• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

14.04.2022

10:54

Vuk Jeremić pravi savez protiv Đilasa! LIDER NARODNE STRANKE POKUŠAVA DA SE NAMETNE KAO ŠEF OPOZICIJE

Politika

Vuk Jeremić pravi savez protiv Đilasa! LIDER NARODNE STRANKE POKUŠAVA DA SE NAMETNE KAO ŠEF OPOZICIJE

Podeli vest

Jeremić najavio samostalne razgovore sa svim strankama koje su u Beogradu prešle cenzus, on potpuno zaobilazi Đilasa, koga je optužio za "izdaju" i pakt sa Vučićem

 

Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, koja je formalno još deo koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije", najavljuje samostalne razgovore sa svim strankama koje su prešle cenzus u Beogradu, ali neće uopšte da priča sa Đilasom i njegovom SSP!

Jeremić naglašava da će Narodna stranka ubuduće nastupati tako da joj više niko nikada neće moći da nameće kandidate ni politiku. On je tako potvrdio da je besan na Đilasa, koji je sam u ime cele opozicije izabrao Zdravka Ponoša za predsedničkog kandidata.

Lični sukobi

Lider NS kaže da će razgovori sa strankama koje su iznad cenzusa "biti za sada privatni", jer još nema konačnih rezultata izbora.

- Počinjemo razgovore sa drugim političkim organizacijama koje su prešle cenzus u Beogradu. Za nas su legitimni sagovornici svi koji nisu deo režima. Ti razgovori moraju biti privatni i nezvanični dok ne budemo znali konačne rezultate izbora u Beogradu. Narodna stranka nije bila u komandnoj poziciji, ali nećemo ni u koga javno da upiremo prst. U okviru koalicije razgovaraćemo iza zatvorenih vrata o tome ko je vodio kampanju, ko je samostalno donosio odluke o kandidatima i kako da se kampanja vodi - rekao je Jeremić, ne precizirajući koje će partije pozvati na dijalog.

Foto: e-stock

Vuk Jeremić

I dok se Dragan Đilas nije oglašavao ovim povodom, Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost kaže da ovo jeste Jeremićev pokušaj da sabotira Đilasa i nametne se kao lider opozicije.

- Vuk Jeremić ima velike ambicije, koje nisu postavljene na čvrstim argumentima. S druge strane, činjenica jeste da je Đilas vešto neutralisao Jeremićev politički uticaj kad je "oktroisao" Ponoša za predsedničkog kandidata, bez saglasnosti unutar koalicije. Tako je izazvao raskol u NS, ali i produbio lični sukob Jeremića i Ponoša. To je, na kraju, bio dovoljan razlog da Vuk u izbornoj kampanji bude potpuno pasivan. Njihovi međusobni sukobi, frustracije zbog nenaklonosti građana prema njima i loši izborni rezultati doveli su ih do potpune političke propasti - naglašava Karanović.

Oživljavanje stranke

Marko Matić iz Centra za odgovorne medije ocenjuje da je ovo samo nastavak ustinjavanja opozicione scene.

Izlazi iz senke

Nakon što je istrpeo silna poniženja od strane Đilasa, Jeremić je najzad dočekao priliku da preuzme inicijativu i izađe iz senke

Marko Matić, Centar za odgovorne medije

- Nakon što je istrpeo silna poniženja od strane Đilasa, Jeremić je konačno dočekao priliku da preuzme inicijativu, da pokuša da oživi stranku i izađe iz senke. S druge strane, s obzirom na to da Đilas pod kontrolom drži značajan deo medija koji pokrivaju opoziciono nastrojeni deo javnosti, ne treba gajiti iluziju da će Jeremićevi potezi naići na veliku podršku. Ono što sigurno možemo da očekujemo jeste dalje usitnjavanje opozicione političke scene - zaključuje Matić.
 

Ponoš: Jeremić mi nije ni čestitao, Đilas me nije podržao u kampanji

General Zdravko Ponoš izjavio je da mu Vuk Jeremić nije čestitao posle izbora i da čak ne zna ni da li je glasao za njega, a da se sa Draganom Đilasom posvađao oko gostovanja na Pinku!

- Sa Đilasom sam imao vrlo ozbiljno neslaganje oko odlaska na Pink. Nisam imao agenciju za kampanju, nisam imao pisce govora, neke stvari sam podrazumevao da ću dobiti kao stručnu podršku od kolone koja me je kandidovala. Ali to se nije desilo - rekao je Ponoš u intervjuu za Nedeljnik.

Moj ugao

JOVO BAKIĆ, SOCIOLOG

Potpuno rasturena opozicija koja se dosad zvala 'ujedinjena za pobedu' biće razjedinjena za poraz.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Brate Mili, koliko izdajnika ima ova jadna Srbija!? Vuk, i onaj matori i ovaj mlađi, Đilas, Boško, i ko da ih nabroji sve, užas!

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija