• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.02.2022

09:29

SRBIJA U NATO, SRBI GENOCIDNI, VUČIĆ LOŠ JER JE PROTIV TOGA - Ovo su tri Ponoševa aduta u kampanji!

printscreen

Politika

SRBIJA U NATO, SRBI GENOCIDNI, VUČIĆ LOŠ JER JE PROTIV TOGA - Ovo su tri Ponoševa aduta u kampanji!

Podeli vest

Kandidat za predsednika na predstojećim izborima dela opozicije oko Dragana Đilasa, Zdravko Ponoš krenuo je u prljavu kampanju svestan toga da politički program nema, a i da nema podršku građana Srbije

Zdravko Ponoš, bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i kandidat za predsednika Srbije lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, pokazao je šta misli o srpskom narodu kada se složio da je u Srebrenici počinjen genocid. Nakon ovog je potpuno jasno da se Ponoševa predsednička kampanja bazira na tri stvari: napade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, priznanje genocida i zalaganje za ulazak naše zemlje u NATO.

Ponoš je gostujući na televiziji Nova S izjavio da je Narodna skupština Srbije zauzela jasan stav po pitanju genocida u Srebrenici, te da će on "poštovati deklaracije" za razliku od predsednika Aleksandra Vučića, čime je jasno poručio da se slaže sa tim da je genocid počinjen. Više o tome možete pročitati OVDE.

Skupština je zauzela jasan stav po pitanju Srebrenice! Ja ću poštovati deklaracije za razliku od Vučića – kazao je Ponoš.

Foto: Printscreen Tvitter

Valja podsetiti da je Deklaracija u Skupštini usvojena 2010. godine za vreme bivše vlasti, a da su Srpska napredna stranka i predsednik Vučić protiv pomenute Deklaracije.

Ponoš je nedavno, prilikom davanja izjava medijima, potvrdio da se on zalaže da Srbija uđe u NATO, organizaciju koja je  bombardovala Srbiju i odnela hiljade života.

Da li mislite da bi Srbija mogla da postane članica NATO? – upitao je novinar.

Na ovo pitanje novinara, Ponoš je otkrio šta je njegov cilj.

Nikada ne recite nikada. Ova generacija nema pravo da odriče bilo kojoj sledećoj generaciji ništa, niti po pitanju članstva, niti po pitanju litijuma. Nijedna generacija ne treba da uzima sebi za pravo niti da popravlja istoriju, niti da određuje budućnost sledećoj generaciji – odgovorio je Ponoš.

Podsetimo, dok je bio potpukovnik, Zdravko Ponoš je zahvaljujući stranačkoj protekciji u kadrovanju u sistemu odbrane ubrzano kursirao u NATO školama ili vodećih sila NATO pakta. Školovao se u Kraljevskom koledžu za odbrambene studije u Londonu – kurs koji traje 10 meseci. Tokom studija u Londonu je leteo kao kopilot na britanskom školskom avionu, verovatno kao tipovan i podržan za najviše dužnosti u SR Jugoslaviji a potom u Srbiji. Britanci su naravno „vodili računa“ kako se razvija karijera njihovog pulena, što verovatno čine i danas, kada je prošlo puno vremena od njegovog penzionisanja. Potom je završio kurs za više izvršioce, u NATO centru „Džordž Maršal“ u Nemačkoj.

Foto: printscreen

Ponoš takođe ne krije da je veliki prijatelj sa ubicom srpske dece, nekadašnjim portparolom NATO-a Džejmijem Šejom, za vreme bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, koji je po ličnom Ponoševom priznanju bio i njegov predavač u Londonu.

Podsećanja radi, dosadašnje procene su da je od 24. marta do 10. juna 1999. poginulo između 1.500 i 2.500 ljudi, a oko 6.000 ranjeno. Najbolnije žrtve NATO agresije jesu deca. Bombe su odnele 79 dečijih života za 78 krvavih dana.

Još jedan od temelja Ponoševe kampanje su konstantni napadi na predsednika Aleksandra Vučića. Naime, Đilasov kandidat je predsednika pomenuo bezbroj puta, dok Vučić njega nije nijednom.

Jasno je da su motivi Ponoševih napada to što Vučić ne priznaje izmišljeni genocid u Srebrenici koji pokušava da se stavi na teret srpskom narodu, kao i to što ima potpuno suprotne stavove od njega po pitanju NATO. Takođe je jasno da Ponoš okrenuo prljavoj kampanji jer je svestan da nema podršku građana Srbije, za razliku od Vučića, pa je uveren da mu ne preostaje ništa drugo osim sramnih napada na predsednika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zdjurdjevic

pre 2 godine

Ponoš za Šejom, a Vučić sa Blerom i Klintonom, ne zna se ko je gori. Srbijo šta si doživela da biraš između lošeg i goreg.

Petronije

pre 2 godine

Pa kakv da je, Ponosh je ovde u pravu, odluke Skupshtine Srbije se moraju poshtovati u pravnoj drzavi kakva je nasha. A mene samo cudi kako nikome nije palo na pamet da se sada u Skupshtini glasa za ponishtenje te deklaracije. Ovako ispada da pred celim svetom smo sami priznali da smo genocidni.

Njanja

pre 2 godine

Sramno i bezstidno da je naš narod genocidan šta on uopšte traži u Srbiji nek ide gde mu je lepše

Miki

pre 2 godine

Valja podsetiti da je Deklaracija u Skupštini usvojena 2010. godine za vreme bivše vlasti, a da su Srpska napredna stranka i predsednik Vučić protiv pomenute Deklaracije. Sta to znaci? Zasto je nisu ponistili, imali su 10 godina? Dodajte i da je Ponos silovatelj, ovo je slabo, mozete vi to bolje.

Igor

pre 2 godine

Ponoš legenda. Samo da skinemo sada žutog Đilasa i njegovog pajtisa Vučića. Ukrali su bre 600 miliona.

Milan

pre 2 godine

A Vučić izdaje Kosovo, odriče se Rusije kada ga budu stisnuli sa Zapada, naša vojska je godinama unazad u Partnerstvu za mir kojim rukovodi NATO, Šormaz i još neki su u skupštini NATO. Ne mora.Ponos nista da radi sve je Vučić priveo kraju. Nemoj posle Ponos da pobedi pa da pišete hvalospeve o njemu.

Stratus

pre 2 godine

Pa sad, ako su mu to aduti... sta li su mu kontraaduti? Covek je prs'o.

Jelena

pre 2 godine

Opoziciji se kampanja svodi na vredjanje predsednika, nista drugo nemaju da predstave, niti imaju sta pametno da kazu!

Dragan

pre 2 godine

U policiji ona naduvana, u vojsci ovaj mlađi referent radili šta im se htelo. Ni u policiji, ni u vojsci ni jedan jedini oficir da digne glas, a kako su nas samo muštrali za otpalo dugme sa uniforme. Briga i stid me što smo istu uniformu nosili. Ukinut vojni sud da izdajnici oficiri ne mogu da odgovaraju za izdaju. Čak se hvale šta su uradili. Proklet bio izdajica svoje domovine.

Rade R

pre 2 godine

Nema od njih ništa, mislim na Đilasa i ove njegove smradove plaćenike! Ko normalan da glasa za njih! Oni računaju da posle izbora prave haos uz pomoć stranih i domaćih srbomrzaca! Da na silu dođu na vlast! "Ovde nećeš proći"! Nije ovo 2000-ta!!!

Vla

pre 2 godine

A sta drugo da ponude narodu, program nemaju, ceo program im se svodi na mrzim te, mrzim sroski narod, mrzim Vucica

Ana

pre 2 godine

Sa stavom koji ima Ponos je svetlosnu godinu daleko od Predsednistva Srbije.

Danka

pre 2 godine

Ponos je bio los general, a bio bi jos gori predsednik.

Stana

pre 2 godine

SSP nije mogao da nadje losijeg kandidata za predsednika.

Rade R

pre 2 godine

Ne razumem zašto se treba baviti "likom i delom" jednog totalno nebitnog lika! Nije on neko ko je važan, čije je delovanje bitno, a pogotovo je nebitno u budućnosti! Svako ko bi glasao za njega, zna da je to glas za Đilasa! On je, i svi ostali kandidati sa te liste, predstavnici Đilasa, maska za njegovu podmukli politiku! On ih plaća, on odlučuje i odlučivaće o svemu! Koliko god su ovi Đilasovi plaćenici crni, sto puta je crnji onaj ko se krije iza njih! A to je prava istina, svi oni su samo paravan za njegovu prljavštinu!

Lazni Bot

pre 2 godine

Ponos je Djilasov to je jasno a tvoj vodja koji je grlio sa Klintonom, Bler mu bio savetnik,Šreder pocasni gost na SNS mitingu gori i od svakog zla.

Dusan

pre 2 godine

SAMO NAPRED PROTIV NARODA I DRZAVE BANDO JEDNA.NECETE VI NI JOS DUGO POSTO JE USVOJEN ZAKON O NEZAVISNOM SUDSTVU ALI VAM TREBA ODUZETI PASOSE DA NEBI POBEGLI NA VREME!!!!

komandant 1001

pre 2 godine

Treba preki narodni sud....neka narod sudi i to samo Srbi za svaki slučaj !

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija