• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

16.07.2024

20:47

Australija ili Amerika, sve je to isto! Pešić otkrio razlog za poraz!

Starsportphoto

Košarka

Australija ili Amerika, sve je to isto! Pešić otkrio razlog za poraz!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je na prijateljskoj utakmici u Abu Dabiju od Australije sa 84:73, a naš selektor Svetislav Pešić je istakao da je njegovim igračima nedostajala svežina.

Po "orlove" je danas bila kobna poslednja četvrtina, a popularni Kari kaže da je energija postojala i da su bile u pitanju sitne greške.

- Sve je onako kako smo i očekivali. Mi smo dali energiju, naravno tu su malo i problemi, neki ne mogu da igraju, neki su se povredili u toku utakmice. Naravno, tu se izgubi malo kontinuitet i pre svega u napadu. U odbrani smo dali energiju, bilo je to na nivou kakav je bio na prvoj utakmici sa Francuzima. Sve je to bilo sa nekim sitnim greškama, ali je energija postojala - rekao je on.

Kao vrlinu protivničke ekipe je istakao da nisu napravili nijedan faul u poslednjoj deonici meča, a da su nama nedostajale sveže noge.

- Moramo da jednu agresiju na ivici faulova... Oni u poslednjoj četvrtini nisu napravili nijedan faul, a igrali su dosta jako i nismo uspeli da mirnije naše napade organizujemo, malo smo možda bili nervozni i umorni zbog velike energije koju smo davali u odbrani jer igramo protiv ekipe koje je odlična u tranizciji. Trpe noge, noge se umore, košarka jeste i šut i pas i dribling, ali za to moraš da imaš sveže noge. Mi smo tu malo u napadu, naš sistem moramo da igramo malo preciznije - kaže Pešić.

Ističe da se ništa neće menjati pred duel sa Sjedinjenim Američkim Državama u sredu.

- Ništa, sve isto, ista utakmica kao danas. Ništa se tu ne menja, mi se pripremamo, mi ne gledamo da li je Australija ili Amerika, sve je to isto. Ne može da se dobije svaka utakmica, to ne postoji u vrhunskom sportu, ali od svake utakmice u pripremnom periodu može puno da se dobije i nauči - zaključio je Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije
Politika

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije

Politika u dobroj meri oblikuje nacionalni interes i usmerava snage i kapaciteta ka njegovom ostvarenju. Istovremeno nacionalni interes mora biti nad politička kategorija, a naročito mora biti izvan dnevne politike. Dnevna politika je suština političkog delovanja i na njoj se pravi razlika između političara i državnika. Državnik je po prilici odličan političar, ali političar ne mora biti ujedno i državnik. Razlika se pravi na teškim, složenim i dugoročnim odlukama koje ne moraju uvek biti jednostavne ali su u korist nacionalnih interesa.

16.07.2024

21:45

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Imamo pet godina, ili će nas uništiti! Henri Kisindžer pred smrt poslao stravično upozorenje! Ostala su nam još četiri leta?!
Mislite o ovome

Imamo pet godina, ili će nas uništiti! Henri Kisindžer pred smrt poslao stravično upozorenje! Ostala su nam još četiri leta?!

Henri Kisindžer, bivši američki državni sekretar koji je umro prošlog novembra, proveo je većinu svoje karijere razmišljajući o opasnostima od nuklearnog oružja. Ali u 99. godini, Kisindžer je počeo da upozorava na veštačku inteligenciju (AI), za koju je verovao da bi mogla biti daleko smrtonosnija od najmoćnije bombe.

16.07.2024

20:34

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija