• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Intermagazin

18.02.2021

07:00

ZA SVE JE KRIVA SRBIJA, ŠVEĐANI BESNI NA SVOJU VLAST! Sve se to tiče legitimiteta EU, ne možemo da izbegnemo fijasko, a Srbi cepe, pa cepe...

Politika

ZA SVE JE KRIVA SRBIJA, ŠVEĐANI BESNI NA SVOJU VLAST! Sve se to tiče legitimiteta EU, ne možemo da izbegnemo fijasko, a Srbi cepe, pa cepe...

Podeli vest

Autorka članka u švedskom listu „Dagens Industri" Frida Valnur navela je da je Brisel priznao da se napori u vezi sa vakcinacijom pretvaraju u fijasko i da EU prema broju vakcinisanih stanovnika - pet odsto, zaostaje i za Srbijom a da je tajna njenog uspeha na tom planu - kupovina ruske vakcine "Sputnjik Ve" i kineske "Sinovak"

Ona navodi reči srpske premijerke da vakcine nisu stvar geopolitike nego zdravlja.

- Taj stav, moguće, dele predstavnici vlasti u mnogim evropskim zemljama - navodi autorka.

Prema njenim rečima, vakcinu „Sputnjik ve" (Sputnik V) ne treba odbacivati samo zato što je ruska - uspehe u izradi preparata treba smatrati dostignućem celog čovečanstva bez obzira koja zemlja iza njega stoji.

Ovde se, kako je dodala, radi o ljudima, koji umiru bez vakcine, ali i mogućnosti da se restartuje evropska privreda.

U članku se podseća da se francuski predsednik Emanuel Makron zalaže za nabavku ruskog preparata kada ga odobri Evropska agencija lekove, a da su ideju o proizvodnji vakcine u svojim zemljama podržali kancelarka Angela Merkel, austrijski kancelar Sebastijan Kurc, dok je Mađarska odlučila da nabavi rusku vakcinu.

- Svi imaju iste argumente: Evropskoj uniji je potrebno više dobavljača da bi se ubrzao proces vakcinacije. Teško je s tim ne složiti se - dodaje list, uz podsećanje da je ugledni naučni časopis „Lanset" takođe "dao blagoslov" ruskom preparatu.

MAKRON: OVO ODMAH DA UČINITE! KURTI: TO MI JE NA ČETVRTOM MESTU! Srbijo, ne mešaj se, uživaj u šamaranju lažne države!

Neverovatan uspeh Rusije je možda mnoge iznenadio, ali ne treba zaboraviti da je Rusija u naučnoj oblasti tradicionalno jaka i da ima čime da se ponosi, ističe autorka članka i u tom kontekstu navodi vakcinu protiv ebole.

Kako se navodi, Ruski fond za direktne investicije dobio je narudžbine za milijardu doza vakcine protiv virusa korona iz 20 zemalja, a Rusija je Uniji predložila da kupi 100 miliona doza ako Agencija za lekove da odobrenje.

NEMAČKA BRUJI O VUČIĆU! Novinar Bilda insistirao da se LIDER SRBIJE IZJASNI O NAVALJNOM I "KRVAVOJ DIKTATURI" SIJA, usledio je brutalan odgovor!

- Sve se to tiče legitimiteta EU. Još uvek možemo da izbegnemo fijasko - zaključuje autorka članka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbo

pre 3 godine

Sa ove vremenske distance, koliko su se udaljili amerikanci od rasizma, toliko i nemci od fašizma. Želja za nadmoći i ucenama se vrati kao bumerang i osporavanje i negacija činjenica pravi najviše štete onima sa iskrivljen om percepcijom. Amerika, Engleska i Nemačka, moraju da prihvate nadolazeće sile i odnose sa njima. Turska je promenila kurs, Rusija se oporavila, a Kina je nezaustavljivi džin koji ne odstupa i postavlja odnose koji se moraju uvažiti. Zato Kina, Rusija i Turska su ključ za odnos sa zapadnim silama.

PetarS

pre 3 godine

Srbija jeste "kriva" jer je u sustini PROBILA EMBARGO prema Ruskoj (a i Kineskoj) vakcini u Evropi. Ona je odolela pritiscima da odustane od vakcina sa Istoka, pa sada Zapadno evropljani vise ne mogu da je ignorisu, tim pre zbog takorecieg fiaska proizvodjaca NEKIH vakcina sa Zapada! A uz tyo od skoro 1 000 000 vakcinisanih NEMA vecih nezeljenih posledica (do sad bi se vec pokazale). Tako da Zapadne vlade nemogu da zatvaraju oci na efikasnost Ruske vekcine dok im deo stanovnistva umira, a drugi deo protestuje zbog mera zatvaranja. Naj vise se boje pitanja svojih grajdana :"Mi umiremo, a vi odbijate uvoz spasonosnih vakcina sa Istoka".Ovo je APSOLUTNI TRIUMF politike Neutralnosti i saradnje sa svima. Politika NESVRSTANIH.

sledeća vest

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija