• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.06.2021

17:23

/FOTO/ ZAHVALAN SAM PREDSEDNIKU SIJU NA PRILICI DA DUGO RAZGOVARAMO TELEFONOM! POSEBNO SE RADUJEM NJEGOVOJ SKOROJ POSETI SRBIJI!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

/FOTO/ ZAHVALAN SAM PREDSEDNIKU SIJU NA PRILICI DA DUGO RAZGOVARAMO TELEFONOM! POSEBNO SE RADUJEM NJEGOVOJ SKOROJ POSETI SRBIJI!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se na svom Instagram profilu "buducnostsrbijeav" zahvalio predsedniku NR Kine Si Đinpingu na ukazanoj prilici da dugo razgovaraju telefonom o o unapređenju odnosa dve zemlje i naglasio da se raduje njegovoj skoroj poseti Srbiji

- Zahvalan sam predsedniku Siju na prilici da dugo razgovaramo telefonom o daljem unapređenju odnosa između Republike Srbije i Narodne Republike Kine. Posebno se radujem skoroj poseti predsednika Si Đinpinga našoj Srbiji - napisao je Vučić na Instagramu. 

 

 

Vučić je istakao da je Srbija ponosna na izvanredne odnose i snažnu saradnju koju ostvaruje sa Kinom, a koji su na najvišem nivou u istoriji, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Si je i ovom prilikom izrazio podršku Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i naglasio potrebu bliže koordinacije u multilateralnim forumima, zalažući se za suprotstavljanje unilateralizmu i hegemonizmu.

Vučić je izrazio spremnost za dalje jačanje saradnje u svim oblastima, saopštila je pres služba predsednika.

"Sveobuhvatno strateško partnerstvo dveju zemalja i čelično prijateljstvo dvaju naroda ojačali su tokom perioda pandemije, koji je bio svojevrstan ispit za prijateljske odnose među državama, ali su ga Srbija i Kina položile sa najvišim ocenama", konstatovao je Vučić.

On je zahvalio predsedniku Siju na državničkoj solidarnosti i bratskoj brizi, koja se odrazila kroz pomoć u medicinskoj opremi i redovnu isporuku vakcina, i to u trenucima kada su se mnoge zemlje suočavale sa teškoćama u njihovoj nabavci.

Posebno je naglasio da smo izuzetno ponosni na dogovor sa Kinom i UAE za izgradnju fabrike za proizvodnju vakcina kineske kompanije „Sinofarm“ u Srbiji.

Predsednik Vučić je, u telefonskom razgovoru, istakao značaj koje kineske investicije, kao i pruge i putevi na kojima zajedno radimo u Srbiji, imaju za napredak srpske ekonomije, koja je po ekonomskom rastu među prvim zemljama u Evropi, zahvalivši predsedniku Siju na ličnom angažovanju i pomoći u realizaciji tih investicija i infrastrukturnih projekata.

Vučić je ovom prilikom predsedniku Siju uputio čestitke povodom 100. godišnjice od uspostavljanja Komunističke partije Kine, izrazivši veliko poštovanje za uspehe koje je Komunistička partija postigla u izgradnji snažne, miroljubive Kine, kao jedne od država sa najvećim uticajem na globalnom planu i druge ekonomske sile sveta.

Takođe je izrazio uverenje da će, uz rukovodstvo predsednika Sija, Komunistička partija nastaviti da vodi Kinu u nove uspehe.

Predsednik Vučić je izrazio čvrsto opredeljenje Srbije za dalje jačanje saradnje u okviru mehanizma Kina-CIEZ, kao i za šire učešće u inicijativi „Pojas i put“, istakavši da to pruža perspektivu za jačanje saradnje na regionalnom i globalnom planu.

Ovom prilikom je predsednik Vučić predsedniku Siju predložio otvaranje direktne avionske linije između Beograda i Pekinga ili Beograda i Šangaja, uz uverenje da bi redovan avionski saobraćaj još više približio naše narode i otvorio nove mogućnosti za ekonomsku i svaku drugu saradnju.

Vučić je rekao da mu je čast da danas razgovara sa predsednikom Sijem i ponovio mu poziv da poseti Srbiju.

Odgovarajući na predlog predsednika Vučića o uspostavljanju direktne avionske linije između Srbije i Kine, Si je rekao da bi ona bila od ogromnog značaja za dve zemlje i izrazio ličnu podršku realizaciji tog predloga.

Takođe je istakao da nosi divne uspomene na svoju posetu Srbiji 2016. godine i da će u najkraćem roku, čim prođe pandemija KOVID-19, ponovo, sa zadovoljstvom, doći u posetu, napomenuvši da, od izbijanja pandemije, nije posetio nijednu zemlju. Predsednik Si je predložio da ministarstva spoljnih poslova Srbije i Kine počnu da rade na utvrđivanju mogućeg datuma njegove posete.

Si je ukazao na značaj razvoja infrastrukture, veštačke inteligencije i digitalizacije, kao osnove napretka u budućnosti.

Predsednik Vučić i predsednik Si su se, u današnjem telefonskom razgovoru, dogovorili da ostanu u bliskom radnom kontaktu, navodi se u saopštenju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Petra

pre 3 godine

Saradnja sa Kinom je fantasticna, u poslednje vreme je ojacana jer su nam dosta pomogli oko nabavke vakcina.

ivona

pre 3 godine

Čovek koji je hiljadu puta pokazao da nam je prijatelj na kog uvek možemo da se oslonimo.

Cvetanka

pre 3 godine

Naša saradnja sa našim iskrenim prijateljima Kinom je zaista fantastična, u poslednje vreme je ojačana jer su nam dosta pomogli oko nabavke vakcina. Pomažu nam na svim poljima, od zdravstva, ekonomiji.Građani Srbije jedva čekaju da ugoste predsednika Kine Sija.

Ea

pre 3 godine

Saradnja sa Kinom je na zavidnom nivou i hvala im na bezuslovnoj podršci.

Taca

pre 3 godine

Prijateljsvo sa Kinom je našoj zemlji pomoglo da ojača i da se izbori sa posledicama pandemije.

Taca

pre 3 godine

Hvala predsedniku Siju na pomoći i podršci i nadam se da će uskoro posetiti našu zemlju.

Sanja

pre 3 godine

Imati danas Kinu na svojoj strani, je nesto sto bi pozelela svaka zemlja na svetu.

Taca

pre 3 godine

Hvala predsedniku Siju na pomoći i podršci i nadam se da će uskoro posetiti našu zemlju.

Sanja

pre 3 godine

Imamo jake prijateljske i poslovne odnose sa ovom izuzetnom zemljom.

Bilja

pre 3 godine

Kina je naš veliki prijatelj i veliki strateški partner.

Tea

pre 3 godine

Srbija napreduje zahvaljujući podršci Kine i hvala im na svemu što čine za našu zemlju.

Maja

pre 3 godine

Srbija i Kina danas grade jednu izuzetnu sradnju i prijateljstvo sto se moze videti sa sve vise investicija dolaze u Srbiju.

Maki

pre 3 godine

Narodna Republika Kina je pravi prijatelj Republici Srbiji. Veoma smo im zahvalni na pomoći tokom pandemije korona virusom

Bojan

pre 3 godine

Kina je bila uz nas u najtežim trenucima te smatram da joj toliko dugujemo !

Caca

pre 3 godine

Kina će uvek biti naš prijatelj i imaće potpunu dobrodošlicu u Srbiji koju zaslužuju!

Nikola

pre 3 godine

Biće to prava dobrodošlica koju kineski predsednik u potpunosti i zaslužuje!

Maja

pre 3 godine

Kinu i Srbiju veže dugogodišnje prijateljstvo, koje je sve jače. Pomogli su nam u nabavci vakcina za vreme pandemije a sad se radujemo izgradnji fabrike za proizvodnju vakcina Sinofarm u Srbiji

Tanjica

pre 3 godine

Srbija i Kina su veliki prijatelji bili i ostali.

Nikola

pre 3 godine

Raduje me što Si dolazi u Srbiju a sa njim će verovatno i još mnogo Kineskih investicija.

Ninoslav

pre 3 godine

Još jednom će se potvrditi dobro prijateljstvo između Srbije i Kine.

Ilija

pre 3 godine

Kina se pokazala kao ogroman prijatelj nase zemlje! Od podrske pri teritorijalnom integritetu, preko medicinske pomoci tokom pandemije, do ekonomske i vojne saradnje! Veliko hvala!

Ina

pre 3 godine

Predsednik celicno prijateljske Kine Srbiji, uskoro dolazi u posetu Srbiji.

Brankić

pre 3 godine

Uvek smo sa Kinezima imali odličnu saradnju.

Brankić

pre 3 godine

Kinezi su veliki investitori u našu zemlju, treba negovati sa njima dobre odnose.

Brankić

pre 3 godine

Hvala našoj kineskoj braći na bezuslovnoj podršci koju nam pružaju.

Brankić

pre 3 godine

Pomagali su oni nama, pomaga cemo i mi njima. Taj odnos treba da se cuva i odrzava.

Ksenci

pre 3 godine

Kina nam je prvi priskocila u pomoc kada se pojavila korona virus i kod nas

Ksenci

pre 3 godine

Naši čuvari u UN.Hvala im puno na tome i svemu što čine za Srbiju.

Ksenci

pre 3 godine

Kina je pokazala naklonost ka Srbiji i da je iskren prijatelj, a to se najbolje videlo u teškim danima za nama.

Ivana

pre 3 godine

Iskreni i pravi prijatelji su zaista potrebni našoj državi, hvala našem predsedniku Vučiću na svemu što radite za našu državu i njene građane. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala vam predsedniče na svemu.

Petar

pre 3 godine

Drago mi je sto ce doci predsednik Kine u Srbiju.

Braca

pre 3 godine

Uvek su nam se našli kad nam je trebala pomoć, uvek su tu za nas, poštuju nas, pomažu nam, a zauzvrat neka bagra iz opozicije se usudjuje da ih napada. Narod Srbije ih gleda kao prijatelje i kao braću i uvek će ih tako gledati. Puna podrška i jedna čekamo posetu brata Sija.

MILE

pre 3 godine

za poštovanje kada predsednik tako velike i moćne zemlje uvek ima vremena za razgovor

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija