• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.01.2022

12:45

Opština Gračanica osudila upad ROSU na opštinsku zgradu!

Kosovo onlajn

Politika

Opština Gračanica osudila upad ROSU na opštinsku zgradu!

Podeli vest

Rukovodstvo Opštine Gračanica danas je osudilo upad specijalne jedinice ROSU u opštinsku zgradu, navodeći da su specijalci bili pod punom ratnom opremom, naoružani dugim cevima i fantomkama


"Rukovodstvo Opštine Gračanica, na čelu sa predsednicom Opštine Ljiljanom Šubarić, najoštrije osuđuje brutalni napad specijalne jedinice ROSU u opštinsku zgradu. Nedopustivo je i krajnje nedemokratski da, bez obrazloženja i zvaničnog naloga suda, specijalci upadaju u opštinsku zgradu brutalno demonstrirajući silu nad radnikom obezbeđenja koji je pretrpeo tešku psihičku traumu i medicinski je zbrinut u Kliničkom centru, što je zavedeno u medicinskoj dokumentaciji", navodi se u saopštenju Opštine, a prenosi "Kosovo onlajn".


Najnoviji incident je, kako je saopšteno, pokazatelj koliko je ulična demonstracija sile prisutna u tzv. demokratskim institucijama koje bi, kako se navodi u saopštenju, trebalo da se bave zaštitom bezbednosti svakog građanina bez obzira na veru i nacionalnost.

"Opština Gračanica nastavlja da radi nesmetano i ovakvi licemerni i nedemokratski napadi na instituciju koja je u službi svih građana neće nas pokolebati da nastavimo putem održivosti, ostanka i opstanka našeg naroda na ovom prostoru", navodi se u saopštenju.

Nadležni iz Opštine Gračanica pozvali su sve relevantne međunarodne institucije i ambasade da osude najnoviji napad na demokratiju, a Kfor da pojača prisustvo na terenu kako bi stanovništvo zaštitio od mogućih novih provokacija policije.

Upućen je apel građanima da budu smireni i suzdržani i da ne nasedaju na eventualne provokacije kako bi svi u miru dočekali pravoslavnu Novu godinu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je u gostovanju u emisiji "Intervju" na RTS ekskluzivno otkrio da su albanski specijalci upali u Gračanicu pokušavajući da uhapse Srbe.

-  20 ROSU specijalaca su upali u Gračanicu očekujući da tamo zateknu neki sastanak, a jurili su vola na ražnju koji je trebalo da se peče sutra za proslavu Nove godine. Nisu uhapsili vola na ražnju i ova akcija im je propala. Ja im poručujem da poštuju ono što je potpisano - rekao je Vučić, i dodao:

- Mnogo je opasnije ono što spremaju za referendum. Oni će pokušati da zabrane Srbima da glasaju, a to može imati daleko opasnije posledice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija