• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.09.2020

15:09

(VIDEO) INFORMER SAZNAJE! Vlada usvojila Deklaraciju o podršci aktivnostima predsednika Srbije koje se odnose na razgovore sa Prištinom!

Politika

(VIDEO) INFORMER SAZNAJE! Vlada usvojila Deklaraciju o podršci aktivnostima predsednika Srbije koje se odnose na razgovore sa Prištinom!

Podeli vest

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Deklaraciju o podršci aktivnostima predsednika Republike Srbije koje se odnose na razgovore sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini, saznaje Informer.rs


Tekst Deklaracije prenosimo u celosti:

1. Polazeći od ranije utvrđenih principa da će predstavnici Republike Srbije kroz pregovore težiti iznalaženju sporazumnog i sveobuhvatnog rešenja za Kosovo i Metohiju, Vlada podržava aktivnosti Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića povodom predstojećih razgovora Beograda i Prištine 3. i 4. septembra 2020. godine u Vašingtonu, SAD, koji će se održati pod pokrovoteljstvom američkog diplomate Ričarda Grenela.

2. Vlada smatra da su dosadašnje aktivnosti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u najboljem interesu zaštite interesa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji i od predstojećih razgovora pre svega očekuje napredak vezan za otvorena ekonomska pitanja, što će biti na dobrobit građana i ekonomije.

3. Ovu deklaraciju objaviti u „Službenom glasniku Republike Srbijeˮ.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Vlada Srbije danas usvojenom deklaracijom pružila najsnažniju podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u, kako ističe, veoma teškim i kompleksnim razgovorima koje Vašingtonu vodi u najboljem interesu građana Srbije.

- Od presudnog značaja u ovom trenutku je da budemo jednistveni, jer samo jedinstveni možemo da budemo uspešni u borbi za naše interese - rekla je Brnabić i dodala da je izuzetno važno da u tim razgovirma bude napretka.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija