• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.08.2021

10:00

Državi ide dobro i zato pomaže - Penzionerima po 20.000 dinara iz realnih izvora!

Politika

Državi ide dobro i zato pomaže - Penzionerima po 20.000 dinara iz realnih izvora!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će pomoć penzionerima od po 20.000 dinara biti iz realnih izvora i da nije reč o predizbornom novcu.



Mali je za TV Pink rekao da je ta pomoć koji je predsednik Aleksandar Vučić najavio za penzionere u februaru sledeće godine dokaz kontinuiteta podrške države najugroženijima.

Ministar je rekao da je suficit budžeta u junu i julu ukupno 60 milijardi dinara, da je planiran minus od 198 milijardi dinara, a sada je 38,5 milijardi.

- Deficit je 1,3 milijarde evra manji nego što smo očekivali - rekao je on i dodao da je Srbija za pola godine ostvarila rast od 7,5 posto BDP-a.

Mali je ocenio da su primedbe da se pomoć daje uoči izbora besmislene i naveo više pomoći koje su do sada bile u vreme kada izbora nije bilo.

On je objasnio da su penzioneri razumeli državu u vreme finansijske konsolidacije posle 2014. godine i da je ta konsolidacija bila ključna za oporavak i rast Srbije.

- Veliko hvala njima, isplatićemo 20.000 dinara, bez obzira na izbore, jer je to naša politika - rekao je ministar finansija.

Mali je ocenio da državi ide dobro i da zato pomaže, te da se to ne radi iz izmišljenog novca kao što je to radila prethodna vlast.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Alex

pre 2 godine

Koliko nam dobro ide sve bednije zivimo. Pricate kako je porasla prosečna zarada a ne Pricate da su za toliko procenata koliko je porasla prisecno zarada porasle i cene i jos plus 10 posto tako da sveukupno zivimo dosta gore nego ikada

Jastreb

pre 2 godine

Ama uplatite to Đilasu da zaokruži na 620 miliona evra, nek ima bar koju paru da nije pokradena da bi mogao da se zakune u neku makar i poklonjenu.

sledeća vest

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija