• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

23.10.2022

20:47

Nebojša Bakarec: Vučić uspeo nemoguće- Predložio je 100% prosrpsku, kriznu, ekspertsku, reformsku Vladu, pretežno Vladu žena!

privatna arhiva

Kolumne

Nebojša Bakarec: Vučić uspeo nemoguće- Predložio je 100% prosrpsku, kriznu, ekspertsku, reformsku Vladu, pretežno Vladu žena!

Podeli vest

Danas mi je bila ogromna čast da glasam na Predsedništvu SNS i Glavnom odboru SNS, za predložne kandidate za Vladu Srbije. Čestitam svim kandidatima. Posebno ću čestitati predsedniku Vučiću, što je u ime SNS, predložio kandidate iz SNS, koji će 100% zastupati interese Srbije. Ne Moskve, ne Brisela, ne Vašingtona. Čestitam predsedniku Vučiću što je predložio kandidate za Vladu koji će biti deo i kriznog i reformskog menadžmenta. Čestitam predsedniku Vučiću, što je pokazao apsolutnu tananost, i osećaj za ravnopravnost polova. Zna predsednik Vučić da se žene izvanredno snalaze u krizama. A u ekonomskoj i ratnoj krizi je ceo svet. Imajući to u vidu, predsednik Vučić je od 18 kandidata SNS za ministre i članove Vlade, čija su imena poznata, predložio čak 10 izvanrednih žena! Predsednicu Vlade, Anu Brnabić, Jelenu Tanasković, Irenu Vujović, Dubravku Negre, Maju Popović, Tanju Miščević, Jelenu Begović, Danicu Grujičić, Maju Gojković i Dariju Kisić. Članovi Vlade koje je u ime SNS predložio predsednik Vučić biće i osam izvanrednih muškaraca - Miloš Vučević, Siniša Mali, Goran Vesić, Zoran Gajić, Nikola Selaković, Tomislav Momirović, Aleksandar Martinović, i Bratislav Gašić

Koalicioni partneri (SPS, PUPS, SDPS, SPP, HDSV, JS) nisu predložili ni jednu ženu za kandidata za ministra. Koalicioni partneri će imati osam ministara čija su imena saopštili – SPS-Ivica Dačić, Novica Tončev, Đorđe Milićević, Branko Ružić, JS-Rade Basta, DHSV-Tomislav Žigmanov, SDPS-Husein Memić, PUPS-Milan Krkobabić.

Foto: printscreen

 

Napominjem da su ostale nepopunjene tri pozicije, dva ministarstva koja će predložiti SNS- ministarstvo telekomunikacija i ministarstvo za javna ulaganja, i jedna pozicija za ministra bez portfelja koju će predložiti Stranka pravde i pomirenja (SPP).

Nova Vlada će biti Vlada kontinuiteta i stabilnosti. Nova Vlada će biti Vlada i kriznog i reformskog menadžmenta. Nova Vlada će biti spremna na kompromise, fleksibilnost i funkcionisanje u kriznim okolnostima. Odnos prema ratu u Ukrajini i problemu na KiM, su dve poluge iracionalnog i stravičnog pritiska stranaca na nas. Mi imamo više nivoa odbrane, koje je uspostavio predsednik. Jedan je da zahtevamo da se međunarodno pravo i teritorijalni integritet moraju poštovati i u slučaju Srbije i Ukrajine, a drugi je da odolimo ucenama i pretnjama, i da štitimo svoje interese. Od predsednika Vučića treba učiti kako se živi Država, kako se ostaje uspravan, kako se čuva obraz i dostojanstvo nacije. Vučić je Državnik koji je od Srbije napravio zemlju u kojoj je zadovoljstvo živeti, u kojoj ima mesta za sve, i iz koje se neće odlaziti nego će se u nju vraćati. Vučić zna i ume da od Srbije napravi državu po meri svih građana, da pomiri različitosti, da naša kultura, tradicija i multietničnost, budu naša prednost, a ne kamen spoticanja. Državnik Vučić je garant mira, stabilnosti i ekonomskog rasta.

Foto: printscreen

 

Na Glavnom odboru sam se javio za reč i rekao, kratko, u govoru od četiri minuta:

„Za mene je svako Predsedništvo, svaki Glavni odbor, svaka sednica Skupštine Srbije, praznik i najvažniji dan mog života, i tako se i ponašam. Neki kažu da će buduća Vlada, biti ratna Vlada. Možda. Međutim, jedno je sto posto sigurno, buduća Vlada će biti 100% prosrpska Vlada, koja će raditi isključivo u interesu Srbije. Hoću da naglasim ono ćemu nas uči predsednik, a to je da je veoma važno da svi u Vladi i stranci budu svesni da treba da zastupaju samo interese Srbije. Naša stranka zahvata široko biračko telo, levo, desno, celu medijalu. I ljubitelje istoka i zapada. Primer kako ne treba raditi je naša opozicija, podeljena na prozapadni levi sektor, i proruski desni sektor. I jedni i drugi najmanje zastupaju interese Srbije. Levi sektor ima gazde u Briselu i Vašingtonu. Levi sektor bi da prizna lažnu državu Kosovo, da uvede sankcije Rusiji, da se učlanimo u NATO i da se uključimo u sukob u Ukrajini kao što to radi EU. Desni sektor ima gazde u Moskvi. Desni sektor bi da Srbija ratuje na Kosovu, ali da njihova deca ne idu u rat, već tuđa. Desni sektor podržava Rusiju u ratu protiv Ukrajine. A ko zastupa interese Srbije? Jedino predsednik Vučić i naša stranka! Patriotizam nije zastupanje interesa zapada. Patriotizam nije zastupanje interesa Rusije. U Srbiji patriotizam znači biti na strani Srbije, raditi u interesu Srbije, i jedino Srbije! Tome nas uči predsednik Vučić.

Svedoci smo neviđenih pritisaka i pretnji Srbiji, da kažnjava druge države, da se odrekne dela svoje teritorije, da se opredeli, da zauzme stranu, da bude na pravoj strani istorije! Srbija se vođena predsednikom, opredelila i zauzela svoju stranu - ZA SRBIJU! Srbija je na strani Srbije! Srbija je uvek na pravoj strani istorije – i dok je bila 500 godina pod ropstvom Osmanlija, u Balkanskim ratovima, u Prvom svetskom ratu, u Drugom svetskom ratu, 1999. godine i danas!

Zamiliću vas da poštujemo i čuvamo jedni druge u stranci, jer Srbija nema nikoga drugog osim nas!

Za kraj, moja mantra, koju ću uvek izgovoriti - Predsednik Vučić je bio političar pre 10 godina. Danas je Državnik. Predsednik Vučić je otac jedne nove, bolje Srbije koju je sa nama izgradio za ovih 10 godina. Predsednik Vučić uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, leči Srbiju. Leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti. Živela Srbija!“.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
stevo

pre 1 godinu

Ni proevropska,ni zapadna,vec srpska Vlada koja ce braniti interese svoje drzave i svog naroda

stefan

pre 1 godinu

Odlican sastav Vlade,sve cestitke.ministrima koji ce odlicno raditi svoj posao.

Patak

pre 1 godinu

Pre svega bi im poželo da u miru rade svoj posao a onda da nam Srbiju podignu na još veći nivo u svim oblastima,sto se iskreno nadam da ce i uspeti

Pavlovic

pre 1 godinu

Odlična imena, veliki profesionalci i strucnjaci,dokazani u svojim profesijama

Oto

pre 1 godinu

Одличан текст и све је тачно што је написао господин Небојша Бакарец, свака му на месту , браво

Stole

pre 1 godinu

Просрпска влада 100% и цео текст је одлично написан и тачан

PeterM

pre 1 godinu

Све је тачно што је написао Небојша Бакарец и све у милиметар прецизно наштимовано у новој влади Србије

Stipan

pre 1 godinu

Искрено верујем у председника Вучића и нову владу Србије да ће нас провући кроз ова тешка надолазећа времена

Mira

pre 1 godinu

Ministarstva su na odličan način dodeljena, svaka oblast ima svog stručnjaka.

Daca

pre 1 godinu

Sa ovakvim ljudima u vladi, svaki izazov je već prevaziđen! Svaka čast!

Milovan

pre 1 godinu

Борба ће бити јака и неизвесна али са националним јединством и брат до брата можемо изаћи из тешкоћа која ће нам бити наметнута око КиМ, санкција Русији ....

Pera

pre 1 godinu

Veliki broj zena ministarke u novoj vladi. Ravnopravnost polova se postuje.

Ke

pre 1 godinu

Vlada nije ni pro ruska ni prozapadna,nasa vlada je Vlada gradjana Srbije . Bravo Srbijo.

Jeca

pre 1 godinu

Zene u vladi vecinske .Bravo za Vucica,koji ne pravi razliku izmedju zena i muskaraca.

Pera

pre 1 godinu

Cista Srbska vlada.bravo za Vucica. Nece nama tajkuni i strani ambasadori krojiti vladu nasu.

Jovana

pre 1 godinu

Vučić je Državnik koji je od Srbije napravio zemlju u kojoj je zadovoljstvo živeti, u kojoj ima mesta za sve, i iz koje se neće odlaziti nego će se u nju vraćati.

Kole

pre 1 godinu

U Srbiji patriotizam znači biti na strani Srbije, raditi u interesu Srbije, i jedino Srbije kao sto i cini predsesnik Aleksandar Vucic

Kosta

pre 1 godinu

Imati u novoj vladi 45% žena, ne znam da li je to ikome uspelo. Ovde u okruženju, pa i u EU sigurno nije. A poznato je koliko su žene sposobne, posvećene poslu, odgovorne, radne. Imaćemo vladu eksperata, to se davno nije desilo.

mila

pre 1 godinu

Vlada treba da je sačinjena od ljudi koji će se voditi istim interesima, interisama ovog naroda i Srbije.

LjubicicaBela

pre 1 godinu

"Tome nas uči drug Tito, pardon predsednik Vučić." "Drug Tito pardon predsednik Vučić je otac jedne nove, bolje Srbije koju je sa nama izgradio za ovih 10 godina" . "Drug Tito pardon predsednik Vučić uzdiže, gradi , leči" :)

Nebojša Bakarec: Ubistvo Dušana Jovanovića - Dobrice, pamtimo!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Ubistvo Dušana Jovanovića - Dobrice, pamtimo!

Tog 18. oktobra 1997. godine, ubijen je četrnaestogodišnI romski dečak Dušan Jovanović iz Beograda. Dušan Jovanović je išao u osmi razred osnovne škole „Vladislav Ribnikar". Oko devet uveče, Dušana Jovanovića su ispred prodavnice blizu Trga Slavije napadači, neonacisti skinhedsi, oborili na zemlju gde su ga šutirali cokulama u glavu, a onda i udarali delom odvaljenog oluka

19.10.2022

10:23

sledeća vest

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija