• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.03.2022

14:33

(VIDEO) SASTALI SE VUČIĆ I ANALENA BERBOK: Nemačka najvažniji partner, očuvanje mira i stabilnosti od ključne važnosti

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

(VIDEO) SASTALI SE VUČIĆ I ANALENA BERBOK: Nemačka najvažniji partner, očuvanje mira i stabilnosti od ključne važnosti

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministarkom spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke Analenom Berbok

- Daćemo sve od sebe da čuvamo i dobre bilateralne odnose sa Nemačkom, smatramo da je put u Evropsku uniju veoma važan za nas - rekao je Vučić.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

- Stanje u regionu bila je druga tema, a za nas je očuvanje mira i stabilnosti od ključne važnosti. Nedvosmisleno sam govorio o poštovanju teritorijalnog integrtiteta BiH i pozicije RS. Imamo različite stavove o odnosima Beograda i Prištine, ali smo zaključili da dijalogom treba da rešimo probleme.

Dodao je da je bilo reči o dešavanjima u Ukrajini.

Sastanku u zgradi Predsedništva Srbije prisustvuju i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, nedavno imenovani specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Saracin, ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

- Analena Berbok je imala razumevanja i saslušala stav Srbije i po pitanju situaciju u Ukrajini. Nemačka je naš najvažniji politički partner i razumem nemačku poziciju kao najsnažnije zemlje EU. Unapređivaćemio naše odnose sa Nemačkom i bićemo srećni da se ponovo susretnemo i razgovaramo sa predstavnicima ove zemlje.

Vučić je kazao da je razgovarano o odluci Srbije u Generalnoj skupštini UN po pitanju Ukrajine.

- Pokušao sam da objasnim poziciju naše zemlje, zahvalan sam što je gospođa Berbok htela da me sasluša - rekao je Vučić.

- Ne znam oko čega mi da se distanciarmo? Kakve veze mi imamo sa sukobom u Ukrajini? Šta je to Srbija uradila pogrešno? Kod nas nema ljubavi i mržnje, kod nas ima međunarodno pravo i poštovanje međunarodnog prava i normi, baš onako kako ih je ukrajina poštovala i poštovala teritorijalni integritet Srbije, tako i Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajinel. Rekli smo da su neprihvatljivi napadi i ugoržavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine. neki nisu 1999. godine govorili ono što govore danas. Što se tiče sankcija i o tome bih mogao da govorim, ali razgovarao sam o tome sa gospođom Berbok i hvala joj što razume sve. Srbija ništa nije uradila što bi povredilo Ukrajinu. Što se tiče doborovljaca, kažnjivo je učešće i mi ćemo to strogo kažnjavati. Zadovoljan sam što sam u ovo vreme uspeo da kažem i saopštim stavove Srbije. Čuvaćemo mir i stabilnost. Hvala vam još jednom - rekao je predsednik Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zora

pre 2 godine

Jadranka Joksimovic je nesto zapela za oko nasoj gosci.

Ana

pre 2 godine

Saradnja sa Nemačkom nam može doneti samo benefite. Nemačka je uspešna država u svakom smislu.

Dušan

pre 2 godine

Nemačka je najuticajnija zemlja Evrope zato mi je veoma drago što imamo odličnu saradnju prijateljske odnose sa istom.

Jelena

pre 2 godine

Nemački je uložila toliku Srbiju što znači da smo na dobrom putu i da smo konačno na dobrom glasu svuda u svetu.

ema

pre 2 godine

Predsedniku Vučiću je bitan mir i stabilnosti a poštuje druge države. Kada je bitno kako je narodu u Srbiji i da se ne naškodi ni Srbiji niti drugima onda dogovorom može sve da se reši. Predsednik Vučić se maksimalno zalaže za Srbiju i njene odnose sa drugim država a poštuje i njihova prava. Čvrsto stoji Srbija na nogama uz Aleksandra Vučića.

Milja R

pre 2 godine

Od svih država koje su članice EU, Srbija sa Nemačkom ostvaruje najveću trgovinsku razmenu što potvrđuje koliko je nama važna dobra saradnja sa tom državom.

Romanija

pre 2 godine

Preko 60.hiljada naših radnika radi u kompanijama koje su iz Nemačke što potvrđuje da Srbija sa Nemačkom ima veoma dobru saradnju.

Drina

pre 2 godine

Nemačka je najznačajnija članica EU i dobra saradnja sa tom državom nam pomaže da Srbija što pre bude primljena u EU.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija