• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.09.2020

21:35

VUČIĆ I PRVA SVETSKA LIGA! Bili smo članovi regionalne balkanske lige, prosečan tim, A SADA SMO U SVETU NAJVEĆIH!

Politika

VUČIĆ I PRVA SVETSKA LIGA! Bili smo članovi regionalne balkanske lige, prosečan tim, A SADA SMO U SVETU NAJVEĆIH!

Podeli vest

U proteklih sedam dana nije bilo momenta a da neko nije iskomentarisao sporazum u Vapingtonu, odnose sa Rusijom, odnose sa Izraelom, sa EU, sa muslimanskim svetom... I svako u Beogradu, opoziciji, među novinarima, u stranci predsednika Srbije, ali i među raznim stručnjacima po Evropi, Rusiji, Americi, svako je našao za shodno da da svoje mišljenje, svoj sud, da pohvali ili ocrni Aleksandra Vučića. I sve je to razumljivo. Ne kaže se džabe "Mišljenje je kao dupe, svako ga ima"

Ali, ima jedna stvar koju niko nije pomenuo, a koja je suštinski izuzetno važna. Najvažnija zapravo. 

U proteklih sedam dana predsednik Srbije se video sa predsednikom Amerike Donaldom Trampom, sa šefovima EU, a telefonom je razgovarao sa predsednikom Turske Erdoganom, predsednikom Ruske Federacije Putinom i sutra ima najavljeni telefonski razgovor sa premijerom Izraela Netanjahuom, na to će većina vajnih lidera opozicije i domaći analitičari reći: Pa šta, video se do sada i sa Putinom i sa Erdoganom i sa Netanjahuom bezbroj puta, sa ovima i EU može kad god hoće maltene, a taj Tramp, pa dobro sad je predsednik Amerike ali Vučić i od ranije ima to dogovoreno da se vide.

Foto: printscreen instagram

E o tome se ovde radi. O licemerju, o podrazumevanju, o našoj dvoličnosti i o jadnosti onih koji su pre Vučića vodili Srbiju. Da se viđa samo sa regionalnim liderima bilo bi "Ej, Vučiću mani se Bakira i Zaeva, hajde se ti vidi sa ovima iz EU".

Da je samo sa liderima EU bilo bi "Hajde, Vučiću otiđi kod moćnog Putina kad si faca". Kad se Vučić vidi sa Putinom bezbroj puta onda se upravo tako i komentariše "Dobro Vučiću Putin ti je prijatelj, hajde kod Trampa kad si ozbiljan igrač.

PENZIONERIMA NOVA JEDNOKRATNA POMOĆ, SKAČE I MINIMALAC?! Predsednik Vučić najavio sjajne vesti!

Kad ode kod Trampa, onda ide rečenica "E, pa, Vučiću mi bi smo to malo drugačije i na lepšoj fotelji..." Nema kraja.

Foto: printscreen instagram

Da dodamo Si Đipina, predsednika Kine, Vučićevog ličnog prijatelja? Nema potrebe. Sve je jasno. Do 2012-te nije nas bilo na mapi interesovanja velikih svetskih sila. Bili smo članovi regionalne balkanske lige, prosečan tim.

A Vučić je paralelno gradio bolju Srbiju, snažio ekonomski, vojno, gradio odnose sa svima u svetu. I vratio nas u Prvu svetsku ligu. Čuj vratio? Pa nikad tamo nismo suštinski bili. Jeste Titova SFRJ, ali niko mimo toga tako visoko nije izdigao Srbiju! Niko. Dok se nije pojavio taj isti Vučić. Dok se neki naš klub ne plasira u Ligu Šampiona svi kukaju, pljuju, ocrnjuju. I svi govore "Ja bih to drugačije".

Pa videli smo gde su nas doveli i u koju ligu strmoglavili Đilas, Jeremić, Tadić i Mlađan Đorđevic Đilasov kum. Ostavili nas vezanih rulu u bankrot provaliji. Sad kad je malo standard porastao i raste, kad nam niko olako vojno ne preti, a svaka šuša se zaletala na nas, sad kad smo tu da pričamo o preticanju Hrvatske po BDP (Hrvatske koja je članica EU i ima iza sebe moćne EU fondove), sad kad smo u Prvoj svetskoj ligi, mi mali autsajderi, mi koji realno jos snage nemamo za sve te velike utakmice, ali se ponosno borimo, sad se to svima podrazumeva!

Foto: printscreen instagram

Ne podrazumeva se, narode! Ne podrazumeva! Vučić je našao u sebi, u svakome od nas u svom narodu i svojoj zemlji, snage i volje da izgura rezultat, da se bori i istraje, da nas uvede u velike utakmice. Jesu li teške? Jesu! Jel ima neprijatnih i nedozvoljenih udaraca? Ima. Je li prijatno kad nas zgaze nekim teškim rezultatom? Nije. Ali bez velikih utakmica nema ni velikih sšampiona! A u lokalnoj ligi smo dosta tavorili. I uvek se lako vratiti na taj nivo. Ali hajde da navijamo, da se borimo, da podržimo, da ne zabijamo klipove u točkove, da ne tražimo mane svaki minut treneru koji nas je uveo u svet najvećih. Da pobeđujemo kad možemo. I da se zajedno stisnemo i držimo jedni uz druge dok ne osnažimo i za te najjače. Živela Srbija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Vucic je lestvicu podigao zaista visoko, tu nema dileme.

Nikoleta

pre 3 godine

Nikakve dileme nema da je nas predsednik ovu lestvicu podigao zaista visoko.

Filip

pre 3 godine

Predsednik Vučić je podigao ugled Srbije u svetu.

Miro

pre 3 godine

Gde se veliki konji igraju mrtva zdrebad padaju. Portugalski presednik se nije sastao sa svim navedenim, zabrinut sam kako ce Portugalci opstati.

Pera

pre 3 godine

Srbija ozbiljno grabi ka svetskoj eliti,Americka agencija koja ce otvoriti prostorije u Beogradu ce preporoditi nasu zemlju.

miki

pre 3 godine

Mogu da ga mrze koliko hoce , ja sam sa njim postao ponosan Srbin!!!! Mogao bih da pisem do sutra sta mi se kod njega svidja a sta ne ali mislim ovo je sasvim dovoljno!!!!!

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija