• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

01.09.2024

06:45

Tenis ovo nije video 50 godina! Nole nije uspeo da prekine crni niz šampiona

profimedia

Tenis

Tenis ovo nije video 50 godina! Nole nije uspeo da prekine crni niz šampiona

Podeli vest

Gledamo jedinstveni Ju-Es open, koji je ostao bez drugog i trećeg nosioca, a nije zavšena ni prva nedelja takmičenja. To se ne dešava često.

Zapravno, poslednji put se desilo 1973. godine. Ju-Es open će dobiti novog šampiona, pošto je eliminisan prošlogodišnji šampion Novak Đoković, koga je izbacio Aleksej Popirin (6:4, 6:4, 2:6, 6:2). Samo 24 sata ranije Holanđanin Botik van de Zandšulp eliminisao je Karlosa Alkaraza. Prvi put od 1973. godine se desilo da drugi i treći nosilac budu eliminisani pre osmine finala. Te godine Ilija Nastase (druga runda) i Artur Eš (treća runda) šokantno su eliminisani već na početku takmičenja. 

Foto: profimedia

Novak Đoković takmičenje u Njujorku završio posle trećeg kola

 

Još jedan podatak, nastavlja je crni niz šampiona Ju-Es opena koji ne mogu da odbrane trofej. Poslednji čovek koji je uspeo da odbrani titulu u Njujorku je Rodžer Federer, 2008. godine.

On je nanizao pet trofeja u nizu, dominirao je u Njujorku od 2004. do 2008. godine. Niz Švajcarca je 2009. godine zaustavio Hun Martin Del Porto (3:6, 7:6, 4:6, 7:6, 6:2). Argentinac naredne godine nije uspeo da sačuva trofej, kao ni Rafael Nadal u četiri navrata, Novak Đoković četiri puta, Endi Marej, Marin Čilić, Stan Vavrinka, Dominik Tim, Danil Medvedev, Karlos Alkaraz.

Foto: reuters

Novak Đoković nije uspeo da odbrani trofej na Ju-Es openu

 

Nole je prvi Ju-Es open osvojio 2011. godine kada je u finalu pobedio Rafaela Nadala (6:2, 6:4, 6:7(3–7), 6:1). Naredne godine je u finalu poražen od Endija Mareja (7:6, 7:5, 2:6, 3:6, 6:2), vratio se posle 2:0, ali nije uspeo da dokrajči Britanca. Potom je trijumfovao 2011. godine, a u finalu je pao Rodžer Federer (6:4, 5:7, 6:4, 6:4). Imao je šansu da odbrani trofej, naredne godine je stigao do finala, međutim u borbi za titulu ga je zaustavio Sten Vavrinka (6:7, 6:4, 7:5, 6:3). U Njujorku je trijumfovao i 2018, kada je bio bolji od Huana Martina del Porta (6:3, 7:6, 6:3), a onda je naredne sezone takmičenje završio u četvrtom kolu. Prošle sezone je u finalu nadigrao Danila Medvedeva (6:3, 7:6, 6:3), a znamo šta se desilo ove. 

Pre Rodžera Federa u Open eri (od 1968. godine) su Džon Mekinro, Džimi Konors, Ivan Lendl, Stefan Edberg, Pit Sampras i Patrik Rafter uspeli da obrane trofej u Njujorku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija