• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.06.2020

18:13

RIK ODBACIO VIŠE OD 100 PRIGOVORA kao neosnovane!

Politika

RIK ODBACIO VIŠE OD 100 PRIGOVORA kao neosnovane!

Podeli vest

Republička izborna komisija odbacila je kao neosnovano više od 100 prigovora birača povodom nepravilnosti na dan izbora, među kojima i prigovore koalicije Za kraljevinu Srbiju

Jedan od 108 prigovora birača odnosio se na to što nisu doneti propisi da se izrade glasački listići sa bar kodom ili drugim tehničkim sredstvom čime bi se neposredni kontakt izbegao, rekao je predsednik RIK Vladimir Dimitrijević.

Koalicija Za kraljevinu Srbiju žalila se na neprovilnosti na više biračkih mesta i to u Novom Sadu, Babušnici, Staroj Pazovi, Šapcu, Žitištu, Vrbasu... i tri beogradske opštine.

Među prigovorima Koalicije je i taj što je član biračkog odbora u Alibunaru snimao glasanje mobilnim telefonom, kao i to da taj da odbor nije uneo broj primljenih glasačkih listića, neupotrebljenih, nevažećih...

Snimanje su, kako tvrde, uočili i u Kragujevcu, na Voždovcu, Sremskoj Mitrovici, Nišu... Na Novom Beogradu, kako su naveli, njihovom članu nije dozvoljeno da unese primedbu u zapisnik...

Koalicija je navela i da je na tom biračkom mestu broj 23 utvrđen i jedan više glasački listić od broja izašlih birača, a tvrdi i da su u Zrenjaninu uočili krađu izbornog materijala uz navode da su je počinili birači.

Članovi RIK-a razmatrali su i manje greške u zapisnicima koje bi trebalo ispraviti poput brojeva neupotrebljenih glasačkih lisića i minimalne razlike u broju upisanih glasača.

Član komisije Marko Janković je ukazao na tri manje omaške na tri biračka mesta u Gnjilanu i Kosovu Polju.

Član RIK Željka Radeta je navela da je na biračkom mestu 24 u opštini Čukarica upisana tri nevažeća listića, a trebalo je da ih bude 1.057.

RIK je odbacila i prigovore birača Pavla Dimitrijevića koji je uložio žalbu zbog kako je smatrao nepravilnosti na rad 16 biračkih mesta, od Prokuplja do Kule. Jedna od pritižbi se odnosila da na biračkom mestu u Bresničiću - Prokuplju nije utvrđivan identitet glasača i nije vršena provera UV lampom da li su oni već glasali.

RIK je odbacio i prigovor birača Raše Nedeljkova na nepravilnosti na biračkim mestima u 11 gradova i opština i dve beogradske.

Sledeća sednica je u 21.00.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

RIK OBRADIO 89,41 ODSTO BIRAČKIH MESTA: SNS 61,01%, SPS-JS 10,33%, ŠAPIĆ 3,78%!
Politika

RIK OBRADIO 89,41 ODSTO BIRAČKIH MESTA: SNS 61,01%, SPS-JS 10,33%, ŠAPIĆ 3,78%!

Republička izborna komisija je do sada pregledala 89,41 odsto biračkih mesta, odnosno 85,74 odsto biračkog tela. Preliminarni rezultati su slični onim koje je komisija prethodno objavila. Pored SNS-a, koji je osvojio najveći broj glasova, u parlament trenutno ulaze još samo koalicija SPS-JS i SPAS Aleksandra Šapića, kao i stranke nacionalnih manjina. Prema najnovijim podacima RIK, izlaznost je bila 50,55 odsto

25.06.2020

15:39

sledeća vest

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Imamo pet godina, ili će nas uništiti! Henri Kisindžer pred smrt poslao stravično upozorenje! Ostala su nam još četiri leta?!
Mislite o ovome

Imamo pet godina, ili će nas uništiti! Henri Kisindžer pred smrt poslao stravično upozorenje! Ostala su nam još četiri leta?!

Henri Kisindžer, bivši američki državni sekretar koji je umro prošlog novembra, proveo je većinu svoje karijere razmišljajući o opasnostima od nuklearnog oružja. Ali u 99. godini, Kisindžer je počeo da upozorava na veštačku inteligenciju (AI), za koju je verovao da bi mogla biti daleko smrtonosnija od najmoćnije bombe.

16.07.2024

20:34

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija