• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.12.2021

18:38

DOK SE ONI PONOSE BATINAŠIMA, MI RADIMO I GRADIMO!  (Video)

printscreen

Politika

DOK SE ONI PONOSE BATINAŠIMA, MI RADIMO I GRADIMO! (Video)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u okviru boravka u Nišavskom okrugu, sastao se sa predsednicima svih opština tog okruga, a nakon toga obratio se javnosti

- Četiri miliona evra biće uplaćeno za grad Niš za vraćanje dugova. Mi nismo zadovoljni stopom zaposlenosti, ali dobro je što ima dosta otvorenih fabrika i što se popravlja situacija iz dana u dan. Večeras ću obići i fabriku "Jumis", srpske proizvođače i privrednike. Radićemo železničku infrastrukturu ovde, brza pruga ovde pravi se već od marta. Biće velika ulaganja na nivou celog Nišavskog okruga i za putnu infrastrukturu, a dobijaju i stadion. Ključni problem u svim opštinama je vodosnabdevanje. Za to će ulaganja biti na desetine miliona evra. Sve će da nam se iseli iz Ražnja ako ne dovedemo neku fabriku. Nerealno je očekivati da tamo dovedemo nekog velikog stranog investitora, probaćemo da nađemo nekog domaćeg. Ubedljivo najvažniji projekat je obilaznica. Za četiri godine vozićete se od Beograda do Niša za dva sata. Gde god da krenete iz Niša ili će biti najsavremeniji auto-put ili će biti najsavremenija pruga - rekao je predsednik Vučić.

O posteru na hotelu Ambasador 

- Nisam video šta piše na hotelu Ambasador. Zahvalan sam svakome ko o meni piše lepe reči. Histeriju koju je organizovala televizija N1 ne razumem. Nisam odseo u Ambasadoru, ne znam ni ko je vlasnik. Nije mi jasno, vi smete da kažete ko vam se dopada, a ko ne, a neko drugi ne može. Ako budem imao vremena, svratiću na kafu, tako se kaže, svratiću na piće pošto kafu ne pijem. Nisu meni potrebni posteri i slike da vidim, potrebne su mi bolnice da vidim. A izgradili smo ovde najsavremeniji klinički centar. Izgradili smo auto-puteve, to mi je potrebno da vidim. Slika uspeha Srbije, tome se radujem, a ne svojoj slici. Pritom sam sve stariji i ružniji. Ako je neko želeo da pokaže poštovanje zbog svih fabrika koje smo otvorili, zbog puteva, hvala mu na tome - rekao je predsednik.

Foto: D. K.

Hotel Ambasador

Opozicija se divi čoveku koji je tukao bageristu, najavljuje nove proteste...

- Za mene je važna razlika da se vidi kome je šta bitno. Želim da govorimo o onome što je urađeno i onome što planiramo da radimo i gradimo. Neko se ponosi prugom, bolnicama, novim fabrikama, vodovodnom mrežom, a neko se ponosi batinašima. Mislim da je to dobra slika. Što se tiče toga šta ko planira da radi, mi smo svoje uradili. Otišao sam u Gornje Nedeljice, slušao sam narod. Još jednom želim da se zahvalim našoj olimpijskoj šampionki Jovani Preković što je rekla koliko je zadovoljna što ulažemo u sport. To šta će političari da rade, za to nisam zainteresovan. Još ne znam ko će biti naši kandidati za određene funkcije. Kod nas postoji demokratsko odlučivanje. A kod njih su svi sve poizbacivali iz jedne iste stranke. Nama je cilj uspešna Srbija. Ja nisam bezgrešan, ali za razliku od mnogih, ja se borim, radim i to su činjenice. Jutros od pola sedam radim. Sutra ću takođe raditi. U nedelju isto. A da li ću pri tome jedanput da padnem ili više puta, nema veze, još pet puta više sam spreman da ustanem.

Sastanku u Oficirskom domu u Nišu prisustvovali su i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ministar saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Tomislav Momirović, ministarka privrede Anđelka Atanasković, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, v.d. direktor Puteva Srbije Predrag Drobnjak.

Trodnevnu posetu Nišavskom okrugu, predsednik Vučić započeo je obilaskom renovirane osnovne škole "Ivan Vušović" u Ražnju i otvaranjem fiskulturne sale u toj obrazovnoj instituciji.

Nakon obilaska škole, Vučić se sastao sa predstavnicima svih mesnih zajednica te opštine koja ima ukupno nešto manje od 8.000 stanovnika.

 

 


Predsednik će se sutra u kasarni "Mija Stanimirović" sastati sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u širem sastavu, a nakon toga je planiran sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u užem sastavu.

U Nišu će nakon toga uslediti i prikaz rada diviziona samohodnih top haubica „NORA B-52 M15" i prikaz vežbe na položaju Lisinac.

U nedelju, poslednjeg dana posete Nišavskom okrugu, Vučić će se na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ sastati sa predstavnicima odbrambene industrije Srbije.


Nakon toga je predviđen prikaz sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i 63. padobranske brigade.

Kako je ranije najavio, Vučić boravi u višednevnoj poseti Nišavskom okrugu kako bi sa predstavnicima tog okruga razgovarao o daljem razvoju juga Srbije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 2 godine

Kao sto je i obecao, ovom posetom nadam se da predsednik biti zadovoljan jer sam Nis je veoma napredovao.

Nešo N

pre 2 godine

Niš je zaista napredovao i treba da se preduzimaju mere da i dalje napreduje.

Snezana

pre 2 godine

Definitivno ne postoji deo Srbije koji predsednik nije posetio. Isto tako podjednako je zalaganje njegovo da svi krajevi zemlje ponovo ožive i postanu posećenija mesta.

Brandži

pre 2 godine

Za predsednika su svi gradjani podjednako bitni bez obzira iz kog su dela Srbije.

Drina

pre 2 godine

Pa zbog toga i dobija ogromnu podršku građana.

Brandži

pre 2 godine

Vazno je poslati poruku da se Srbija razvija ravnomerno i da se niko ne oseti zapostavljeno.

Brandži

pre 2 godine

Ražanj dobija šansu da se još više razvije, a posebno kada se uradi pogon namenske industrije gde će biti zaposleni meštani.

Brandži

pre 2 godine

Ražanj i okolina su ponosni na svog predsednika

Milica

pre 2 godine

Усаглашен и кординисан рад свих општина нишавског округа , уз финсијску помоћ државе је добар путоказ за напредак и бољитак мештана овог краја

Jasmina Matović

pre 2 godine

Za predsednika su svi građani bitni bez obzira iz kog su dela Srbije predsednik svima pomaže, danas je isao u Niš u firmu gde se proizvodi supa i hrana firma se zove Yumis, svakako će i toj formi pomoći

Glasinac

pre 2 godine

Predsednik želi da se lično uveri kako građani žive, sa kojim problemima se susreću i na koji način država može da im pomogne da reše svoje goruće probleme.

sledeća vest

TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)
Live TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)

Svi ruski, ali i veliki broj svetskih medija preneo je danas snimak iz Kurske oblasti gde se vidi uništeno NATO oružje. Izrael je nastavio napade na Liban i Gazu. Visoki zvaničnik Hamasa ubijen je u izraelskom napadu. IDF je naveo da je imao precizne obaveštajne podatke gde se nalaze visoki zvaničnici Hamasa. Izrael već godinama izvodi napade na Siriju, ali sada ih je pojačao. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

03.10.2024

21:10

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija