• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.06.2020

12:27

MILICA ĐURĐEVIĆ ZA INFORMER.RS: Mnogima smo kamen u cipeli - bićemo glas građana i zastupnici  suverene i jake Srbije!

Politika

MILICA ĐURĐEVIĆ ZA INFORMER.RS: Mnogima smo kamen u cipeli - bićemo glas građana i zastupnici suverene i jake Srbije!

Podeli vest

Građani nas sa razlogom prepoznaju kao novu snagu koja će uneti svežinu u politički život, i predstavljati čvrst oslonac za odbranu osnovnih principa. Bićemo njihov glas u institucijama i zastupnici ideje suverene i jake države, rekla je Milica Đurđević Stamenkovski, nosilac liste Srpske stranke Zavetnici


* Kakav rezultat očekujete na izborima?

- Ulazak u Narodnu skupštinu je izvestan. Građani nas sa razlogom prepoznaju kao novu snagu koja će uneti svežinu u politički život i predstavljati čvrst oslonac za odbranu osnovnih principa. Obaranje naše liste, različiti pritisci na naše predstavnike lokalnih odbora, neumesna i vulgarna kampanja protiv Srpske stranke Zavetnici i mene lično, samo je potvrda da smo mnogima kamen u cipeli. Za nas je to ohrabrenje i dokaz da smo na pravom putu.

Pored poslanika naše stranke u parlament sa nama ulaze porodice, roditelji, mladi ljudi, radnici, seljaci, veterani, domaćinska i poštena Srbija. Bićemo njihov glas u institucijama i zastupnici ideje suverene i jake države.

Foto: zavetnici.rs

* Šta su vaši ključni principi?

- Tri su prioriteta - da sačuvamo suverenitet, bezbednost i KiM u sastavu Srbije, da se izborimo za ekonomski patriotizam, odnosno favorizovanje domaće privrede, naših preduzetnika i seljaka, i da nizom konkretnih mera pomognemo i podržimo porodicu, roditelje i decu. Nećemo dopustiti dalju razgradnju naše tradicije, identiteta i kulture.

* Zbog čega smatrate da bojkot nije korisno rešenje za opozicione stranke? 

- Bojkot je samo odgovor na pitanje šta nećete, ali ne i šta hoćete. Dakle, jedan nedovršen izraz, često i vrsta izgovora. Mislim da trenutno vlast igra na kartu bojkota opozicionih birača, koji bi ostali pasivni, dok bi pristalice aktuelnog režima masovno izašle na izbore. To nije ono što nam je potrebno. Verujem u borbu i promene koje ne dolaze preko noći. One moraju biti rezultat intenzivnog i predanog rada, kakav konkretno stoji iza nas.

Izborni uslovi nisu bili ni ranije idealni, ali na nama je da se borimo.

Foto: zavetnici.rs

* Kako vidite rešenje za KiM?

- Ako odustanemo od Kosova i Metohije, odustali smo od Srbije. Kada bismo predali Kosovo, više nikada ne bismo mogli da slavimo Vidovdan, niti pominjemo kneza Lazara, da sebe smatramo potomcima slavnih predaka koji su se borili za slobodu. Pod noge bismo bacili vekove našeg nacionalnog i državnog postojanja.

* Da li bi jedno od rešenja kosovskog problema moglo da bude razgraničenje između Srba i Albanaca?

- Pristup „daj šta daš“ ili “šta god daš, dobro je”, nije borba, to je prosjačenje nečega što je naše. Takva defetistička filozofija nije zabeležena nigde na svetu - Nikozija ne priznaje okupaciju Kipra, Kina ne priznaje Tajvan, Španija ne priznaje Kataloniju, Somalija ne priznaje Somaliland, Maroko ne priznaje Zapadnu Saharu, samo se iz Beograda neretko čuje spremnost da se u zamenu za nekoliko desetina kvadratnih kilometara potpiše otimačina naše kolevke. Posebno je nerazumljivo hitanje da se “problem reši” što pre.

Foto: zavetnici.rs

Svedoci smo ozbiljnih promena geopolitičke konstelacije u svetu, sem toga činjenica da su se na Kosovu za godinu dana promenila tri “premijera”, govori da među Albancima više nema homogenosti kakva je postojala ranije, to je područje ozbiljne političke nestabilnosti i nesaglasja. U takvom trenutku insistirati za “rešenjima koja za nas neće biti srećna”, nema nikakvog smisla sa aspekta odbrane države i tradicije. 

Mi smo pripremili platformu za dugoročnu obnovu suvereniteta na KiM i ponudili niz konkretnih rešenja, ali sva su uokvirena Rezolucijom 1244 i Ustavom Republike Srbije. Treba biti mudar i čekati, ali nikada ne potpisivati predaju naše zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Putopisac

pre 4 godine

Milica ce biti lepotica srpskog Parlamenta , kao poslanik . Njene ideje su kao osvezenje prema boljitku sviju nas . Puno srece Milice .

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija