• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

23.12.2017

12:29

POPOVIĆ O ISTORIJSKOM SASTANKU U KREMLJU: Još od Nemanjića nismo imali ovako dobre odnose sa Rusijom

Politika

POPOVIĆ O ISTORIJSKOM SASTANKU U KREMLJU: Još od Nemanjića nismo imali ovako dobre odnose sa Rusijom

Podeli vest

Srbija u svojoj istoriji još od vremena Nemanjića nije imala ovako dobre i bliske odnose sa Rusijom, a vest o poseti predsednika Vučića Moskvi bila je puna tri dana udarna vest na svim najvažnijim ruskim medijima, kaže ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović

On je ocenio da, nikada poseta ni jednog državnika iz Srbije nije izazvala tako veliki publicitet u ruskoj ali i u međunarodnoj javnosti.

- Između dva predsednika stvorio se odnos velikog poštovanja i razumevanja. Putin je personifikacija lidera koji vodi samostalnu i nezavisnu politiku na čelu Rusije. Zato on pokazuje veliko poštovanje prema našem predsedniku Vučiću koji vodi istu takvu politiku na čelu Srbije - kaže Popović uz napomenu da se, kako kaže, borba za slobodu i nezavisnost uvek prepoznaje i poštuje.

STEFANOVIĆ: Jeremićeva "borba" protiv korupcije srećom prošlost

Popović je objasnio da se na radnom sastanku u Kremlju razgovaralo o svim najvažnijim temama od interesa za dve države.

- Naš predsednik je ponovio stav da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji i da ostaje privržena svojoj poziciji vojno neutralne države. Više od 25 godina sam prisutan u Rusiji i mogu da potvrdim da predsednik Putin održava ovakve sastanke i gradi ovakve odnose samo sa veoma malim brojem državnika koje Rusija vidi kao svoje iskrene saveznike i prijatelje - ističe Popović.

On je dodao da je lično ponosan što je učestvovao na istorijskom susretu dva predsednika u Kremlju.

BRNABIĆ: Učiniću sve da Srbija ne propusti još jednu priliku!

- Lično sam veoma ponosan što sam učestvovao na istorijskom susretu dva predsednika u Kremlju i što sam imao priliku da vidim koliko je veliko poštovanje koje prema našem predsedniku gaji ceo ruski državni vrh. Cela Srbija treba da bude srećna i ponosna zbog prijateljstva koje smo izgradili sa Rusijom, a najviše zahvaljujući ličnom odnosu predsednika Vučića i Putina - ističe ministar Popović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17