• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti.rs

02.02.2022

15:13

KINESKA AMBASADA ZAPUŠILA USTA ĐILASOVSKIM MEDIJIMA: Čestitka Ane Brnabić napisana je ispravno i u duhu našeg jezika - HVALA JOJ!

Printscreen

Politika

KINESKA AMBASADA ZAPUŠILA USTA ĐILASOVSKIM MEDIJIMA: Čestitka Ane Brnabić napisana je ispravno i u duhu našeg jezika - HVALA JOJ!

Podeli vest

Veoma smo zahvalni premijerki Srbije Ani Brnabić što je našem prededniku Si Đinpingu i kineskom narodu uputila čestitku povodom kineske nove godine na našem jeziku, poručili su iz Ambasade Kine u Beogradu, povodom malicioznih tekstova objavljenih u đilasovskim medijima u kojima se plasira laž da je premijerkina čestitka napisana pogrešno

 

Ovako su za "Novosti" komentarisali poruku koju je premijerka uputila putem Tvitera. Na pitanje da li je čestitka napisana pravilno iz ambasade kažu:

- Tekst koji je Brnabić je napisala je baš u duhu kineskog jezika i sasvim je ispravno napisana. LJudi moraju da znaju da je automatsko prevođenje putem alata na internetu pogrešno i da se tamo dešavaju greške, ali ova čestitka je napisana pravilno.  Mi smo zadovoljni i zahvalni na iskrenim čestitkama, to je gest prijateljstva naših naroda - rečeno nam je iz ambasade.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić uputila je na Tviteru čestitku predsedniku Kine Si Đinpigu i kineskom narodu povodom kineske nove godine na kineskom jeziku, koju su pojedini mediji pod kontrolom tajkuna Dragana Đilasa pokušali da predstave kao pogrešno napisanu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fikus

pre 2 godine

Pa naravno da su budale uzele Google da prevedu taj tekst sa kineskog i na osnovu toga napisali budalaštine i ispali smešni. Toliko su glupi da im čak nije palo na pamet da nađu nekog profesora sa Filološkog fakulteta da im kaže da li je napisano korektno.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija