• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

14.03.2022

07:00

U SRBIJI NEMA PANIKE MEĐU GRAĐANIMA! Imamo dovoljno hrane i goriva!

Tanjug/Nenad Mihajlović

Politika

U SRBIJI NEMA PANIKE MEĐU GRAĐANIMA! Imamo dovoljno hrane i goriva!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je u zemlji porasla kupovina svega, ali da za time nema potrebe, jer je situacija stabilna, a nestašica nema i neće ih ni biti

Na konstataciju da su cene širom Evrope skočile za 30 odsto, a u Nemačkoj stala prozvodnja čelika, da su svuda nestašice, Vučić je rekao da je kriza pogodila sve, da je hleb otišao u nebesa, ističući da je kod nas situacija stabilna. Podsetio je da je zaustavljen izvoz ulja.

- Ja ne lažem kada kažem da imamo dovoljno ulja, brašna, pšenice, kukuruza. Mi imamo za 11 meseci pšenice da nam ne izađe kilogram pšenice više, a imamo žetvu u avgustu - rekao je on.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Aleksandar Vučić

Ponovio je da će biti problema, ali da ljudi to po platama, penzijama i drugim davanjima države neće osetiti.

I ministar finansija Siniša Mali napomenuo je da je ekonomska situacija u Evropi teška, ali da se Srbija i sa ovom krizom dobro bori, kao i da ima dovoljno rezervi hrane i da nestašice neće biti.

Mali je istakao da je Srbija na vreme obezbedila dovoljne količine soli, šećera, mleka u prahu, pšenice, kukuruza, da su rafovi u prodavnicama puni, a da se cene osnovnih životnih namirnica, kako je predviđeno vladinom uredbom, ni u narednom periodu neće menjati.

- I situacija u prodavnicama govori da nema razloga za paniku, jer svega ima dovoljno - rekao je Mali.

Foto: Tanjug

Siniša Mali

Govoreći o ceni struje, Mali je rekao da se ni cena struje za građane Srbije do kraja zimske sezone neće menjati, da je cena struje za privredu malo korigovana, ali da je i dalje među najjeftinijima u Evropi.

- Cena struje je u Evropi otišla u nebesa. Kod nas se, prema građanima, nije menjala, a prema privredi je malo otišla gore. Ni do daljeg se cena struje za naše građane neće menjati. Mi izdvajamo dodatna sredstava da nabavimo dovoljno gasa, jer gas trošimo više nego ikad zbog razvoja ekonomije - rekao je Mali.

Kada je reč o gorivu, Mali je kazao da u Srbiji neće biti ni nestašice goriva i da se ono u našoj zemlji prodaje po upola manjoj ceni od one po kojoj se prodaje u pojedinim evropskim zemljama.

Podsetio je da je cena evrodizela 187 dinara po litru u Srbiji, dok je cena bezolovnog benzina 176 dinara, navodeći da je cena u drugim evropskim zemljama i viša od tri i po evra po litru.

Istakao je da se država bori da obezbedi građanima sve što im je potrebno i da ponovo, kao i za vreme pandemije, najveći deo tereta krize preuzima na sebe.

Kurs dinara se neće menjati

Ministar finansija izjavio je i da Srbija uprkos krizi uspeva da održi kurs dinara koji se, kako navodi, ne menja i neće se menjati. Mali je kazao da promena kursa može izazvati negativne posledice i da se inflatorna očekivanja "preliju" na druge oblasti, zbog čega je, kako navodi, važno da se drži pod kontrolom.

- Kurs je veoma važan, to je najvažniji faktor koji se možda ne vidi golim okom, ali bitno je da se on ne menja i neće se menjati - rekao je Mali.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nešo

pre 2 godine

Nema potrebe za panikom, hrane i goriva ima dovoljno.

Miloš

pre 2 godine

Kada se vodi odgovorna politika, nema razloga za brigu i paniku!

Neda

pre 2 godine

Nema mesta panici jer situacija je pod kontrolom.

Helena

pre 2 godine

Paniku stvaraju samo oni koji žele loše stanovništvu Srbije.

Sandra

pre 2 godine

Vučić uvek gradjanima saopšti informacije iz prve ruke te stoga treba da slušamo i verujemo u ono što kaže jer on ne želi svom narodu loše.

Mila

pre 2 godine

Naravno da nema panike, kad Vučić vodi odgovorno spoljnu politiku!

Miloš

pre 2 godine

I pored svih problema izazvanih situacijom u celom svetu, mi se dobro držimo, zahvaljujući ozbiljnom politikom koja se vodi u poslednjim godinama!

Miloš

pre 2 godine

Kada se iz sadašnje perspektive misli za neki budući period, onda nema problema!

Romanija

pre 2 godine

Naravno da nema razloga za bilo kkavu paniku jer je država obezbedila sasvim dovoljno zaliha.

Glasinac

pre 2 godine

Neki mediji su sa svojim lažnim vestima pokušali da unesu paniku među građane, ali im to nije uspelo.

Glasinac

pre 2 godine

Država je obezbedila sasvim dovoljno svih životnih namirnica, tako da građani nemaju razloga za bilo kakvom brigom.

MAJA

pre 2 godine

Obezbedjeno je dovoljno hrane i goriva za sve,nema potreba za stvaramo zalihe i stvaramo paniku

Njanja

pre 2 godine

Svega ima dovoljno građani nemaju razloga za brigu i paniku , zahvaljujući predsedniku Vučiću gladni nećemo biti.

JEDINI GARANT ZA MIR I STABILNOST JE ALEKSANDAR VUČIĆ!
Politika

JEDINI GARANT ZA MIR I STABILNOST JE ALEKSANDAR VUČIĆ!

Nevena Đurić, Zlatibor Lončar i Sara Pavkov obišli su Sremski okrug i tom prilikom istakli da Srbija može da nastavi putem prosperiteta samo ako imamo mir i stabilnost i dodali da je jedini garant za mir i stabilnost Aleksandar Vučić

13.03.2022

15:34

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija