• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.07.2021

11:19

PLATA U OVOJ FABRICI ĆE BITI TRI PUTA VEĆA OD PROSEČNE U SRBIJI! Vučić prisustvovao otvaranju postrojenja MTU u Novoj Pazovi! Video

printscreen

Politika

PLATA U OVOJ FABRICI ĆE BITI TRI PUTA VEĆA OD PROSEČNE U SRBIJI! Vučić prisustvovao otvaranju postrojenja MTU u Novoj Pazovi! Video

Podeli vest

Nemačka kompanija MTU Aero Endžins, vodeći proizvođač avio motora i globalni igrac u avioindustriji, danas je u Novoj Pazovi započela radove na izgradnji fabrike za popravku aviomotora MTU Mejntejns Srbija, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Vučić je prethodno održao sastanak sa predstavnicima MTU. 

Investicija je vredna ukupno oko 100 miliona evra i u prvoj fazi biće zaposleno do 500 ljudi, a ukupno će biti otvoreno od 1.800 do 2.000 radnih mesta. Izgradnja nove fabrike počinje u novoformiranoj industrijskoj zoni koja je na samo 25 kilometara od međunarodnog aerodroma "Nikola Tesla". 

Postrojenje MTU u Srbiji moći će da obavi oko 400.000 sati remonta godišnje.

 

Početku radova prisustvuju pokrajinski premijer Igor Mirović, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ambasador Nemačke Tomas Šib i predstavnici MTU.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

10.42 - Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik je poželeo dobrodošlicu u Srbiju kompaniji koja prednjači u avio-industriji.

- Koliko god puta bih se zahvalio što su tu, ne bi bilo dovoljno. Puno je truda i rada uloženo u današnji dan. Tri godine mi govorimo o ovome, tri godine sanjamo ovaj dan. Svaki dan sam dobijao izveštaje o napredovanju i o tome kako je moguće da se procedura ubrza, dobije ugovor... - rekao je Vučić.

Ističe da je MTU velika promena za Pazovu, i dodaje da Pazova ima malu stopu nezaposlenisti, ali da je ovo nešto novo, nešto što će doneti mnogo više prihoda.

- Ovo će mnogo da znači i za Pazovu, i za Beograd, ali i za celu Srbiju. MTU je fabrika koja pravi razliku. Ne mogu da vam opišem koliko sam ponosan - rekao je Vučić.

Kako kaže, borili su se za njih na dnevnom nivou, dodaje da će se zapošljavati i inženjeri, kao i ljudi sa tehničkom srednjom školom, koji će moći da pokažu svoje sposobnosti.

- Plata će biti veća tri puta veća od prosečne u Srbiji, da ne otkrivam koliko tačno, to je poslovna tajna - rekao je predsednik. 

- Hvala nemačkoj vladi na tome što je dala pozitivne preporuke za ulaganja u Srbiji. Ovo je nešto zbog čega radite i za šta živite. Svakoga dana, kada imate neke sastanke, radite sve kako bi imali rezultat. Ovo je veliki poklon narodu i građanima Srbije - rekao je Vučić.

Foto: printscreen

Predsednik je rekao da se po konačnoj prognozi za drugi kvartal očekuje rast od 15 procenata.

- Planirali smo 10,6, međutim očekujemo sada 15 posto, što je oko 8,35 stopa rasta BDP - rekao je Vučić, i dodao da će malo koja zemlja moći da se meri sa Srbijom.

MTU je nama veoma drag partner i Srbija je danas sigurnija, rekao je Vučić.

- To nije reč o malom novcu, što znači da smo se dobro cenkali, da smo dobro trgovali, mogli ste da dobijete 5 miliona da ste insistirali, ali potrošićemo na nešto drugo. Ponosan sam na naš zajednički trud i rad. Mi ćemo i dalje da se borimo za investicije iz Nemačke, radićemo danonoćno da privučemo još stranih investitora. Mi nećemo da stanemo, želimo da Srbija bude još razvijenija, želimo da Srbija stigne Nemačku, mislim da je to lep cilj, ovo je za nas neka vrsta praznika. Pogotovo posle sinoćne katastrofe, i ispadanja košarkaša, jer je to nacionalna katastrofa - rekao je Vučić.

 

10.25 - Obraćanje predsednika opštine Stara Pazova 

- Pazova će decenijama pamtiti ovaj dan, hvala svima koji su učinili velike korake da bi se ovo desilo, pogotovo ministarstvu prosvete, jer će mladi moći ovde da se zaposle. Stara Pazova ima visoku stopu zaposlenosti, ali ova kompanije će podići broj zaposlenih na više od 23.000 zaposlenih. Kada je Vučić došao na vlast imali smo samo 9.000 zaposlenih, a pogledajte gde smo sada - rekao je predsednik opštine Đorđe Radinović.

10.19 - Obraćanje Rajnera Bekera

Na početku ceremonije obratio se projektni menadžer i izvršni direktor MTU Maintenance Serbia Rajner Beker koji je rekao da mu je čast što se danas nalazi u Novoj Pazovi i što radovi počinju.

- Ovo je važno koliko za našu kompaniju toliko i za mene. Već imamo oko 60 zaposlenih - rekao je Beker.

Foto: Tanjug

Rajner Beker

- Drago mi je što mogu da vas ugostim ovde u Novoj Pazovi, čast mi je što sam deo ovo projekta, danas slavimo početak novog projekta. 2019. godine je naša firma izabrala Srbiju za izgradnju nove kompanije. Počeli smo kao mala firma u Nemačkoj, ali smo veoma brzo napredovali i evo danas smo stigli i do Srbije. Svaki korak koji smo napravili, doveo nas je u zlatni trougao Stara Pazova, Nova Pazova, Batajnica. Uživajte u ceremoniji - rekao je Beker.

MTU Aero Engines 

MTU Aero Engines je vodeći proizvođač motora u Nemačkoj i tehnološki lider u oblasti turbina s niskim pritiskom, kompresora sa visokim pritiskom, centralnih okvira turbina kao i procesa proizvodnje i tehnika popravke.

KLJUČAN KORAK ZA RAZVOJ VAZDUHOPLOVNE INDUSTRIJE U SRBIJI! MTU Aero Engines počinje gradnju fabrike u Novoj Pazovi, prisustvuje predsednik Vučić!

U okviru svog komercijalnog OEM poslovanja, kompanija igra ključnu ulogu u razvoju, proizvodnji i plasmanu visokotehnoloških komponenti zajedno s međunarodnim partnerima.

Naglašava se da oko 30 odsto današnjih aktivnih letelica širom sveta imaju ugrađene MTU komponente.

U sektoru komercijalnog održavanja, kompanija se nalazi među tri najveća pružaoca usluga za komercijalne avionske motore i industrijske gasne turbine.

U vojnom sektoru, MTU Aero Engines je industrijski lider u Nemačkoj za praktično sve motore koje koriste oružane snage te zemlje.

Kompanija sa sedištem u Minhenu prošle godine je zapošljavala oko 10.000 radnika i prijavila je konsolidovanu prodaju u iznosu od skoro četiri milijarde evra.

 
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ogi

pre 3 godine

Predsednik Republike Srbije uvek je prisutan na važnim dešavanjima u našoj zemlji. Čast je imati takvog predsednika

Lazni Bot

pre 3 godine

Al si pozurio,Kokoskov se nije ni oladio a ti se predstavljas za novog selektora reprezentacije.

Zoran

pre 3 godine

Plata ce biti veca tri puta i sl. Slatko se nasmejah. Radnicima sigurno nece. Opet prokleta prosecna plata.

Jela

pre 3 godine

Ovo je veoma važna investicija za celu našu zemlju.

Andjela

pre 3 godine

Srbija vidno napreduje na svim poljima. Sama pomisao da ce popravljani aviomotori leteti u svetu je impozantna.

Srbin

pre 3 godine

Svet je prepoznao Srbiju kao drzavu gde mogu kako hoce sa parama, a narod kao jeftinu radnu snagu.

Andjela

pre 3 godine

Svet je prepoznao Srbiju kao trziste velikog potencijala zahvaljujuci odlicnoj politici nase vlade i predsednika.

Nena

pre 3 godine

Stručnjaci iz ekonomije kazu da kad zemlja krene da proizvodi avione, delove iz ove industrije generalno, to znači da je ušla u vrh svetskih proizvođača kao i tehnološkog napretka! Srbija se izgleda izborila za tako nesto i idemo punom parom.Samo jako!

Ivana

pre 3 godine

Veliki znacaj ce to biti za Pazovu i ljude koji ce poceti u njoj da rade.Srbija ocigledno cveta i u privredi!

Milko

pre 3 godine

Raduju me ovakve vesti, dizemo standarde, gradimo se, sirimo, bravo!

Ivana

pre 3 godine

Lepe vesti, lep povod, razvoj nase privrede je ocit. Iz dana u dan.

Patriota

pre 3 godine

Evo novih radnih mesta za botove, siguran posao uz clansku kartu !!!

Katja

pre 3 godine

Ovo je veliki dan za Novu Pazovu, Beograd kao i celu Srbiju.Uspeh je nemerljiv.

Baba Jagoda

pre 3 godine

Cast je da ce MTU da invenstira u Srbiji! Hvala Vam Predsednice sto dovodite velike invenstitore u nasu zemlju!

Mia

pre 3 godine

Još jedan pokazatelj da je Srbija prioritetna zemlja za inostrane investicije.

Legenda

pre 3 godine

Svaka investicija je zlata vredna i dobrodošla.

Brankić

pre 3 godine

Svaka nova fabrika podiže nivo BDP i ekonomski rast u drzavi

Brankić

pre 3 godine

Ovo je veoma ozbiljna investicija i moramo pristupiti maksimalno ozbiljno. Airbus A320 je danas jedan od najpopularnijih i aviona na svetu.

Brankić

pre 3 godine

Srbija se ravnomerno razvija, svaki deo naše zemlje ima po neku fabriku što omogućava zaposlenje i ostanak naših građana u svojim mestima i domovima da žive i rade.

Brankić

pre 3 godine

Svaka nova investicija je od velike važnosti za dalji ekonomski razvoj Srbije

Biljana

pre 3 godine

Vucicu je svaki naredni potez bolji od prethodnog! Tako rade pravi majstori, ulazu u svoju zemlju i bore se istrajno!

Ksenci

pre 3 godine

Nove investicije za nova radna mesta i angažovanje mladih ljudi.

Petar

pre 3 godine

Jako mi je drago, ova fabrika ce svima pomoci, svakom gradjaninu Srbije.

Miroslav Tasic

pre 3 godine

Visoke plate i dobri uslovi za rad nista nam vise ne treba bravoo

Jovana

pre 3 godine

Bravo za predsednika jer nas vodi ovako nepogresivo

Mira

pre 3 godine

Nikada nismo imali jasniji put do svetskih visina bravoo

Ana

pre 3 godine

Drago mi je što je jedna tako moćna kompanija odabrala baš da u Srbiji gradi jednu od svojih fabrika.

Sanja

pre 3 godine

Ово је добра исплатива нова инвестиција.

iva

pre 3 godine

Verujem da je ovo tek jedna u nizu novih fabrika za ovaj grad.

bilja

pre 3 godine

Gigant svetske privrede, kakav je MTU donosi novu snagu Novoj Pazovi, ali i celoj Srbiji.

vera

pre 3 godine

Najvažnije je što će zaposliti veliki broj radnika koji će dobiti adekvatnu obuku.

aca

pre 3 godine

Svaki grad je ponosan kada dobije novu investiciju i novu fabriku i obezbedi nova radna mesta.

Baki

pre 3 godine

Kada će ae takve fabrike otvoriti u Subotici a ne fabrike sa primanjima od jedva prosek i manje ??????

Ivana

pre 3 godine

standard u Srbiji se povećava iz dana u dan. Hvala predsedniku Vučiću na svemu što čini za ekonomski oporavak i razvoj. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniku Vučiću na svemu.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...
EURO 2024

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...

Navijačima i fudbalskim legendama se doslovno plače dok gledaju ovih dana fudbal na Evropskom prvenstvu i Kopa Amerika, jer su izdanja današnjih zvezda daleko od onih na koje su nas navikli igrači koji su okačili kopačke o klin ili su na pragu penzije. Sve je manje bravura, lucidnosti, poteza od kojih zastaje dah i ne čudi što su nekadašnji superstarovi najvažnije sporedne stvari na svetu očajni kada vide šta njihovi naslednici rade na travnatom tepihu.

08.07.2024

10:41

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija