• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.12.2020

15:50

SRBIJA SPROVODI NEOPHODNE REFORME NA PUTU KA EU: Predsednik Vućić predstavio implementacioni plan

Politika

SRBIJA SPROVODI NEOPHODNE REFORME NA PUTU KA EU: Predsednik Vućić predstavio implementacioni plan

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić danas je ambasadorima zemalja članica EU i šefu Delegacije EU u Srbiji Semu Fabriciju predstavio ozbiljan implementacioni plan reformi u oblasti vladavine prava, izjavila je ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović

Joksimović je navela da je taj plan već počeo da se sprovodi i da pokazuje naš suštinski rad na reformama i procesu evropskih integracija.

Kako je saopštilo Ministarstvo za evropske integracije, Joksimović je naglasila da je "taj implementacioni plan reformi pokazatelj realistično entuzijastično odgovorne i ozbilne politike evropskih integracija naše Vlade i predsednika koji rade u sinergiji".

- To nas razlikuje od onih koji su samo entuzijastično naklapali o EU, a suštinski nisu sprovodili neophodne reforme - kaže Joksimović.

Navodi da radimo ozbiljno, da smo svesni gde mora da se pojača rad i da želimo da uključimo sve zainteresovane strane jer, dodaje, proces evropskih integracija i reformi je proces za celo društvo i svako tu ima svoj deo odgovornosti, prava, ali i opsežnog posla.

Prema tome, dodaje ministar, više nisu glavna tema poglavlja, već ukupan implementacioni plan reformi čiji su delovi i Akcioni planovi za poglavlja 23 i 24 u okviru klastera 1 koji je posvećen vladavini prava, a gde smo u dosadašnjem toku pregovora već otvorili sva poglavlja kojih je ukupno pet.

Taj klaster je, naglašava, najvažniji sa stanovišta ukupnog kriterijuma za napredak u pregovorima.

- Dakle, strateški dijalog sa EU kao i napredak u svih šest klasterskih oblasti su ključ, a na EU je da što pre i što ozbiljnije uobliči primenu nove metodologije na naš pregovarački proces, da bi u idućoj godini mogli da brže napredujemo - poručila je Joksimović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija