• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug/Kancelarija za KiM

03.09.2021

11:10

Petkoviću zabranili ulaz na Kosovo i Metohiju

Politika

Petkoviću zabranili ulaz na Kosovo i Metohiju

Podeli vest

Vlasti privremenih institucija u Prištini zabranile posetu Kosovu i Metohiji direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću koji je trebalo da boravi danas i sutra u južnoj srpskoj pokrajini i uruči pomoć ugroženih porodica

Direktor Petković je danas i sutra trebalo da boravi na prostoru Kosova i Metohije i obiđe nekoliko privrednih subjekata gde je država Srbija obezbedila nova radna mesta, kao i da poseti više socijalno ugroženih porodica i uruči pomoć, ali mu je iz Prištine to oneogućeno.

Više je nego jasno da je Priština i pre zvaničnog termina počela predizbornu kampanju, koja se po pravilu uvek prelama preko leđa srpskog naroda.

Ovo je treća po redu zabrana Prištine direktoru Kancelarije za KiM i glavnom srpskom pregovaraču u tehničkom dijalogu, a dolazi uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine sledeće nedelјe u Briselu što dodatno pokazuje nespremnost Prištine da normalizuje odnose sa Beogradom. Prethodno je Petkoviću onemogućeno da uruči pomoć poplavlјenim domaćinstvima početkom godine i obiđe povređenog dečaka Luku Dimitrijevića iz Gračanice.

Reč je o flagrantnom kršenju sporazuma o slobodi kretanja i sporazuma o posetama zvaničnika. Ova zabrana i protivpravno ponašanje Prištine biće svakako tema predstojećih razgovora u Briselu, posebno imajući u vidu da je poseta uredno i na vreme najavlјena u skladu sa sporazumom.

Posebno je neosnovano "obrazloženje" privremenih institucija da je razlog za zabranu posete polaganje kamena temelјca za novu zgradu Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici tokom prethodne posete, jer ne postoji način da iko zabrani zvaničnom Beogradu da pomaže svom narodu u južnoj pokrajini. I prethodne dve posete bile su u znaku obeležavanja važnih datuma - godišnjice zločina u Starom Grackom i slave u Prilužju, i to pravo nam niko ne može oduzeti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dr Pera

pre 2 godine

Vucic ce uraditi sve da se dijalog nastavi .. nema vise ratovanja ... ekonomija je bitna .. ili za one sa iq 0.3 ... Srbija se odrice Kosova i Metohije ..

Ja

pre 2 godine

Pustice ga za koji dan. Uvek se ovako bombasticno prenese da je zanranjen ulaz a on za par dana tamo i niko se ne pita kako, pa dogovor je sve.

sns

pre 2 godine

Ako je Kosovo deo države Srbije, kako neko može bilo kome zabraniti kretanje na tom delu teritorije države?!?! Ili nam ne govorite nešto što znate?!?!

Hobit J Vučičević

pre 2 godine

Pa šta će tamo. Jedino ako izbije požar negde, inače koji će im kurac. Mada, još manje treba Srbima.

Dragi

pre 2 godine

Kao da vam je to neka vijest? Ne znam zašto uopšte i objavljujete? Malo malo, pa zabrane ulazak na Kosovo nekom funkcioneru države Srbije. Vijest bi bila da je predsjednik Srbije lupio šakom o sto i rekao "sad je dosta" i poslao Petkovića na Kosovo u pratnji oklopnog mehanizovanog diviziona...ako je Kosovo naše? Možda bi umjesto Petkovića trebalo na Kosovo poslati Bokana ili Šešelja? Možda?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija