• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.01.2021

14:36

NARKO-DILERIMA TREBA SUDITI KAO UBICAMA! Vulin o suzbijanju proizvodnje i preprodaje droge

Politika

NARKO-DILERIMA TREBA SUDITI KAO UBICAMA! Vulin o suzbijanju proizvodnje i preprodaje droge

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas na Goču da će MUP nastaviti da ulaže u obuke i opremanje pripadnika policije za otkrivanje laboratorija za proizvodnju droga, kako bi se još efikasnije borili protiv ovog zla, ističući da je svaki narko-diler potencijalni ubica naše dece

- Narko-dilerima treba suditi kao ubicama, ali sudili im tako ili ne, na nama je da učinimo sve što možemo da droga koja se proizvodi na teritoriji naše zemlje, kao i ona koja se uveze, nikada ne stigne do naših ulica - rekao je Vulin u Nastavnom centru „Mitrovo polje“ gde je prisustvovao prikazu obuke za otkrivanje i deaktiviranje ilegalnih laboratorija.

Prema njegovim rečima, značaj ovog centra i obuke koja se u njemu sprovodi ogleda se u sticanju znanja i veština koje će omogućiti da policija na samom izvoru otkrije narkotike, pronađe proizvođača i udari narko-dilere tamo gde ih najviše boli - u proizvodnju droga.

- Kada sasečete proizvodnju oni više neće biti u stanju da truju i ubijaju našu decu.

Zato će MUP učiniti sve da se znanje i oprema kojima Centar raspolaže distribuira ka čitavom Ministarstvu, kako bi policija bila još spremnija i sigurnija u borbi protiv ovog strašnog zla", poručio je ministar.

On je pojasnio da droga u našu zemlju dolazi i iz drugih zemalja, ali da se veća količina droge koja se prodaje na našem prostoru proizvodi na teritoriji Srbije, u odgovarajućim laboratorijama, zbog čega policija mora da bude obučena i spremna da ih otkrije i deaktivira.

Rukovodilac obuke za borbu protiv droga Saša Gajić istakao je da je obuka koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova kvalifikovana u Evropi i svetu kao jedna od najboljih i da profiliše MUP kao strateškog partnera u ovoj oblasti svetskim policijama.

Prema njegovim rečima, obuka se sprovodi u skladu sa najsavremenijim metodama i tehnologijama i podrazumeva obuku za otkrivanje i deaktiviranje laboratorija za proizvodnju narkotika, kao i hapšenje osumnjičenih.

Imajući u vidu širi društveni značaj borbe protiv narkotika, kao i opasnost po okolinu koju mogu da izazovu laboratorije za proizvodnju narkotika, znanje i stručnost policijskih službenika u njihovoj deaktivaciji, kako je naveo, izuzetno su značajni za podizanje nivoa bezbednosti.

Instruktorski tim prikazao je vežbu otkrivanja i deaktiviranja ilegalne laboratorije za proizvodnju narkotika, kao i vežbu blokada mesta krivičnog dela i hapšenja naoružane kriminalne grupe.

Vulin je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao i prostorije u kojima se obuka izvodi, saopšteno je iz MUP-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija