• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.06.2021

13:48

U SKUPŠTINU STIGLI I UREDNICI JAVNOG SERVISA! Nastavljen dijalog vlasti i opozicije bez stranaca!

Tanjug

Politika

U SKUPŠTINU STIGLI I UREDNICI JAVNOG SERVISA! Nastavljen dijalog vlasti i opozicije bez stranaca!

Podeli vest

U Skupštini Srbije nešto posle 13 časova počeo je novi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca na kojem učestvuju i urednici javnih servisa Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine



U ime RTS-a u parlament su došli Nenad Lj. Stefanović i Zoran Stanojević, a ispred RTV-a su tu Nenad Chaćić i Željka Petrović.

Sa njima će danas razgovarati predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačcić, funkcioneri SNS-a Vladimir Orlić i Dejan Ðurđević, kao i predstavnici opozicije lider Dveri Boško Obradović, predsednik Dosta je bilo Saša Radulović, predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović, predstavnik DS SDejan Šulkić.

 

Foto: Tanjug

Tu su i predstavnica Srpske stranke Zavetnici Milica Ðurđević i zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj.

Tema medija je najvažnija za predstavnike opozicije, pa su zato prethodni sastanak, na kojem je dogovoreno prisustvo urednika javnih servisa, ocenili kao konstruktivan.

 

Foto: Tanjug

Tada je navedeno i da je važno da se ravnopravan medijski tretman dobije, ne samo u toku kampanje, već najmanje šest meseci pre prvih sledećih izbora.

Teme o kojima se razgovara u Skupštini Srbije tiču se medija, izbornih procedura, finansiranja političkih aktivnosti, funkcionerske kampanje, a tu je i pitanje izbornog dana, kontrole izbornog procesa, u smislu sprečavanja određenih manipulacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija