• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.07.2022

09:44

Glišić: Skupština i Vlada biće pre nego što mnogi očekuju

printscreen

Politika

Glišić: Skupština i Vlada biće pre nego što mnogi očekuju

Podeli vest

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić, rekao je danas da bi do kraja nedelje trebalo da budu proglašeni konačni rezultati parlamentarnih izbora, i ocenio da će konstituisanje Skupštine Srbije i formiranje Vlade biti brži nego što mnogi očekuju


Glišić je gostujući na TV Pink opovrgao spekulacije kako je SNS uticao na ponavljanje izbora u Velikom Trnovcu, kako bi odložio formiranje Vlade zbog međunarodne političke situacije.


On je ocenio da je do ponavljanja došlo zahvaljujući široko postavljenim izbornim uslovima koji su tako kreirani na zahtev opozicije.

- Mi na tom biračkom mestu nismo mogli ni da izgubimo ni da dobijemo ni jedan mandat. Naši sugrađani Albanci na tom biračkom mestu čine 100 odsto stanovništva i to je bila borba da li će njihova lista dobiti dovoljno glasova da osvoji jedan mandat, odnosno da SPS izgubi jedan mandat - rekao je Glišić.

Na stav SPS-a kako je prirodno da SNS i SPS ponovo formiraju koalicionu vladu, on je rekao da to ništa ne znači.

- Za mene je prirodno da je leti toplo, a da je zimi hladno. To su prirodne pojave. Predsednik Republike, koji je dobio apsolutni legitimitet kroz neverovatnu podršku na izborima, ima mandat da obavi konsultacije i definiše na koji način to može najefikasnije da funkcioniše i da predloži mandatara koji će imati snage da se nosi sa nimalo lakim vremenima - kazao je Glišić.

Prema njegovimm rečima, mandatar mora Srbiju da pozicionira tako da može da odoli svim izazovima i da sačuva mir, stabilnost i razvoj.

Glišić očekuje da nadležni državni organi ispitaju međusobne optužbe Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića, da pohapse one koji su prisluškivali predsednika Aleksandra Vučića, a zatim oštro kazne odgovorne.

- Neko nije odgovorio na pitanje kako je moguće, majstore da je tvoje Ministarstvo prisluškivalo. Ti si neko ko je na čelu. Samo da se taj predmet uzme i dovede do kraja, kako neko ne bi sebi dao za pravo u budućnosti da mu sedište toliko poremni gledište, da sebi da za pravo da nekoga proganja, linčuje, da nečijoj deci pravi pakao od života - rekao je Glišić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija88

pre 2 godine

Никада боља и јача скупштина и влада. Скуп младих, паметних, вредних људи и старијих искуснијих.

Maja

pre 2 godine

Formiranje vlade je imperativ i prioritet jer u ovom kriznom periodu predsedniku je vlada od velikog znacaja. Srbija je pravna drzava i svi koji krse bilo kakav zakon i zloupotrebe svoj polozaj a posebno time da naruse privatnost i rad predsednika drzave moraju biti najstrozije sankcionisani. Nedopustivo je da se predsednih drzave prisluskuje i time ugrozi njegovo delovanje a mozda i zivot kao i zivot njegove porodice.

Maja

pre 2 godine

Dosadasnja vlada je pokazala skoro na svim poljima da uspesno radi svoj posao,ali sam sigrna da ce novoformirana Vlada biti jos bolja i tu za svoj narod u svakom momentu.

Brankica

pre 2 godine

Moć i privilegije podrazumevaju i odgovornost, od koje i Stefanović i Hrkalović pokušavaju da pobegnu! Verujem da će nadležni uskoro sve rasvetliti!

Tiki

pre 2 godine

Srbiji treba podrska a ne kritika i saplitanje.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija