• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

17.07.2022

20:42

NEMO POSMATRAO KAKO SPALJUJU RUSE U ODESI, UŽIVA DA SE SLIKA SA ORUŽJEM! Evo ko je ukrajinski poslanik koji je pretio Srbiji i Vučiću!

Tanjug/Beta/Fotoilustracija

Politika

NEMO POSMATRAO KAKO SPALJUJU RUSE U ODESI, UŽIVA DA SE SLIKA SA ORUŽJEM! Evo ko je ukrajinski poslanik koji je pretio Srbiji i Vučiću!

Podeli vest

Ukrajinski poslanik Aleksej Gončarenko koji je zapretio da će se „zajedno sa Hrvatima osvetiti predsedniku Aleksandru Vučiću", ali i „čitavoj Srbiji" bio je prisutan kada su ekstremisti u Odesi žive spalili 48 antimajdanovaca, a Moskva ga je dugo sumnjičila čak da su i on i njegov otac učestvovali u monstruoznom zločinu

Naime, prema informacijama ruskih medija, ovaj član Vrhovne rade, bio je pod stigmom da je 2. maja 2014. godine organizovao i podstrekavao rulju nacionalista da zapale Dom sindikata u Odesi, u kojem su bili zatvoreni proruski protivnici tadašnjeg predsednika Petra Porošenka. Većina zatočenih stradala je u požaru, dok su neki ubijeni tokom pokušaja da se izbave kada su ih ukrajinski ekstremisti, koji su bili okružili zgradu, sačekivali rafalima.

Iako su lokalni portali objavljivali da se Gončarenko i slikao sa žrtvama krvavog pira nacionalista, on nikada nije procesuiran. U tom smislu je posebno indikativna njegova epizoda iz Moskve 2015. godine. Naime on je u martu, nepunu godinu dana od zločina u Odesi, priveden u ruskoj prestonici tokom memorijalnog marša ruske opozicije u čast Borisa Njemcova. Iako je tada ispitivan o događajima u Odesi i konkretnom ubistvu ruskog državljanina u spaljenoj zgradi sindikata, Gončarenko je pušten na slobodu.

Farbom na ambasadu

Gončarenko je inače veoma sklon ispadima. Tako je on svojevremeno, kada je tadašnji nemački ambasador u Kijevu u jednom intervjuu napomenuo da bi bilo dobro da se izbori u Ukrajini sprovedu u skladu sa sporazumom iz Minska, tražio da se ovaj diplomata protera i prosuo je farbu po zidu Ambasade Nemačke.

Ovaj prekaljeni majdanovac, koji uživa da se slika sa oružjem u rukama, u petak je javno zapretio Vučiću i Srbiji:

- Srbiju sa njenim predsednikom sigurno nećemo zaboraviti. A onda će biti zanimljivo da gledamo Srbiju od šest miliona stanovnika i njenu želju da uđe u EU. Mislim da ćemo sa braćom Hrvatima to posmatrati i pamtiti. Proces prevaspitavanja je težak i biće neprijatan za Srbe, ali mi to možemo.

Predsednik Vučić je na ovo odgovorio „da Ukrajini i ukrajinskom narodu želi sve najbolje":

- A što se tiče Hrvata, samo neka oni rade svoj posao - kazao je šef naše države.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija