• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2022

12:17

VUČIĆ, RAMA I KOVAČEVSKI ZAJEDNO IDU U BRISEL! Lideri Otvorenog Balkana doneli odluku, razgovori na samitu EU-Zapadni Balkan neće biti laki!

Printscreeen Instagram

Politika

VUČIĆ, RAMA I KOVAČEVSKI ZAJEDNO IDU U BRISEL! Lideri Otvorenog Balkana doneli odluku, razgovori na samitu EU-Zapadni Balkan neće biti laki!

Podeli vest

U današnjem razgovoru predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Vlade Republike Albanije Edija Rame i predsednika Vlade Republike Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog, razmotrene su okolnosti vezane za učešće na predstojećem samitu EU-Zapadni Balkan, koji će se održati u Briselu 23. juna 2022. godine

 

Nakon detaljnih i sveobuhvatnih konsultacija sa saradnicima i članovima vlada, lideri tri zemlje doneli su odluku o zajedničkom odlasku na samit, pri čemu su usaglašeni i principi koji će predstavljati glavnu okosnicu razgovora sa brojnim zvaničnicima Evropske unije.

Imajući u vidu da Republika Srbija, Republika Albanija i Republika Severna Makedonija dosledno zastupaju interese svojih građana i celog regiona Zapadnog Balkana na svim relevantnim međunarodnim forumima, odluka o učešću i zajedničkom pristupu na samitu u Briselu predstavlja još jedan korak u borbi za napredak naših zemalja, ali i jasan signal da i pored brojnih prepreka, nastavljamo da dajemo konstruktivan doprinos na putu ka evrointegracijama.

Svesni smo da teme o kojima ćemo razgovarati na samitu neće biti lake, ali će naše učešće još jednom pokazati i potvrditi posvećenost evropskom putu Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

Takođe, dogovoreno je da na sastancima u Briselu nastavimo da se borimo za dijalog kao glavni i jedini ispravan model za rešavanje svih otvorenih pitanja, uz ulaganje napora za jačanje međusobnog poverenja i intenziviranje komunikacije sa zvaničnicima Unije, sve u cilju nastavka borbe za što bolji život svih naših građana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čiča Avalski

pre 2 godine

Tema sastanka je 'Trla baba lan, da joj prođe dan' ... i stara albanska pesma 'Zamajavanje naroda...'.

veljko

pre 2 godine

Srbija opkoljena zemljama neprijateljskog raspolozenja nema sigurne buducnosti.Srbija moze obezbedit sigurnost jedino sa Turskom,u tom slucaju,dobiva sansu da povrati Kosovo,omogucava veoma vaznu uspostavu prijateljstva sa Bosnjacima iveoma vaznu vojnu zastitu.Srbi najmanje 50% poseduju turskih gena:Crne kose i brkova,upotreba mnogih turski reci.muzicki melos [ Dajke] tipicno turski,itd.

MARINA

pre 2 godine

Ovoreni Balkan će ojačati odnose Srbije i regiona,odlaskom zajednički na samit EU-Zapadni Balkan može doneti dobre rezultate

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija