• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.07.2024

19:13

Viktoru je hitno potrebna naša pomoć! Želeo je da postane prvi fudbaler sa cerebralnom paralizom, a sada mu je otkrivena druga opaka bolest! (FOTO)

Informer

Društvo

Viktoru je hitno potrebna naša pomoć! Želeo je da postane prvi fudbaler sa cerebralnom paralizom, a sada mu je otkrivena druga opaka bolest! (FOTO)

Podeli vest

Viktor Miletić je rođen 2010. godine iz blizanačke trudnoće. Usled komplikacija na porođaju dobio je veliko moždano krvarenje što je za posledicu ostavilo cerebralnu paralizu (jedinstven poremećaj mozga) i poteškoće sa koncentracijom, a sada se bori sa opakim malignim tumorom!

- Pišem i brišem, i tako danima. Ali svesna sam da ne smemo da gubimo vreme i da nam je ovaj put vaša pomoć preko potrebna. Dok smo skupljali novac za brojne rehabilitacije kako bi Viki bio što samostalniji rekla sam da neću uz apele stavljati reč hitno, jer je toj reči mesto jedino u situacijama kada je nečiji život u pitanju, a sada je nažalost došao momenat da je upotrebim jer je život našeg najhrabrijeg dečaka ugrožen - piše Andrea Miletić majka ovog dečaka.

Kako kaže, od dugotrajne temperature došli su do da najstrašnije dijagnoze, malignog tumora na karlici sa metastazama u plućima i limfnim čvorovima.

Foto: Foto: Informer

 

- Nijedno dete ovako nešto ne zaslužuje, pogotovo ne ono koje se od prvog udaha bori za život, pa nakon toga i za svaki samostalan korak. Kakve god prognoze bile, mi ćemo apsolutno sve uraditi i omogućiti mu nastavak lečenja i Bože zdravlja operaciju, na klinikama koje budu davale najbolje šanse za izlečenje - nastavlja ona.

Dodaje da, čvrsto veruje da ljubav planine može pomeriti, isto tako da može i oterati to što ih je snašlo.

- Svako ko ga je samo jednom video osetio je koliko je njegovo srce toplo i čisto, isto tako koliko je hrabar i kolika je čuda već napravio. Tako će biti i ovaj put! Potrebniji ste nam više nego ikada jer će troškovi lečenja biti nekoliko stotina hiljada evra. Molim vas da stanete uz nas, na prvom mestu molitvom i pozitivnim mislima, zatim i donacijama, ko koliko može. Pomozite da se naš apel čuje i dođe do ljudi, udruženja, firmi koji bi bili radi da nas podrže - stoji u apelu ove majke na Instagramu.

Od rođenja teškoće, ali ne odustaje

Od četvrtog meseca uključen je na intenzivan tretman pri Specijalnoj bolnici za cerebralnu i razvojnu neurologiju i zahvaljujući konstantnim terapijama, dosta je napredovao i mentalno je očuvan. Prohodao je sa dve godine, ali je sa svojih 11 godina i dalje nestabilan i u mnogim životnim funkcijama nesamostalan. Pohađa školu po posebnom programu jer ima dijagnozu poremećaja pažnje i koncentracije.

Želi da postane fudbaler

Međutim period puberteta i nagli rast nikako ne ide u prilog Viktorovom stanju jer to može dovesti do deformiteta zglobova, kičme, pogoršanja balansa hoda i do sada postignutih rezultata. Zbog toga mora konstantno da ide na neurorehabilitacije i terapije.

I pored problema i stalnih terapija Viktor obožava fudbal i stalno govori da će kako on kaže da bude "prvi fudbaler sa cerebralnom paralizom".

Njegov brat blizanac Veljko je taj koji ga stalno bodri i prati na svim terapijama od samog rođenja, a zadnje četiri godine i sestra.

Donacije se mogu vršiti uplatama na sledeće načine

SMS porukom 60 na 3030/za Švajcarsku human60 na 455

Uplatom na dinarski račun Fondacije Budi human: 160-0000000406768-32

Uplatom na devizni račun Fondacije Budi human: 160-0054000008802-75

Uplatom na privatni račun: 115-0381691691696-33, Andrea Miletić

IBAN: IBAN35160005400000880275

SWIFT/BIC: DBDBESBG

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Imamo pet godina, ili će nas uništiti! Henri Kisindžer pred smrt poslao stravično upozorenje! Ostala su nam još četiri leta?!
Mislite o ovome

Imamo pet godina, ili će nas uništiti! Henri Kisindžer pred smrt poslao stravično upozorenje! Ostala su nam još četiri leta?!

Henri Kisindžer, bivši američki državni sekretar koji je umro prošlog novembra, proveo je većinu svoje karijere razmišljajući o opasnostima od nuklearnog oružja. Ali u 99. godini, Kisindžer je počeo da upozorava na veštačku inteligenciju (AI), za koju je verovao da bi mogla biti daleko smrtonosnija od najmoćnije bombe.

16.07.2024

20:34

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija