• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

13.11.2020

13:52

POGLEDAJTE KAKO JE VUČIĆ "RASTURIO" NOVINARKU NEWSMAX ADRIA! Htela da ga saplete na pitanju o investicijama, USLEDIO JE BRUTALAN ODGOVOR! (VIDEO)

Politika

POGLEDAJTE KAKO JE VUČIĆ "RASTURIO" NOVINARKU NEWSMAX ADRIA! Htela da ga saplete na pitanju o investicijama, USLEDIO JE BRUTALAN ODGOVOR! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija ove godine ostvariti preko dve milijarde evra stranih direktnih investicija. On je odgovarajući na pitanje novinarke Newsmax Adria, očigledno smišljenom da ga uhvati nespremnog, u dahu počeo da nabraja rekordan broj investicija i projekata u našoj zemlji

- Očekujem da uprkos kovidu imamo preko 60 odsto stranih direktnih investicija od celog zapadnog Balkana, do 62 odsto. Prošle godine smo imali oko 55 odsto, tako da raste udeo Srbije - rekao je predsednmik u Batajnici i dodao da je veoma zadovloljan, jer se nije moglo očekivati povećanje tih investicija.

Naveo je primere nemačkih komapnija koje već zapošljavaju ili će zapošljhavati naše građane, da će za 15 dana biti postavljen kamen temeljac sa Japancima za Toe tajers u Inđiji.

Napominje da smo sa Japancima razgovarali i o velikoj investiciji u Novom Sadu i da se očekuje da to potvrde.

Što se tiče javnin investicija istakao je da se u ovom trenutku grade četiri autoputa - Preljina-Požega, Moravski koridor, Ruma -Šabac, i Kuzmin-Sremska Rača ka BiH i Republicvi Srpskoj.

Istovremeno je potpisan ugovor za Fruškogorski koridor od 605 miliona evra, a uskoro kreću radovi.

Završava se projekat za autoput do Požarevca, na 75. kilometru od Beograda, a zatim preko Požarevca do Donjeg Milanovca za brzu saobraćajnicu, što će, kako je rekao, strahovito da podigne Podunavski kraj.

To su velike i važne investicije, rekao je Vučić i doda da se privode kraju radovi na izgradnji pruge Beograd-Stara Pazova - Novi Sad čime će za godinu dana uprkos brojnim problemima od beograda do Novog Sada moći da se stigne za pola sata.

Kaze da se pregovra i o brzoj pruzi Beograd - NIš , i Valjevo-Vrbnica, odnosno pruizi Beograd-Bar.

Napominje i da je velika stvar autoput Karađorđe koji ima dva kraka jedan iz Mladenovca, a drugi iz Lazarevca ka Aranđelovcu preko despotovca, Rače, ka Boru.

Istakao je "Autoput mira" Niš - Pločnik ka Prokuplju i Merdaru, Prištini, napominjućin da je to važan projekat za celu Toplicu kao i centralno Kosovo.

Vučić je dodao da se pregovara i za nastavak izgradnje autoptu od Požege do Boljara, to je 107 kilometara, vrednosti oko 1,6 milijardi evra, kao i za Požega-Kotromane prema Višegradu, da i tu izgradimo autoput od 61 kilometra.

Radi se i projekat horizontalne magistrale za sever Srbije - Sombor-Kula preko Srbobrana prema Kikindi, biće brza saobraćajnica.

"Kao što vidite ogromna ulaganja. Nikada se nije toliko radilo i gradilo, ponosan sam na to", piručio je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
XY

pre 3 godine

Bas ste vi nekakva nacija,jer sto celome Svetu je glupo,primitivno to je vama sve u superlativu.Jedan predsednik koji bi trebao da se ponasa kao takav,pokazuje primitivizam najnizeg ranga,pa je postao predmet za izrugavanje.Neznam sta to vi srbi vidite u njemu dobro?Oporavio je srbiju to mu se ne moze osporiti,ali sa druge strane to ce vama izaci na nos onoga dana kad ne bude sedeo tu gde sedi danas.

Maja

pre 3 godine

Drago mi je sto se i u ovom teskom vremenu nastavlja napredak i razvoj Srbije, svaka cast nasoj vlasti.

Nina

pre 3 godine

I pored korone i toga sto smo u teskom razdoblju, Srbija je medju najboljim u Evropi, a pored toga imamo mnogo investicija i projekata, svaka cast predsedniku sto se ovoliko bori i trudi za Srbiju i gradjane.

Sanja

pre 3 godine

Predsednik ima cime da se ponosi. Mnogo toga je uradjeno za vreme njegovog mandata, poboljsan je kvalitet zivota u Srbiji! I mi smo ponosni na njega!

Stolimir

pre 3 godine

Niđe veze nslov sa tekstom. I, kako je to "rasturio" - figurativno ili onako od istinski?

Vlado

pre 3 godine

A šta je tu Vučić "rasturio"? Vi postajete gori od N1! Ako neko Vučiću postavi pitanje koje se vama ne sviđa, onda ga treba nabiti na "kolac", jer svi treba da postavljaju pitanja kao Mara Dragović i ostala boranija sa Pinka i Happy, koja svršava čim vidi Vučića. Gospodo, ako niste primetili, ovo što dalje, sve više liči na diktaturu u kojoj i vi učestvujete.

Sreten

pre 3 godine

Bravo majstore,bravo predsedniče!Kako je lepo dostignućima nekoga ostaviti bez teksta!

Bubi

pre 3 godine

Od kada je Aleksandar Vučić na vlasti samo se radi i gradi i to svi vide.

Opa djidji

pre 3 godine

Predsednika svojim delima stoji iza svake svoje reci!!! Zltako da mu tajkunski mediji ne mogu nesta!!!

Cole

pre 3 godine

Ne mogu ga uhvatiti na "krivoj nozi" jer je covek apsolutno upucen u sve investicije, svuda je ucestvovao ili posredovao. U svakom razgovoru, dijalogu, sporazumu...

Viktor

pre 3 godine

Ko je njega jos uhvatio nespremnog, nema tog pitanja novinara na koje Vucic nema odgovor, pokazao je po ko zna koji put svoju superiornost.

Ivana

pre 3 godine

Srbija konačno ima investicijekoje živt znače našim građanima.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče. Investicije Srbije su zaista potrebne.

Una

pre 3 godine

Rezultatima i cinjenicama predsednik moze mnogima da "zapusi" usta..

phoenixred91

pre 3 godine

Nema odmora,nema krize,čak i kada je ceo svet nesiguran u budućnost Srbija dobija nove investicije,zemlja se izgrađuje iz dana u dan sve više i više,tako se vodi država,bravo!!

Darija

pre 3 godine

Pa za očekivati. Gde se usudila da tako komunicira sa Vucicem. Jak govornik, spreman političar na sve izazove.

sledeća vest

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Bravo! Dragan Ristić u finalu POI!
Ostali sportovi

Bravo! Dragan Ristić u finalu POI!

Reprezentativac Srbije u parastreljaštvu Dragan Ristić plasirao se u finale Paraolimpijskih igara u Parizu u disciplini R5 (klasa SH2), vazdušna puška, 10 metara, ležeći stav, miks.

01.09.2024

13:30

Žestok udar na Novaka: Vatra se ugasila, sve je to zbog zlata
Novak Đoković

Žestok udar na Novaka: Vatra se ugasila, sve je to zbog zlata

Novi udar na Novaka Đokovića (37) i ponovo je u glavnoj ulozi bivša teniserka Martina Navratilova (67)! Amerikanka poreklom iz Češke godinama unazad poznata je po tome što svako malo bocne srpskog tenisera, a to je uradila i sada, nakon što je najbolji igrač svih vremena eliminisan sa Ju-Es opena.

01.09.2024

10:05

Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!
Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!

Građani dve pokrajine na istoku Nemačke, Tiringije i Saksonije, danas izlaze na izbore, a prema medijskim prognozama ekstremno desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) je na putu da odnese ubedljivu pobedu.

01.09.2024

14:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija