• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.05.2022

16:47

Predsednik Vučić i lideri regiona sutra u  Aleksandrupoliju na početku radova na terminalu za tečni gas!

Tanjug/Zoran Žestić

Politika

Predsednik Vučić i lideri regiona sutra u Aleksandrupoliju na početku radova na terminalu za tečni gas!

Podeli vest

U grčkom gradu Aleksandrupoliju sutra će u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića biti obeležen početak radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas (LNG)

Ceremoniji će, kako je najavio Evropski savet, prisustvovati predsednik Saveta Šarl Mišel, grčki premijer Kirjakos Micotakis, premijer Bugarske Kiril Petkov, predsednik Srbije Vučić i predsednik vlade Severne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Izgradnjom novog plutajućeg terminala LNG biće poboljšano snabdevanje gasom i infrastruktura u celom regionu jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju Evropskog saveta.

Iz Brisela napominju i da će izgradnja tog terminala pomoći Evropskoj uniji da, što pre, smanji svoju zavisnost od ruskog gasa.

Projekat će pružiti nove izvore i rute snabdevanja prirodnim gasom i poboljšati bezbednost snabdevanja u Grčkoj, Bugarskoj i drugim državama u regionu, naveo je Evropski savet.

Micotakis je na nedavnoj sednici vlade rekao da je novi terminal LNG u Aleksandrupoliju za skladištenje i gasifikaciju veoma važan infrastrukturni projekat koji bi, u kombinaciji s drugim inicijativama, za manje od 20 meseci mogao da obezbedi diverzifikaciju izvora snabdevanja, ne samo Grčkoj već i celom Balkanskom poluostrvu, prenela je makedonska agencija MIA.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 2 godine

Pa, sigurno je da će biti jeftiniji od ruskog gasa. Ali, malo sutra. E, budalaštine svakig božijeg dana

Stojan

pre 2 godine

I tako se Srbija polako korak po korak oprasta od Rusije

Alex

pre 2 godine

Ti beše ono što Bajden šalje po "ekstra" cenama? Sranje evroatlantsko.

servi fašisti

pre 2 godine

Što se sada ližete po EU bijednici vama je mijesto na istoku sa zaostalom rusijom i ostalim smradovima.

zemlja prokletih

pre 2 godine

Aleksandropolis? Odličan predlog za novi naziv Beograda ???? Takojevići iz partije bi se oduševili! ????

žare

pre 2 godine

Veoma važna tema za ceo region kao i za evropu.

žare

pre 2 godine

Evropa ima problem sa tečnim gasom i ovo može da bude smernica kako da se smanji zavisnost od rudije a nama da imamo dva stabilna izvora energije.

žare

pre 2 godine

Veoma bitan sastanak za budućnost snabdevanja gasom celog regiona.

Jeca

pre 2 godine

Srbija i Grcka su prijateljske zemlje koje svoju saradnju i prijateljstvo odrzavaju godinama i to na razlicitim poljima. Aleksandar Vucic je rado vidjen i uvazen gost u Grckoj kao i u mnogim drugim zemljama. Saradnja oko tecnog gasa je jos jedna kvalitetna saradnja koja ce jos vise ucvrstiti odnos izmedju Grcke i Srbije.

Mala plava

pre 2 godine

Srbija i Grcka dve pravoslavne zemlje koje ostvaruju i zadržavaju aktivnu saradnju .Lep provod i posete ,otvaranje terminala koje ce upriličiti nas predsednik

sledeća vest

TV

Čim se čuju negativni komentari iz regiona, znamo da Srbija napreduje! Našim komšijama mnogo smetaju putevi, pruge, ali i ujedinjeni srpski narod! (VIDEO)
Live TV

Čim se čuju negativni komentari iz regiona, znamo da Srbija napreduje! Našim komšijama mnogo smetaju putevi, pruge, ali i ujedinjeni srpski narod! (VIDEO)

Udarci stižu sa svih strana od onih kojima smeta slobodoumna Srbija. Sve više napada na predsednika Vučića dolazi iz zvaničnog Zagreba. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Zoran Babić iz SNS-a. Uživo u program javio se Lazar Stević, dopisnik TV Most, koji je govorio o još jednom napadu na Srbina od strane Albanca na teritoriji KiM.

07.07.2024

10:28

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Napeto u Francuskoj! Na pomolu neočekivan preokret! Stigle poslednje ankete, hoće li Le Pen večeras doći na vlast?!
ODLUČUJUĆI MOMENAT

Napeto u Francuskoj! Na pomolu neočekivan preokret! Stigle poslednje ankete, hoće li Le Pen večeras doći na vlast?!

Nakon velike pobede desničarske stranke Marin Le Pen u prvom krugu prošle nedelje, gde je svaki treći glasač podržao Nacionalno okupljanje (RN), mnogi u Francuskoj i Evropi ostali su zapanjeni. Ankete pokazuju, međutim, da se trka zaoštrila poslednjih dana i da bi glasanje u drugom krugu moglo dovesti do parlamenta bez jasne većine.

07.07.2024

10:30

Horor! Rusija hitno reagovala na stravične vesti iz Amerike! Mediji iz SAD se tek sada setili da objave ovo?!
DA NIJE TUŽNO, BILO BI SMEŠNO

Horor! Rusija hitno reagovala na stravične vesti iz Amerike! Mediji iz SAD se tek sada setili da objave ovo?!

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, komentarišući informacije američkih medija o zločinu koji su prokijivski borci počinili nad ranjenim ruskim ratnim zarobljenikom, izjavila je da je smešno gledati kako zapadni mediji glume da nisu znali za zverstva Oružanih snaga Ukrajine (OSU) protiv civila Donbasa i ruskih vojnika, iako je Moskva više puta dostavljala odgovarajuće dokaze za to.

07.07.2024

09:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija