• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.12.2020

10:21

SUTRA U 6 SATI UJUTRU OTVARAMO GASOVOD "BALKANSKOG TOKA"! Vučić: To dovodi investitore

Politika

SUTRA U 6 SATI UJUTRU OTVARAMO GASOVOD "BALKANSKOG TOKA"! Vučić: To dovodi investitore

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će sutra ujutro otvoriti za komercionalni saobraćaj gasovod kroz našu zemlju I istakao da sprovesti gasifikaciju svih delova Srbije jer gas dovodi investitore


Vučić je, za TV Pink, objasnio da će gasovod, koji otvara sutra u šest ujutro, doneti Srbiji povojlniji gas uz maksimalnu cenu od 155 dolara.


To je, kazao je, niže nego gas koji dobijamo na mađarskoj granici preko Ukrajine, koji staje 160 dolara po hiljadu kubika, uz dodatne doplate za tranzit.

- Sada ćemo imati gas po ceni od 155 dolara maksimalno, plus 12 do 14 dolara za transport kroz naš sistem. Mnogo niža cena, koja je veoma povoljno, ali istovremeno dobijaćemo kroz takse na procenat koliko smo vlasnici novac za vraćanje kredita za izgradnju gasovoda - rekao je on.

Gasovod se otvara u šest ujutro, jer, kako kaze, tada kreće komercijalni ugovor, od tada kreće da teče komercionalno gas.

Podsetio je da je po pitanju gasa bio otvoren i pošten prema Rusima i Amerikancima, kojima je rekao da smo zainteresovani za odličan kvalitet gasa I pre svega nisku cenu.

- Nemojte da nam nudite cenu od 600 dolara - kazao je Vučić.

Foto: printscreen RTV Pink

Aleksandar Vučić

Ukazao je da je problem što još nije urađena unutrašnja gasifikacija u celoj zemlji, navodeći da, na primer na opštini Cukarica, Voždovac, Palilula, Zemun i dalje ima mnogo grejanja na čvrsta goriva, što zagađuje vazduh.

Vučić smatra da je to verovatno zbog cene, jer priključak košta između 800 i 900 evra, plus kotao.

- Moramo da vidimo kako to jeftinije da ponudimo, jer time dobijamo jeftinije gorivo za ljude i čistiji vazduh za sve nas - dodao je on.

Sekundarni gasovod, kaže, mora da se spusti i na jug Srbije.

S tim u vezi rekao je da u Vladičinom Hanu Teklas hoće da pravi drugi fabriku ali ne može bez gasa.

- Neće investitori da dođu gde nema gasa. Ključno pitanje jednog nemačkog investitora, kojem smo ponudili da investira u Valjevo, da treba brza saobraćajnica, koju smo krenuli da gradimo, i gas, što ćemo morati da uradimo. Nedostaje gasovod do Novog Pazara, mora da se pojača i u Podrinju, a nedostaje sekundarna mreža na kompletnom istoku Srbije - naglasio je on.

Vučić je kazao da je dogovore da se kompletna sekundarna mreza uradi za istok Srbije od Negotina do Sokobanje da time pokušamo da privučemo investitore.

- Kada imate gas, osim čistijeg vazduha ste mnogo toga postigli. Moći ćemo da postignemo nižu cenu gasa, što diže našu konkurentnost fabrika na tržištu - objasnio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
minja

pre 3 godine

nasi gradjani imace jeftini energent stvorili se uslovi za jos stranih ulaganja

minja

pre 3 godine

dobra vest za gradjane imace jeftini energent za upotrebu i privuce jos stranih ulagaca..

Steva

pre 3 godine

Balkanski tok će imati ogroman značaj za Srbiju. Predsedniče, hvala Vam!

Vlada

pre 3 godine

Snabdevanje gasom sada je jednostavnije, stabilnije i ekonomičnije, a to će značajno doprineti ekonomiji naše zemlje.

Sanja

pre 3 godine

Mnogo nam je drago sto gas stize u Srbiju, veliki dan.

Milica

pre 3 godine

Sjajna investicija, izuzetno važan strateški projekat koji je realizovan. Sve pohvale

Milica

pre 3 godine

Sutra je istorijski dan za Srbiju.U rad će biti pušten gas kroz Balkanski tok na ponos svih nas,kvalitetan gas po pristupačnoj ceni!Nemerljiv će značaj imati u pogledu energetske efikasnosti i doprineće očuvanju životne sredine!

Vlajko77

pre 3 godine

Divna vest za Srbiju ,otvaranje Balkanskog toka !

Sonja

pre 3 godine

Balkanski tok, ce dosta pomoci srpskoj ekonomiji.

sdgweagh

pre 3 godine

Balkanski tok donosi nove investicije i nova ulaganja u Srbiju.

fsdagasdv

pre 3 godine

Otvaranjem Balkanskog toka sticu se bolji uslovi za investicije.

Mily

pre 3 godine

Gasovod ce nam ucvrstiti ekonomsko- privrednu strukturu i ucinice nas primamljivim za strane ulagace, koji ce nasom odgovornoscu i ozbiljnoscu uvideti da saradnja sa nama donosi dugorocan profit i sigurne sanse za uspeh!

Boban

pre 3 godine

Sutra ce energetski krvotok Srbije biti ojacan za jos jednu aortu koja zivot znaci.

Ivana

pre 3 godine

Hvala predsedniče na svemu što činite za našu državu našu ekonomiju, za naše fabrike.Srbija se danas cela razvija i gradi. Predsedniče hvla vam na prastu BDP-u.Srbija se danas cela razvija.

sledeća vest

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52