• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.06.2024

10:46

DOSTA ZLOČINA! Kolumna Dragana J. Vučićevića: Nemo', bre, Piksi da nas napinješ...

Zoran Sinko

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Kolumna Dragana J. Vučićevića: Nemo', bre, Piksi da nas napinješ...

Podeli vest

Jedna od najvećih životnih mudrosti jeste znati kada je kraj, kada je dosta, kada je vreme za povlačenje.

Mnogo je primera u svim sferama državnog i društvenog života ljudi koji su ostali upamćeni kao gubitnici, kao tužni čovečuljci izgubljeni u vremenu i prostoru, i to samo zato što nisu hteli da vide, da sami sebi priznaju očiglednu istinu, samo zato što su odbijali da shvate da je došlo vreme za povlačenje, za svođenje računa, za kraj jedne životne etape.

Pogađate već, danas ću na ovom mestu o Piksiju. Draganu Stojkoviću Piksiju. Bio je veliki fudbaler, jedan od najboljih koje smo imali, uradio je velike, istorijski važne stvari za srpski fudbal, ali to je prošlo i sada je došlo vreme za preuzimanje odgovornosti. Piksi to, nažalost, ne razume. Ne shvata, ne dozvoljava mu sujeta da vidi da je najbolji potez koji u ovom trenutku može da povuče - neopoziva ostavka.

I nije to ništa lično, nemam ja ništa protiv Piksija. Naprotiv. Uvek sam ga podržavao, i ja i moje kolege. Tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj Informer je maksimalno bio uz Mistera, prećutali smo, nismo objavili ništa što bi moglo da pokvari atmosferu u nacionalnom timu, ali sada je došlo vreme za podvlačenje crte. A ispod te crte lepo piše da je Srbija igrala najgori fudbal u Nemačkoj, da smo bili poslednji u realno najslabijoj grupi, da smo za 300 minuta fudbala jedva, na tešku sreću, umuvali jedan golić i osvojili dva bodića... Ispod te podvučene crte lepo još piše, sasvim jasno se vidi da nije bilo nikakvog sistema u igri, nikakvog plana ni programa. Računao je, sada je to potpuno očigledno, Piksi Stojković na sreću, ali odavno je on potrošio sreću i sada kada je trebalo da pokaže znanje i trenersko, selektorsko umeće, pokazalo se da on zapravo to - znanje i umeće - naprosto nema.

I? Šta ćemo sad? Da se pravimo slepi kod očiju i gluvi kod ušiju, da bežimo od istine i nastavimo putem poraza ili da odlučno presečemo, načinimo veliki reset srpskog fudbala i krenemo u bolje fudbalsko sutra? Odgovor se zna, zar ne?

Elem, za Piksija bi bilo najbolje da on sam preuzme odgovornost za istorijski neuspeh na EP, da on lično, kao gospodin, odstupi i poželi sreću onima koji će ostati iza njega. To bi bilo najbolje i za Srbiju, za sve nas kojima nikako ne treba neko novo razvlačenje i natezanje tipa: "Ne dam ostavku, nego dajte vi meni otkaz, jer mi onda, prema novom ugovoru, pripada još milion evra..."
Što bi rekli njegovi zemljaci iz Niša: Nemo', bre, Piksi da nas napinješ! Za tebe, Dragane Stojkoviću, za sve nas, najbolje će biti da se povučeš kako i dolikuje zvezdi, legendi, Misteru... 

p.s. Nije sramota izgubiti ako si se junački borio, sramota je i šteta je od poraza praviti pobedu. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52