• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.07.2024

11:02

Nebojša Bakarec: Tajkunski „Danas“ i njegov urednik D. Petrović nastavljaju da targetiraju Vučića!

Masha Bandjur

Kolumne

Nebojša Bakarec: Tajkunski „Danas“ i njegov urednik D. Petrović nastavljaju da targetiraju Vučića!

Podeli vest

Dragoljub Petrović je pre neki dan 5.7.2024. u svojoj sramnoj kolumni na sajtu TVN1, pod nazivom „Delfinarijum, Vulinarijum, Bizonarijum…“, vređao sve članove SNS, pa i Vučića kada je napisao: „Naprednjaci imaju mozak koji je u većini slučajeva znatno manji od onoga što njihovo telo zahteva za osnovne telesne funkcije, pa manjak moždane materije u osnovi pokreće njihovu sposobnost da budu neinteligentni, a neinteligentne vrste su često vrlo bahate, zle, alave i pakosne“.

Ovim su Dragoljub Petrović, i N1 prekršili Zakon o zabrani diskriminacije i Krivični zakonik Republike Srbije, u delu Krivična dela protiv sloboda i prava čoveka i građanina, Povreda ravnopravnosti.

Foto: printscreen

 

Kako je D. Petrović važan šraf u Šolakovoj mašineriji, on je glavni i odgovrni urednik lista „Danas“, ali i kolumnista Danasa i N1, gde redovno objavljuje svoje sramne kolumne, u kojima već godinama vrši tešku diskriminaciju i dehumanizaciju članova i funkcionera SNS, pod maskom šale i satire.

Dragoljub Petrović, glodur Šolakovog antisrpskog lista „Danas“ je 18.7.2024. objavio u Danasu, svoju sramnu kolumnu pod nazivom „Atentator na samog sebe“. U toj kolumni Petrović nastavlja da dehumanizuje predsednika Vučića, šireći ogavnu tezu da su pripremani atentati na Vučića, Vučićeva izmišljotina, da se u Srebrenici nije dogodio pokušaj ubistva predsednika Vučića. Dragoljub Petrović je izneo još niz gadosti. U svojoj sramnoj kolumni u Danasu, Petrović kaže: „Tramp je bio samo kulisa za atentat na Vučića, jedno 150. jubilarni atentat na Vučića. Ana Brnabić, kako je to pisalo u tabloidima, poslala je snažnu poruku posle atentata na Trampa, mada ta poruka nije bila snažna koliko je bila tupava. U snažnoj budalaštini Ane Brnabić (...) Ti atentati su više svrstani u čudesni žanr samoatentata, jer je o atentatima na samog sebe isključivo pričao predsednik, zatim njegovi mediji i njegovi stranački i vanstranački poltroni (...) Što bi bio odličan fazon, bar kao podrška nekome ko toliko manijakalno izmišlja sopstvene atentate i pripreme sopstvenih atentata. (...) čoveku koji kao da priželjkuje da mu se nešto desi, iako mu se srećom ništa ne dešava, samo zato da bi bio pljunuti Đinđić. (...) ne optužuju nikoga da hoće da ih ubije zato što oni imaju šićardžijsku projekciju da je dobro za njih ako izgleda da neko hoće ih ubije. Tada je isti ovaj Vučić aplauzom pozdravio reči svog tadašnjeg šefa: „Ako vidite negde Zorana Đinđića, kažite mu da je i Tito pred smrt imao problema s nogom“, a koju godinu ranije reči istog tog šefa: „Nije mi žao što je ubijen Ćuruvija“. I možete misliti koji su to ljudi koji su se radovali ubistvima novinara i metaforično najavljivali ubistva političkih protivnika, a koji sada non-stop žele da izvrše samoatentat, jer to je dokaz njihove grandioznosti. Atentator na samog sebe sve to gleda i uživa, jer svaki samoatentator računa da će u njegov samoatentat poverovati (...)“.

Foto: printscreen

 

Kao što vidite, glodur „Danasa“ i Šolakov izvršilac radova, targetira i dehumanizuje predsednika Vučića sledećim odvratnim i bolesnim tezama:

- Vučić izmišlja atentate na sebe!

- U Srebrenici nije bilo linča Vučića, i to je Vučić izmislio!

- Nije bilo organizovanja atentata na Vučića, na dan otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, iako je policija to zvanično saopštila!

- Dojava „Europola“ našim organima, da Zvicer priprema atentat na Vučića je laž!

- Ana Brnabić je „tupava budala“!

- Vučić je „samoatentator koji manijakalno izmišlja sopstvene atentate i pripreme sopstvenih atentata“!

- Vučić „priželjkuje da mu se nešto desi samo zato da bi bio pljunuti Đinđić“!

- Vučić ima „šićardžijsku projekciju da je dobro za njega ako izgleda da neko hoće da ga ubije“.

- Vučić se radovao i podržavao ubistva Zorana Đinđića i Slavka Ćuruvije!

. Vučić se „radovao ubistvima novinara i metaforično najavljivao ubistva političkih protivnika“!

Ovakve sramne i lažne teze glavnog i odgovornog urednika „Danasa“, predstavljaju govor mržnje, dehumanizaciju, novi poziv na ubistvo Vučića. „Elitista“ Dragoljub Petrović sasvim dobro zna koje mogu biti posledice mržnje koju on i Danas svakodnevno promovišu i laži koje spinuju. On namerno širi mržnju, dehumanizuje i targetira predsednika Vučića. Za to je plaćen. To mu je u opisu radnog mesta.

Tim povodom Ana Brnabić izvanredno kaže:„Nikada okidač ne povuku oni koji su inspiratori. Uvek povuku oni koji su mentalno labilniji, "ekstremisti", nesnađeni, nepronađeni, sa margina društva - u svojim glavama "borci za pravdu". Oni su, ipak, kao i sam pištolj, snajper, ili nešto treće, samo oruđe u rukama svesne "elite" koja ih svakodnevno poziva da to urade, svakodnevno inspiriše, svakodnevno ih zagovara. I onda dođe jedan dan kad se neko od tih labilnih, "ekstremista", "boraca za slobodu", pokrene i odazove direktnom pozivu koji mu upućuju danima, nedeljama, mesecima, godinama, sa medija, skupova, gostujući u emisijama. Jer šta je loše u tome da ubijete "nepomenika", "Hitlera", "Šefa organizovane kriminalne grupe", "lobistu međunarodnih multinacionalnih kompanija, a protiv interesa sopstvene zemlje i naroda", "zlo", "bolesnika", "nečastivog", "radioaktivnog", itd, itd? Moj poziv, nakon pokušaja ubistva premijera Slovačke, Roberta Fica i, bivšeg predsednika i kandidata za sledećeg predsednika SAD, Donalda Trampa, koji su obojica preživeli samo pukom srećom i samo spletom neverovatnih okolnosti, je da svi shvate šta se dešava, i da je i jedan i drugi pokušaj ubistva sled iste matrice, matrice koju mi godinama gledamo u Srbiji i koja se pogoršava i postaje sve monstuoznija. Molim, još jednom, "elitu" u Srbiji i njihove "nezavisne" medije (koji su sve, samo ne zaista nezavisni) da vide kakve mogu biti realne posledice mržnje koju svakodnevno promovišu i laži koje spinuju“.

Foto: printscreen

 

Dehumanizacija, demonizacija i diskriminacija koju grubo nameću Šolakovi mediji i jurišnici, zasnovana je na tome da oni u Vučiću ne vide ljudsko biće. Demonizatori šire predrasudu da Vučić samo formalno izgleda kao ljudsko biće, ali da to nije po svojoj suštini. Njihova predstava o Vučiću je raščovečena, dehumanizovana. To im omogućuje da prema Vučiću imaju samo neprijateljska osećanja: prezir i mržnju. Prezir – zbog toga što smatraju da je Vučić bezvredan, da je ispod minimuma ljudske vrednosti; mržnju – zbog toga što smatraju da je Vučić iracionalno, zlo biće. Oni koji dehumanizuju Vučića, nalaze veliku korist u tome da neko poveruje da je on loš, pokvaren i zao. Suština ovog postupka jeste da se pripisivanjem zlobe, Vučić dehumanizuje. Vučić je predstavljen kao čovek sa kojim ne treba saosećati, kao demon i đavo koji treba da pati i koga treba nemilosrdno uništiti. Zbog toga se ovaj proces naziva demonizacija ili satanizacija.

Ne zaboravite da kada iz medija „Danas“ i „N1“ dođu ovakve teze o Vučiću, i diskriminišuće uvrede da  naprednjaci „imaju manje mozgove i manjak moždane materije, da su neinteligentni, bahati, zli, alavi i pakosni“, da onda nije čudo da imamo fizičke napade na funkcionere SNS, na prostorije SNS, ali i još gore, da imamo fizičke napade na anonimne žene, aktivistkinje SNS, da imamo pretnje smrću predsedniku Vučiću i članovima njegove porodice, da imamo pretnje da će nas juriiti po ulicama, bacati u reke, vešati, i suditi nam na sudovima revolucije. Onda nije ni čudo da imamo pripreme atentata na Vučića, i sam pokušaj ubistva predsednika Vučića u Srebrenici. Ljudi, moramo zaustaviti ovaj fašizam u kome se valjaju opozicija i Šolakovi mediji, tako što ćemo ga prvo, javno osuditi. Živela Srbija!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva! (VIDEO)
Live TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva! (VIDEO)

Stručnjak za Bliski istok Lea Kumer bila je gost Informerovog "Info jutra" u kom je govorila o navodnoj umešanosti Irana u atentat na bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa. SAD su u poslednjih nekoliko nedelja dobile obaveštajne podatke o navodnoj zaveri Irana da pokuša ubistvo Trampa, preneo je nedavno Si-En-En (CNN) pozivajući se na neimenovane izvore. Teheran je ubrzo demantovao ova pisanja američkih medija.

18.07.2024

09:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Potvrđeno pisanje Informera: Tadić više ne igra za Srbiju!
Fudbal

Potvrđeno pisanje Informera: Tadić više ne igra za Srbiju!

Doskorašnji kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić (35) definitivno se povukao iz nacionalnog tima i "orlovi" će od septembra dobiti novog predvodnika na terenu! Ono što je Informer prvi najavio još 26. juna, dan nakon eliminacije od Danske, danas je i potvrđeno, pošto fudbaler Fenerbahčea više ne namerava da nosi dres nacionalnog tima.

18.07.2024

09:47

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija