• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.07.2022

18:47

"TRI PUTA SU REKLI DA NIJE VREME DA POSETIM JASENOVAC"! Treći put sam rekao da mi ne pada na pamet da slušam besmislene argumente, a onda je POČEO CEO CIRKUS!

TV Pink

Politika

"TRI PUTA SU REKLI DA NIJE VREME DA POSETIM JASENOVAC"! Treći put sam rekao da mi ne pada na pamet da slušam besmislene argumente, a onda je POČEO CEO CIRKUS!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je večeras o sramnoj zabrani ustaških vlasti u Hrvatskoj

- Prvi put se informacija o zabrani odlaska u Jasenovac, slučajno ili ne, ne pojavljuje se u srpskim medijima. Analizirali su da sam pravio cirkus, ponekad zbog KiM, ponekad zbog Rusije, ponekad zbog pada aviona u Grčkoj. Informaciju o mom ne odlasku u jasenovac objavljuje Jutarnji list u 7 i 20 ujutru. Zašto se to dešava. Zatošto su oni mislili da ćemo mi da izađemo u javnost, ali smo mi mislili da u tišini predamo notu predstavnicima Hrvatske. Zato su krenuli u napad sa sumanutim argumentima. Zamislite, Vučić je hteo da dođe na našu teritoriju da položi cveće i zapali sveću. Zamislite taj haos koji su oni očekivali. Da to nazivate haosom i provokacijom, je bilo ne samo preterano, nego sam se iznenadio. Mogli ste da vidite kako isti naslov sa istim rečima ide u svim medijima. Evo šta su pisali, pretio je da dođe i izazopve hoas, evo u svim medijima.

- Kažu da sam to želeo da provociram zbog godišnjice Oluje. U više navrata, direktno i indirektno nam je stigla poruka da pomerimo posetu, molba je uslišena. Nismo sa tim izašli u javnost. Nama je saradnja sa Hrvatskom važna. Do 2012. godine smo imali veliki deficit uvoz-izvoz, a sada će biti pokriven preko 120 posto. Gledali smo da spustimo tenzije. To nije bilo sve. 1. marta 2022. godine ponovili smo zahtev i kontakt, ponovljena je moja molba da posetim jasenovac 5. amrta 2022., nakon dva dana dobili smo poruku "posjet nije dobordošao u ovom trenutku". Dakle, 4. marta sam doneo odluku da neću ići u Jasenovac. Nismo se obraćali u javnosti, bili smo fer pratneri. Došao je trići put,, kada sam obavestio potpredsednika Hrvatske vlade Pupovca i rekao sam mu "kako god hoćeš", da obavesti kabinet Plenkovića, on je očigledno do učinio. "Oluju" su oni nekako podsvesno pčovezali sa Jasenovcem. Ja nisam nikada, ali oni jesu. Čini mi se da to govori o njima a ne o namna. Ja ga obaveštavam da ćemo poći i doći u Jasenovac, bićemo korektni, poćiće jedna kamera, samo da obavestimo javnost da smo bili tamo. Ja sam bio u Jasenovcu, ali ne kao predsednik. Niko kao srpski predsednik nije bio u poseti Jasenovcu i to je sramota.

- Ja sam im rekao da želim da odem u vreme mandata, da pokažem da nećemo zaboraviti naše žrtve, ali ni druge žrtve. I ništa više od toga. I onda u četvrtak 14. jula, došli su da nam prenesu molbu premijera Plenkovića da ja ne idem u Jasenovac. Rekli su da su zbunjeni, da su za posetu čuli neslužbeno. Poslušao sam to, i rekao da sam nameravao da idem u privatnu posetu. Ja sam bio kriv i rekao sam da mi ne pada na pamet više da slušam te besmislie da nije vreme u ovo ili ono doba godine, da samo želim da idem da položim cvet i ništa više, a onda smo dobili ovaj cirkus. Taj logor nikada nije bio oslobođen. Mnogo se čudnih stvari dešavalo oko Jasenovca, ali i drugih logora smrti na teritoriji NDH. Interesantno je da niko iz Srbije nije izrazio želju da ode u Jasenovac. Ja sam konačno odlučio da ili da mi zabrane ili da uđem i položim cveće. Dakle, more i Jasenovac porediti nije umesno. Nije mi stalo do mora, ali mi je stalo do Jasenovca. Kažu "Vučić je u Jasenovac želeo da uđe kao u Niš". Pa mi smo na evropskom putu, valjda je sloboda kretanja prioritet. Ja sam spremio i običan i diplomatski pasoš, dođem do granice i dam im da provere, ako što se normalno ulazi u neku zemlju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kristina

pre 1 godinu

Hrvatska traži milion razloga, lažnih optužbi da predsednika Vučića ne pusti u zemlju i položi cveće nevinim jasenovačkim žrtvama.

Goca

pre 1 godinu

Predsednik će uvek odvojiti vreme ,bilo koji dan do 17. septembra kad ustašama odgovara da predsednik obavi posetu

Krstic

pre 1 godinu

Hrvati nikada nisu priznali da su pocinili zlocin. Smeta im sto Vucic otvoreno govori o svim njihovim zlocinima nad Srbima.

Sale

pre 1 godinu

Za Hrvate nikada neće biti dobar tajming za posetu Jasenovačkim žrtvama

Jelena

pre 1 godinu

Ne dozvoliti posetu Vučiću Jasenovcu, mestu stradanja stotine hiljada nevinih Srba, je skandal bez presedana, za svaku osudu!

Gaga

pre 1 godinu

Nije vreme za posetu grobovima stradalih. Strašno, a ko to diktira kad je vreme . Vreme je uvek i kad se poželi i sramota je zabraniti.

Anči

pre 1 godinu

Jako je ružno i neumesno ne dozvoliti nekome da obiđe grob svojih predaka. Nebitno čime se on bavio!

Masa

pre 1 godinu

Dokazao je danas Vucic po ko zna koji put da Srbija nije ničija igračka, da cirkusku predstavu u kojoj Hrvatska igra glavnu ulogu pobedjuju dela, istina i želja da se poseti Jasenovac i oda počast stradalima.

Dejan

pre 1 godinu

Hrvati samo traže izgovor samo da predsednik Vučić ne poseti Jasenovac i ne oda počast stradalim žrtvama u Jasenovcu.

Katarina

pre 1 godinu

Srpske žrtve u Jasenovcu se ne smeju nikada zaboraviti a odavanje pošte njihovom stradanju je minimum koji možemo prema njima iskazati. Predsednik Vučić se bori za dostojanstvo srpskog naroda i naših stradalih predaka

Slobodanka

pre 1 godinu

Hrvati nikada nisu priznali da su pocinili zlocin. Nikada i neće. Vučić ima želju samo da oda počast žrtvama

rade

pre 1 godinu

Nerazumljivo ponasanje Hrvatske, govori samo o njima... za svaku osudu.

Marizela

pre 1 godinu

Za Hrvate nikada nece biti "dobar" momenat da predsednik poseti Jasenovac i oda pocast zrtvama.

Ena

pre 1 godinu

Hrvatima nikada nece biti vreme i ne znam dokle su mislili da ce neko da trpi njihov bezobrazluk.

andera

pre 1 godinu

Zabranom ulaska Vučića I polaganja venaca nevinim žrtvama neće opravdati svoje grehove. Jasenovac je veliko stradalište nevinih žrtava, a naročiti srpskih

Marco

pre 1 godinu

Hrvati neznaju čega se više plaše, oluje ili Jasenovca.

Petar

pre 1 godinu

Hrvati upravo realizuju unapred smisljenu pricu zarad malo paznje.

Dule

pre 1 godinu

Spremni su oni na sve samo da nama nanesu stetu

Ljilja

pre 1 godinu

Decenijama su nas terali da okrecemo glavu, decenijama su nam ubijali nas identitet. Srbija je podigla glavu i ne daje vise na sebe

Jera

pre 1 godinu

Svet samo posmatra kako Hrvatska otvoreno pokazuje mrznju prema Vucicu I Srbiji I ne preduzima nista sto je za svaku osudu.

Gordan

pre 1 godinu

Kakva odluka Hrvatske pa ovo je skandal prve kategorije, ovaj potez još više potvrdjuje veliku ljubomoru ove zemlje prema Srbiji i našem predsedniku koji ih šije kako na ekonomskom tako i ostalim poljima, jadno da jadnije ne može biti.

Nena

pre 1 godinu

Ponasanje Hrvatske je sramno a argumenti apsurdni, ne postoji laz i postupak Hrvatske koja ce uciniti da srpski narod zaboravi Jasenovac!

sasa

pre 1 godinu

Hrvatska u svakom ratnom sukobu potvrdjuje da je genocidna tvorevina.Strasno

Kristina

pre 1 godinu

Vucic je kao I uvek dostojanstveno reagovao na ovu sramotu, a licemeran svet neka I dalje cuti, posto nista drugo ni ne zna.

Vera

pre 1 godinu

Kakav neozbiljan potez zemlje koja je pri tom clanica EU.

Aleksandra

pre 1 godinu

Vučić je prvi predsednik Srbije koji je imao m...a da insistira na poseti Jasenovcu.

una

pre 1 godinu

Nikada neće ustašama biti pravo vreme za posetu.

andera

pre 1 godinu

Ovo je bruka za hrvatsko ministarstvo i njihovu zemlju. Oživeli su zločine koji su počinjeni nad našim narodom. Bruka i sramota.

Dejan

pre 1 godinu

Uvek ce naci nekakav razlog, i na kraju nikada nece bit vreme.

Lidija

pre 1 godinu

Ocigledno da se istorija nastavlja I da Hrvati osecaju prema Srbiji isto ono sto I za vreme logora Jasenovac. Sramota treba da bude ceo svet zbog cutanja.

stefan

pre 1 godinu

Srbija nikada nece zaboraviti svoje zrtve, a Hrvati nek se stide svog ponasanja

Ika

pre 1 godinu

Hrvatska je plasirala neistine, kakva provokacija. Vučić je hteo da polozi cveće na mesto najvećeg stradanja srpskog naroda i tako oda poštu.

misko

pre 1 godinu

Koliko jada I mrznje je danas došlo iz zvanične Hrvatske. Zločini od nekada su se ponovili danas. Ovo je sramota za ljudsku civilizaciju, a posebno za Hrvatsku.

Zorana

pre 1 godinu

Interesantno kako niko iz sveta jos nije reagovao na sramno ponasanje Hrvatske!

Ivana

pre 1 godinu

Изгледа да никада неће бити време за посете.

Nela

pre 1 godinu

Sta su ustase mislile da ce ih moliti, istina je konacno izasla na videlo pokazalo se ko je ovde zakuvao celu pricu.

Pavle

pre 1 godinu

Svako je vreme pravo za posetu Jasenovca. Svaki Srbin treba da poseti Jasenovac.

Goca

pre 1 godinu

Hrvati su počinili zločin i to je njihova rak rana,želeli oni to da priznaju ili ne

misko

pre 1 godinu

Zabranom ulaska Vucica u Hrvatsku i onemogućavanjem polaganja venaca u Jasenovcu Hrvatska Vlada stvorila je ruznu sliku u svetu. Nota je krajnje sramna i doprineće osudu javnosti.

Bojana

pre 1 godinu

Sramna zabrana hrvatske da nas predsednik oda počast žrtvama je skandal i presedan nevidjenih razmera

Mira

pre 1 godinu

Loš argument od strane Hrvatske. Pravo vreme za posetu je uvek. Vučić je imao želju za posetom ,a to što su oni uradili je njihova bruka. Sramota je zbaraniti posetu.

Vule

pre 1 godinu

Čuli smo da je neiskren, kada je žal za žrtvama u pitanju, pa kako želi političke poene, te da želi da izazove haos- samo ustaški predstavnici nisu rekli kako bi to tačno Vučić izazvao haos?

Merima

pre 1 godinu

Zar je potrebno da Hrvatski državni vrh određuje kada je vreme da Vučić poseti mesto stradanja stotine hiljada Srba, Jevreja, Roma kao i njegovih predaka.

Dana

pre 1 godinu

Zar je potrebno sluzbeno otici i poloziti cvece? Zar predsednik Srbije nije i slobodan gradjanin kao i svako drugi? Hrvatska jednostavno Vucicu ne prasta to sto ne zatvara oci i ne cuti o zrtvama vec ne dozovoljava da se zaborave. Jer takav dogadjaj se i ne sme zaboraviti, ne sme ponoviti vise nikada ni jednom narodu i ne oprasta se. I time sto su ga sprecili da polozi cvece nisu nista uradili osim sto su opet pokazali svoju varvarsku i primitivnu a opet stranu punu zle krvi i to je ono sto je skandalozno jer proslost se ne moze promeniti a buducnost moze ali putem kojim oni idu ne.

Dejan

pre 1 godinu

Nikako im ne valja, oni ne mogu da razumeju dobr namere, polaze uvek od sebe.

Goran

pre 1 godinu

Potez Hrvatske je za svaku osudu. Predsednik je cak hteo i sa ne diplomatskim pasosem, vec pasosem gradjanina Srbije da poseti Hrvatsku. Jasno je da je ovo sve jedna velika laz i da su svi izgovori Hrvatskih zvanicnika lazni, stoje i sam predsednik direktnim argumentima dokazao.

Dunja

pre 1 godinu

Nema argumenata koji bi opravdao zabranu posete mesta na kome je izvršen strašan zločin nad nedužnima, čak i decom, lažima ne mogu promeniti istinu niti umanjiti krivicu.

Zlata

pre 1 godinu

Postupak Hrvatske je krajnje neljudski i nekorektan.

Lazar

pre 1 godinu

Ako je čin polaganja venca i paljenje sveće stradalom srpskom narodu Jasenovcu provokacije, onda je to čin vređanja Srbije i njenog naroda. Čega se boje hrvatski političari? Nikada se neće zaboraviti žrtve u Jasenovcu.

Sladja

pre 1 godinu

Ne dozvoliti posetu predsedniku Jasenovcu, mestu stradanja stotine hiljada nevinih Srba, je skandal.Hrvati stidite se.

Deki

pre 1 godinu

Sramota je koliko mrznje dolazi od hrvata protiv nas, sramota za evropsku uniju ako nastavi da cuti

Sara

pre 1 godinu

Izgovor Hrvatske je besmislen, samo traže Izgovore da Vučić ne oda postu žrtvama Jasenovca.

Pavlovic

pre 1 godinu

Hrvatsko licemerje je ogromno i zasluzuje apsolutnu osudu.

Djoka

pre 1 godinu

Ustaše svojim činom ne žele da priznaju svoju grešku niti sramotu. Uvek su bili levičari.

Andrija

pre 1 godinu

Idealno vreme za posetu bilo je kada su nas narod na najmonstruozniji nacin ubijali! Smradovi!

Rile

pre 1 godinu

Ovo je još jedan dokaz da Hrvatska nije dovoljno civilizovana i moderna zemlja da bude član EU, iako jeste član. Jedan od osnovnih postulata EU odnosi se na slobodu kretanja po celoj teritoriji EU, a ona ovakvim necivilizovanim potezima, blati i sebe i EU koje su je tu prihvatili i dali joj privilegiju da bude član.

Hana

pre 1 godinu

Ne puštanje predsednika da zapali sveću nevinim žrtvama dovoljno govori o tome koliko nas Hrvatske Vlasti ne poštuju.

Lepi Mića

pre 1 godinu

Ako je odavanje počasti, polaganje cveća i paljenje sveće za žrtve stradale u logoru Jasenovac provociranje i pravljnje haosa onda stvarno sramota za Hrvatski narod. To im je samo izgovor jer Hrvati i dan danas imaju nešto protiv Srba i zatrovani su mržnjom protiv Srpskog naroda.

Senka

pre 1 godinu

Hrvatima bi najvise odgovarala planetarna amnezija,brisanje zverstava i ubijanja Srba, Jevreja, Roma.Vucic ih stalno podseca na to,zato je nepozeljan.

Dejan

pre 1 godinu

Zar kretanje i sloboda nije dozvoljeno u ovom veku evropskih integracija.

SS

pre 1 godinu

Hrvati u zelji da sakriju da su im ustaše i koljači srpske dece jedini "junaci" pokusavaju da sprece da se prica istina o Jasenovcu.

Goran

pre 1 godinu

Jasno je da sve sto su hrvatski zvanicnici izrekli totalna laz. Oni su samo hteli direktno da zabrane predsedniku da polozi vence na grob stradalim Srbima. To je za svaku osudu.

Dosta

pre 1 godinu

Hrvati nikada nisu priznali da su pocinili zlocin nad Srbima.Ali mi znamo da jesu i nikada im to zaboraviti ni oprostiti necemo.

Dejan

pre 1 godinu

Sve ovo govori vise o njima i njihovim bolesnim umovima nego o nama.

Nena

pre 1 godinu

Hrvati ne znaju šta rade i sta govore!Zabranili su Vučiću ulazak u Jasenovac bez ikakvih logicnih argumenata ali nikada neće zabraniti Srbiji sećanja na jasenovacke zrtve

Jelena

pre 1 godinu

Ne mogu nam zabraniti da se molimo za naše preminule, da ih se sećamo i da ih poštujemo.

Dea

pre 1 godinu

Ovakva odluka kakvu je donela Hrvatska je van svake pameti.

Goran

pre 1 godinu

Hrvati dobro znaju da su oni taj zlocin počinili, ali da taj zločin nikada neće priznati. Njima smeta što Vučić otvoreno govori Jasenovcu i o stradanju Srba.

Ivan

pre 1 godinu

Jasno je da hrvatska drzava nema cime preko svojih laznih medija da pobije cinjenice da su na sve nacine pokusali da sprece naseg predsednika da polozi vence stradalim Srbima. Jadan potez i za svaku osudu.

Ana

pre 1 godinu

Hrvatima svakako nikako ne ide u prilog da predsednik Aleksandar Vučić poseti Jasenovac, iz razloga što je uvek bio pravedan i ispravan , a oni naravno prikrivaju zločin koji su učinili. Sramota!

Gica

pre 1 godinu

Predsednik Srbije da ne može da položi venac žrtvama svog naroda, pa to je nečuveno. Hrvati preterali.

Tijana

pre 1 godinu

Smeta im što predsednik otvoreno i iskreno govori o događaju .

Milica

pre 1 godinu

Ako je odlazak Vučića na mesto stradanja Srba u Jasenovcu i polaganje cveća stvaranja haosa kako se onda naziva zabrana ulaska u Hrvatsku predsedniku jedne legitimne države da li skandal, nepoštovanje Srbije i njenog naroda, Hrvatska provokacija.

Marija

pre 1 godinu

Verovatno im je lakše da se ne govori o najvećem zločinu.

Mileva

pre 1 godinu

Ovakvim ponašanjem Hrvatski narod je priznao genocid koji je izvršio nad Srpskom decom i narodom u Jasenovcu. Sada pokušavaju da se operu i svale krivicu na Vučića kako je hteo da provocira.

Mila

pre 1 godinu

Hrvatska mora da shvati da je prošlo vreme kada je Srbija bila slaba, siromašna, mnogo iza Hrvatske, prošlo je vreme kada se bivši predsednik Tadić izvinjavao što su nas klali, ubijali, danas je Srbija jaka, stabilna, samostalna, ponosna kakvom je stvorio predsednik Vučić koji svakome u lice saspe istinu.

Jovana

pre 1 godinu

Ne postoji opravdanje za ono sto su Hrvati uradili u Jasenovcu a ni za zabranu Vučiću da oda počast nastradalim žrtvama. Bruka i sramota za Hrvatski narod.

Danka

pre 1 godinu

bruka i sramota, za Hrvate...ovo im nije trebalo ovako da se brukaju,....

katarina

pre 1 godinu

Hrvati su nas uvek mrzeli....ovo se i ocekuje od njih...treba da ih je sramota!!!

nadja

pre 1 godinu

strasno je koliko se brukaju, koliko sebi dopustaju kao i da nisu ljudi vec psi....

katarina

pre 1 godinu

sta reci nego strasno...Srbija pamti , Srbija ne zaboravlja....

misko

pre 1 godinu

nismo im ni zaboravili ni 1941 ...necemo ni ovo sad , zivi sram ih pojeo

Kosta

pre 1 godinu

Treba uvesti protiv mere Hrvatima i odgovoriti im isto kao i oni nama.

Mala plava

pre 1 godinu

Hrvati provociraju i šire mržnju,njima je da Srbija zaboravi srpske žrtve,srpsko stradanje a svima treba da je do toga kako bi imali i izgradjenu buducnost

Miki

pre 1 godinu

Opet je Hrvatska dokazala koliko su mali i jadni.

Vanja

pre 1 godinu

Znate šta, ovo je više nego očigledno. Hrvati bi najradije da Srba nema i da ih nikad nije bilo. Vučić je hteo da ode i kao običan građanin, kao u bilo koju drugu državu, da položi cveće. Kao što ljudi posećuju Aušvic. Hrvati ne mogu očima da gledaju, ni Srbiju ni Vučića.

Anja

pre 1 godinu

Hrvatska nije shvatila da smo mi sada konačno Srbija koja ima hrabrosti da iznese svoje mišljenje i želju da poseti Jasenovac gde se nalazi veliki broj nevinih srpski žrtvi.

Nina

pre 1 godinu

Ustaše su stvorile Jasenovac da bi sprečile rađanje predsednika i ogroman napredak Srbije ali hvala Bogu u tome nisu uspele.

Anja

pre 1 godinu

Hrvati su godinama krili Jasenovac i sada ne žele da se o njemu priča, ali Srbija nije više ona slaba i poslušna zemlja, nego slobodna i nezavisna.

Milutin

pre 1 godinu

Dva puta bih tražio dozvolu za posetu a treći put bih krenuo bez dozvole sa avijacijom i tenkovima.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija