• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv.rs

10.06.2021

08:46

ČUVAJTE MI SRPSKU I SRBIJU! Ratko Mladić se oglasio iz Haga nakon osude NA DOŽIVOTNU ROBIJU!

Tanjug/AP

Politika

ČUVAJTE MI SRPSKU I SRBIJU! Ratko Mladić se oglasio iz Haga nakon osude NA DOŽIVOTNU ROBIJU!

Podeli vest

General Ratko Mladić poručio je srpskom narodu da mu sačuvaju Republiku Srpsku i Srbiju. Ovu poruku preneo je njegov sin Darko Mladić

Sin Ratka Mladića, Darko, juče je bio u poseti ocu, prvi put posle potvrđivanja presude o doživotnoj kazni zatvora u Hagu.

Kako Darko prenosi deo razgovora sa svojim ocem, nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske je raspoložen i, kako podvlači, ne brine toliko za svoju sudbinu koliko za očuvanje slobode i odbranu dve srpske države.

– Gledao je do kasno sednicu SB UN i bukvalno je spavao do moje posete njemu. Bio je isto raspoložen kao u utorak, čak smo se malo i šalili… Poručio je da mu se čuvaju Republika Srpska i Srbija, da mi kao Srbi čuvamo dve svoje države, jer ako ih mi ne štitimo, niko nam u tome neće pomoći. Opet je ponovio da su Srbi kroz istoriju morali mnogo skupo da plaćaju svoju slobodu, a da ni u današnje vreme ništa nije bitno drugačije – rekao je Mladićev sin za Objektiv.

Evocirao uspomene

Navodi da su u dva i po sata, koliko je trajala jučerašnja poseta, najviše pričali o porodičnim stvarima.

– Bili smo obojica presrećni što se vidimo posle toliko vremena. Poslednji naš susret bio je u januaru prošle godine. Evocirao je neke uspomene od pre rata i za vreme ratnih dešavanja. Zaista su brzo prošla ta dva i po sata. Ta poseta je, inače, ograničena na dva sata, ali sam ostao pola sata duže uz njihovo dopuštenje i, sve u svemu, vreme je proletelo – prenosi Darko utiske sa susreta.

Očekivan rasplet

Komentarišući samu presudu, Mladićev sin ističe da je njegov otac očekivao ovakav rasplet.

– On sebe vidi kao zarobljenika NATO pakta, protiv koga je vodio rat za slobodu svog naroda. On smatra da je NATO napravio zločin protiv mira tako što je napao Jugoslaviju i razbio je, zatim vodio ratove protiv Srba u različitim bivšim republikama i da je optužio naš narod da bi
sakrio svoju krivicu za sve zločine nad nama gde god da ih je počinio – kaže Darko Mladić.

Foto: Tanjug/AP

Nije mu lako

Bez obzira na ozbiljne zdravstvene probleme koje ima, general se, prema rečima svog sina, drži dobro.

– Sad je dobro, tako i izgleda, pa videćemo dalje, kada prođe neko vreme i čitava ova situacija oko presude. Nije euforičan, naprotiv, bio je jako smiren u svemu ovome, čak smireniji nego što sam mislio da će biti. Tu me je prilično pozitivno iznenadio. Ne mislim da mu je lako, sigurno da nije, ali on to ne želi da pokaže – zaključuje sin Ratka Mladića.

Bosiljka: Nije zaslužio takvu kaznu

Povodom potvrđene doživotne kazne zatvora Mladiću, oglasila se i njegova supruga Bosiljka.

– Nije zaslužio takvu kaznu. Ratko je i kao čovek i kao vojnik visokomoralan, pravedan. On je za neka druga vremena, ali valjda će jednom doći i ti dani koji će posvedočiti da mu nisu presudili ni po pravu, ni po pravdi. Mislim da je on čovek za neko drugo društvo, pravednije i humanije. Uvek je isticao rad. Imali smo divnu porodicu, i slogu i razumevanje – rekla je Bosiljka Mladić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rokii

pre 2 godine

Imaš kome ić jado jedna .Svi srbski heroji na tebe bi povećali.

selam

pre 2 godine

Nebrini Ratko, cuvacemo. Selam iz Srbije. ps. Posalji nam ponekad razglednicu

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija