• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.03.2021

14:32

Vučić i Fabrici razgovarali o infrastrukturnim projektima u Srbiji! /Foto/

Politika

Vučić i Fabrici razgovarali o infrastrukturnim projektima u Srbiji! /Foto/

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasadorom Semom Fabricijem, u pratnji šefa predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan, Alesandra Bragoncija, sa kojima je razgovarao o infrastrukturnim projektima u Srbiji

 

Tokom susreta, predsednik Vučić i ambasador Fabrici razgovarali su o projektima iz oblasti putne, železničke i gasne infrastrukture, koje će finansirati Evropska unija, uz podršku Evropske investicione banke.

Dva sagovornika su pozitivno ocenila dosadašnje rezultate u oblasti transportne i gasne infrastrukture, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.


Posebno su razmatrali raspisivanje tendera za izvođenje radova na prvoj deonici Auto-puta mira (Niš-Pločnik), čija izgradnja se očekuje početkom leta, kao i izbor izvođača radova za gasni interkonektor Srbija - Bugarska do septembra.



Dvojica sagovornika posebno su istakli značaj izgradnje strateškog pružnog pravca Beograd - Niš - Preševo, produžetka Transevropske transportne mreže (TEN-T).

Ambasador Fabrici je podsetio da je Ekonomsko-investicionim planom za Zapadni Balkan Evropska unija obezbedila devet milijardi evra bespovratnih sredstava za region Zapadnog Balkana za prioritetne investicione projekte u ključnim oblastima transporta, energetike i zelene i digitalne tranzicije, kojima će se stvoriti održiv rast i nova radna mesta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vladimir

pre 3 godine

Razvijamo saradnju i sa EU, uz očuvanje naših sopstvenih interesa što je odlika dobre i promišljene spoljne politike.

Vlajko77

pre 3 godine

Nadam se dobrim vestima posle ovog sastanka sa Fabricijem !

Sp16

pre 3 godine

Sastanak sa predstavnikom značajan je za dalji tok razvoja evropskog puta naše zemlje

Pera

pre 3 godine

Nadam se da je EU promenila stav prema Srbiji na pozitivno i da cemo brze ici ka clanstvu u EU.

Ena

pre 3 godine

Srbija ima realne planove, sprovodi politiku mira i sigurnosti, ekonoski je ojacala uz pomoc velikh reformi i brine o interesima svojih gradjana

Ana

pre 3 godine

Danasnji sastanak sa sefom delegacije Evropske Unije je vrlo vazna za Srbiju u resavanju mnogih pitanja značajne za Srbiju

Dragan

pre 3 godine

Rezultati ne izostaju zahvaljujuci radu naseg predsednika. Buduci projekti ce biti znacajni za sve nas.

MILANKA

pre 3 godine

HVALA EU NA PODRŠCI I SVE ČESTITKE ZA NAPORAN RAD.

Stefan

pre 3 godine

Svaka saradnja Srbije i EU je znacajna za nasu zemlju narocito kad su u pitanju infrastrukturni projekti.

Stefan

pre 3 godine

Svaka pomoc EU je dobrodosla kad su u pitanju infrastrukturni projekti.

Ivana

pre 3 godine

Najvažnija nam je izgradnji infrastrukturnih projekata u Srbiji. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče što činite sve da Srbiju razvijate.

Ivana

pre 3 godine

Svaki infrastrukturni projekat je važan za našu državu.Srbija je na pravom putu razvoja.Srbija se cela razvija i gradi. Hvala Vučiću koji učaže u našu infrastrukturu.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija