• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.12.2021

13:57

Za "nezavisne i objektivne medije" masovna okupljanja nemaju epidemiološki rizik SAMO AKO JE NJIHOV CILJ RUŠENJE VLASTI!

printscreen

Politika

Za "nezavisne i objektivne medije" masovna okupljanja nemaju epidemiološki rizik SAMO AKO JE NJIHOV CILJ RUŠENJE VLASTI!

Podeli vest

Ne mogu da sakrijem čuđenje stepenom licemerja vaših medija. Upravo na vašim medijima gledali smo direktne prenose blokada autoputeva. Nijednom, ali nijednom, nismo čuli pitanje da li organizacijom ovih protesta ugrožavate zdravlje ljudi. To znači da je jedno okupljanje dobrodošlo i ne ugrožava zdravlje ljudi, a drugo ne ugrožava? Kada su politički protesti protiv vlasti onda nema rizika po zdravlje, a kada se slavi Nova godina ima?! Ili vam tada jednostavno nije palo na pamet da to pitate… Ne mogu da razumem kakvi su to profesionalni standardi, ali razumeću jednog dana verovatno…, rekla je premijerka Ana Brnabić

Možda zvuči neuobičajeno, ali ovim rečima je premijerka Brnabić počela odgovore na pitanja novinara, kada je danas prisustvovala promociji nove usluge eParkiranje, koja će osobama sa invaliditetom od danas, omogućiti da samo jednim korakom, tačnije klikom na interentu dobiju ili produže važenje svoje nalepnice za parkiranje. Iako je predsednica Vlade rekla da se ovo možda čini "malim projektom", ali da je od ogormnog značaja za osobe sa invaliditetom, jer više neće morati da prikupljaju stotine papira i potvrda za svoja prava, deo medija nije bio uopšte zainteresovan za temu.

Pitanja novinara otvorili su mediji koji se u javnosti predstavljaju kao nezavisni i objektivni, a tema je bila, kako oni kažu, "svesno ugrožavanje građana organizovanjem proslava nove godine uprkos pandemiji korona virusa". 

Premijerka Brnabić je bila šokirana pitanjem, imajući u vidu da su isti ti mediji organizovali uživo prenose i specijalne emisije povodm nedavno okončanih masovnih, protivustavnih blokada puteva, bez ikakvog interesovanja o epidemiološkom riziku!

Da paradoks bude veći, epidemiološka situacija 4 dana pred doček je gotovo duplo povoljnija, što bi valjda nezavisni i objektivni mediji trebalo da znaju jer, navodno, barataju činjenicama.

Podsetimo, prvog dana organizovanja protivustavnih blokada puteva 2.211 građanin bio je pozitivan na korona virus, na respiratorima je bilo 212 osoba dok je preminulo 53 građana. Juče su brojke bile znatno, znatno bolje - 1,249 pozotivnih, na respiratorima se nalaze 84 osobe a preminulo je 27 lica.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija