošila oko 20 evra - kaže ona i dodaje da je na suvenire dala oko 30 evra.

- Suveniri su jeftiniji na pijaci i magneti su po evro, recimo. Ukupno me je sve to izašlo oko 620 evra - kaže ona i dodaje da misli da može još jeftinije da se prođe.

Sicilija, najveće ostrvo Mediterana, inače, predstavlja jedinstveno mesto koje odlikuje specifična kultura, tradicija i životni stil. A ovde se nalaze i neke od najlepših plaža na svetu.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Istina o misteriji zvanoj Vladimir Putin! 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)
Live TV

Istina o misteriji zvanoj Vladimir Putin! 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)

Front u Ukrajini, Bliski istok, Amerika, Rusija, sve ima veze sa jednom političkom karijerom dugom 25 godina. Vladimir Putin bio je premijer Rusije, a kasnije je postao predsednik. Od tada on diže Rusiju iz pepela. Ostala je misterija kako je baš on došao na vlast. Da li je to bila Jeljcinova ideja? Šta se desilo u odnosu sa Amerikom? Imali su sjajne odnose, gajili su dobre političke odnose, u Putinu su videli faktor mira, a onda se nešto neočekivano dogodilo. Da li je Putin prevario Zapad? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo i Vladimir Kljajić, politikolog.

20.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ona je sinoć na Demokratskoj konvenciji bila glavna zvezda! Kada je izašla svi su zaćutali! "Očuh me je silovao kad sam imala 12 godina...
Planeta

(VIDEO) Ona je sinoć na Demokratskoj konvenciji bila glavna zvezda! Kada je izašla svi su zaćutali! "Očuh me je silovao kad sam imala 12 godina...

Nacionalna konvencija Demokratske stranke u Čikagu počela je u ponedeljak, a aktuelni američki predsednik Džo Bajden je na otvaranju svečano pozdravio potpredsednicu SAD-a i kandidatkinju koja ga je zamenila u trci za predsedničku fotelju na predstojećim izborima, Kamalu Haris. Međutim, Harisova, koja je trebalo da bude zvezda večeri, ostala je u senci druge žene.

20.08.2024

16:20

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija