• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M. DOBROMIROVIĆ

23.04.2022

07:00

BOŠKO I VUK PRAVE SAVEZ PROTIV ĐILASA?! Obradović je Jeremiću ponudio koalicionu saradnju, Narodna stranka mu 'ideološki mnogo bliža od SSP'

printscreen

Politika

BOŠKO I VUK PRAVE SAVEZ PROTIV ĐILASA?! Obradović je Jeremiću ponudio koalicionu saradnju, Narodna stranka mu 'ideološki mnogo bliža od SSP'

Podeli vest

Boško Obradović izjavio da mu je stranka Vuka Jeremića mnogo bliža od Đilasa i da NS 'vidi u patriotskom bloku'. Jeremić: Zbog Đilasa smo izgubili glasove na izborima!

Boško Obradović i Vuk Jeremić, po svemu sudeći, prave pakt protiv Dragana Đilasa.

Obradović je Jeremiću javno ponudio koalicionu saradnju, navodeći da mu je Narodna stranka 'ideološki mnogo bliža od SSP', kao i da u budućnosti ovu partiju vidi u 'patriotskom bloku'. Istovremeno, Jeremić je nastavio da napada Đilasa i optužuje ga da je u finišu izborne kampanje sam sebe stavio u prvi plan, zbog čega je lista 'Ujedinjeni za Srbiju' izgubila glasove!?!


Stručnjaci procenjuju da je sve ovo 'logično pregrupisavanje' nastalo posle najave mogućnosti novih izbora u Beogradu.

Borba za poziciju

Traje borba za što bolju poziciju. Jeremić je u političkoj 'ofanzivi' i Obradović to vidi kao šansu za sebe


Vladimir Pejić, agencija 'Faktor plus'

Nastavak svađe

Boško Obradović kaže da postoji jako malo zajedničkih ideja oko kojih može da se saglasi sa Draganom Đilasom.


- Nema sumnje da nam je Narodna stranka ideološki mnogo bliža od SSP, sa kojim bismo se mogli složiti samo oko određenih ekonomskih ideja. Narodnu stranku vidim u budućem, još širem 'patriotskom bloku', u koji su dobrodošli - rekao je Obradović, koji juče nije hteo da odgovori na pitanja Informera kako je i zašto godinama sarađivao sa Draganom Đilasom ako već sa njim nema nikakve zajedničke vrednosti i ideje?!


Na drugoj strani, Vuk Jeremić još nije odgovorio na Obradovićevu 'ponudu', ali je zato nastavio da napada Đilasa i optužuje ga da je lično kriv za loše izborne rezultate liste 'Ujedinjeni za Srbiju'.

- Nije se zaista moglo pretpostaviti da će Đilas nastupiti toliko autokratski. Predsednički kandidat nam je brutalno nametnut, a vođenje kampanje, pogotovo u finišu, u potpunosti je preuzeo SSP - rekao je Jeremić, koji procenjuje da je lider SSP opoziciji naneo ozbiljnu štetu.

- Đilas je samostalno odlučio da snimi svoje reklame za televiziju i da on predstavlja koaliciju na RTS, a sve je to suprotno striktnom dogovoru da samo Marinika Tepić i Miroslav Aleksić budu vodeća lica naše kampanje. Takvi potezi su republičku listu koštali najmanje nekoliko procenata glasova, a verovatno i više... Uostalom, Narodna stranka bi i sama na izborima osvojila 12 mandata. Da smo išli bez ikakve koalicije, dobili bismo najmanje toliko... - 'objasnio' je Jeremić, koji se već i formalno odvojio od Đilasove koalicije najavivši da će u Skupštini formirati samostalni poslanički klub.

Moj ugao

NIKOLA NIKODIJEVIĆ
ŠEF BEOGRADSKOG ODBORA SPS


Ponavljanjem izbora na Zvezdari i u Rakovici završeni su izbori u Beogradu. SNS i SPS ostvarili su apsolutnu većinu od 56 odbornika u Skupštini grada.

I dok se Dragan Đilas nije oglašavao ovim povodom, direktor agencije 'Faktor plus' Vladimir Pejić kaže da ovo definitivno jeste početak novog pregrupisavanja u opoziciji.

- Sada traje borba za što bolju poziciju za slučaj da bude ponovljenih izbora u Beogradu. Obradovićeva izjava zato jeste logična. On, realno, jeste bliži Jeremiću nego Đilasu, a Jeremić je trenutno u političkoj 'ofanzivi', pa Obradović to vidi kao šansu za sebe. Pitanje je, ipak, da li će doći do saveza, jer nije samo pitanje da li su oni protiv Đilasa već i da li su protiv nekih trećih ljudi za koje se u javnosti priča da će formirati svoje partije... - objašnjava Pejić.

Duvaju u istu tikvu

Analitičar Stevica Deđanski ocenjuje da Obradović i Jeremić 'očigledno duvaju u istu tikvu'.

- Kao što je Boško svojevremeno na protestima ispred Predsedništva pozivao na nasilje, isto to je radio i Vuk Jeremić, koji je više puta poručivao da je vlast do Vaskrsa gotova. Od tada su prošle dve ili tri godine i isto toliko Vaskrsa, a narod danas još više podržava Vučića... I pored toga, i Jeremić i Obradović i dalje glumataju nekakve velike lidere. Nema tu, dakle, baš ničega, nikakve politike ili ideje, ničega osim njihovih ličnih interesa - zaključuje Deđanski.

SNS i SPS sad i zvanično imaju
većinu odbornika u Beogradu

Lista 'Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve' osvojila je ubedljivu većinu glasova na ponovljenim izborima u četvrtak na dva biračka mesta u Beogradu i sada definitivno sa SPS Ivice Dačića ima većinu u glavnom gradu od 56 odbornika!
Izbori su ponovljeni na biračkim mestima 7 i 57 u opštinama Rakovica i Zvezdara, gde su naprednjaci dobili 55,6 odsto glasova, što je skoro duplo više nego 3. aprila, kad je za njih na istim biračkim mestima glasalo 31,5 odsto birača.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
HOĆE DA BUDE VEĆI ĐILAS OD ĐILASA! Vuk Jeremić tvrdi da je njegova stranka najjača u opoziciji i da je trebalo da idu sami na izbore!
Politika

HOĆE DA BUDE VEĆI ĐILAS OD ĐILASA! Vuk Jeremić tvrdi da je njegova stranka najjača u opoziciji i da je trebalo da idu sami na izbore!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pomogao predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću, tako što je posle izbora održanih 3. aprila "razbio jedinstvo opozicije" i time otklonio svaku opasnost od eventualnog prelaska cenzusa liste Borisa Tadića "Ajmo ljudi" na ponovljenim izborima u Beogradu

22.04.2022

09:09

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija