• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.06.2022

09:34

Jeremić: Uvođenje sankcija Rusiji ne bi nas približilo EU!

Beta

Politika

Jeremić: Uvođenje sankcija Rusiji ne bi nas približilo EU!

Podeli vest

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da ovog trenutka ne deluje da je Srbija izložena prevelikim pritiscima da uvede sankcije Rusiji


On je naveo da sankcije ne bi doprinele približavanju Evropskoj uniji, jer, kako je rekao, sa "autokratskim režimom kakav je na vlasti u Beogradu ne možemo ni da sanjamo o ulasku u EU".


Jeremić je dodao da "dozvoljava da nije u pravu", ali da Narodna stranka zato i traži da predstavnici vlasti, koji razgovaraju sa EU i SAD, javno u parlamentu kažu šta će se dogoditi ako ne budu uvedene sankcije, pošto je potpuno jasno da bi Srbija pretrpela teške ekonomske i političke posledice ako bi uvela sankcije Rusiji, ali nisu jasne posledice neuvođenja sankcija.

"Uvođenje sankcija nas ne bi približilo EU, jer na evropskom putu godinama stojimo zato što nemamo slobodne medije, funkcionalnu vladavinu prava i borbu protiv korupcije. Ne može se u EU ući kao diktatura gora od Orbanove. Njima je dosta jednog Orbana, nije im potreban još jedan i to sa Balkana", rekao je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke je naveo da Srbija jeste jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji, ali da nijedna druga država u Evropi nije bila bombardovana posle završetka hladnog rata niti je trpela sankcije, i podsetio da su pre tačno 30 godina počele da se primenjuju sankcije protiv Srbije zbog kojih je patio narod, a tadašnji režim gomilao bogatstvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marija

pre 2 godine

E moj Vuce jeremicu, odavno nas ne zanimaju ni tvoje izjave ni tvoje ambicije! Ostao si duzan da nam objasnis zasto si i za koju uslugu izmenio onaj tekst u vezi proglasenja nezavisnosti Kosova koji je izmenjen otisao u UN.Zato je Srbijapretrpila veliku stetu.Samo to da si uradio, ne bi smeo da se vise pokazujes u javnosti.Ali za to treba imati loicni integritet i makar malo morala.Daleko ti lepa kuca!

Beograd

pre 2 godine

Da bi bio vlast sankcije bi stavio Rusiji odmah (što je i normalno) ali pošto si samo opozicija kritikuješ jer ne želiš Vučić da dobije poene iz EU zbog toga. Inače svi znamo da zbog te Rusije Srbija je ostala siromašna i unazadjena.HVALA ali što dalje od Rusije.

Jovanka

pre 2 godine

Koga vise zanimaj misljenje Vuka Jeremica odavno je on bivsi!

Ema

pre 2 godine

Postoji li covek u zemlji Srbiji koga zanima sta misli i sta kaze Vuk Jeremic? Očigledno je da mu smeta poštovanje koje Vučić uživa sa obe strane uprkos cinjenici da nije uveo sankcije Rusiji!

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija