• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.09.2022

14:16 >> 15:22

JA SAM SVE ŠTO HRVATI NE BI ŽELELI DA JESAM! Vučić: Zadovoljan sam jer se o Jasenovcu od 1945. nije toliko govorilo, kao kada su meni zabranili da položim jedan običan cvet!

printscreen

Politika

JA SAM SVE ŠTO HRVATI NE BI ŽELELI DA JESAM! Vučić: Zadovoljan sam jer se o Jasenovcu od 1945. nije toliko govorilo, kao kada su meni zabranili da položim jedan običan cvet!

Podeli vest

Predsednik Srbije Alaksandar Vučić rekao je danas posle sastanka lidera regiona na Brdu kod Kranja da je zahvalan hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću što je podržao Srbiju na evropskom putu kao i da sa njim nije razgovarao o optužnicama za ratne zločine


"Šta ima da razgovaramo o optužnicama, zna se ko su nadležni organi", rekao je Vučić i napomenuo da tužioci podižu optužnice, a sudovi sude.


Vučić je na pitanje novinara o odnosima sa Hrvatskom podsetio da je u tamošnjoj javnosti pominjano da će biti uhapšen ako se pojavi u Jasenovcu i podsetio da mu vlast u Zagrebu nije dozvolila da ode u Jasenovac i položi cvet.

"Svi drugi mogu samo ja ne mogu. A ja sam zadovoljan jer o Jasenovcu se od 1945. nije toliko govorilo, kao kada su meni zabranili da položim jedan običan cvet", rekao je Vučić.

Foto: informer.rs

On je rekao da vlasti u Zagrebu mogu da blokiraju Srbiju na evropskom putu i da bi odjednom postale mnogo popularnije u Srbiji.

"Ja se tome ne bih obradovao, ali većina građana bi se obradovala. Upravo zato što to proističe iz stava da EU ne uživa baš veliku popularnost u Srbiji", rekao je Vučić.

Ocenio je da to nije baš pametno ni dobro i dodao kako je upravo zato zahvalan Milanoviću na današnjem racionalnom stavu da podrži evropski put Srbije.

Vučić je rekao da u Jasenovac svi mogu da posete, ali da je taj grad zabranjen samo za jednu osobu, onoga ko se nalazi na čelu Srbije.

Odgovarajući na pitanja novinara posle samita Brdo-Brioni da li je sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićm razgovarao o mogućoj poseti Jasenovcu, jer se bliži 17. septembar, i na konstataciju novinara da je pre par dana u Jasenovcu bio član predsedništva BiH, Milorad Dodik, Vučić je rekao:

"Svi mogu, ali postoji zabranjen grad za jednu osobu, a to je onaj koji se nalazi na čelu Srbije. Postoji tu mnogo problema, ali o tome ne želim da pričam. Ne verujem da ima išta od toga. Ja sam sve ono što oni ne bi želeli da jesam", rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da su "sve kuće Vučića spalili", a da on nije nijednu.

"Moja familija što proterana, što pobijena u Drugom svetskom ratu, moji to nisu nikome učinili. Drugačija je priča od vladajućeg narativa u mnogim zemljama. Svejedno, mislim da mi moramo na racionalnim osnovama da uspostavljamo odnose u budućnosti, sviđalo se to meni ili ne", kazao je predsednik Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejana

pre 1 godinu

Hrvati su ti koji su ljubomorni i zavidni prema Srbiji

ces

pre 1 godinu

Vučić se zalažae za saradnju sa svima pa i sa Hrvatskom a od Hrvatske se traži samo da pošptuju istoriju i prava Srba da žale one koji9 su ubijeni u Jasenovcu

Marko

pre 1 godinu

Jedino Vucicu nisu dozvolili da polozi cvet u Jasenovcu

Dejana

pre 1 godinu

Srbija danas cuva secanje na nevine srpske zrtve

gremlin

pre 1 godinu

Dok je Vucic predsednik mi cemo se uvek secati nasih zrtava

Marko

pre 1 godinu

Hrvatska je ta koja je ljubomorna na uspehe Srbije

Pavlovic

pre 1 godinu

Proslost ne zaboravljamo,ali moramo gledati napred u buducnost

Pavlovic

pre 1 godinu

Uprkos teskom vremenu i izazovima,Srbija moze i mora napred

sasa

pre 1 godinu

Podrska suseda nam je od velike vaznosti na putu ka EU,to sigurno

stefan

pre 1 godinu

Zlocin na Petrovackoj cesti mora dobiti sudski epilog i hrvatski piloti ce za isti odgovarati

Marko

pre 1 godinu

Dovoljno je videti koliko su se hrvati uzrujali oko dolaska Vučića u Jasenovac, to dovoljno govori o njima i o snazi Srbije i njihovoj mržnji

Bore

pre 1 godinu

Tek će se o Jasenovcu pričati jer tek ovih godina normalan svet je video film i čuo mnogo toga o Jasenovcu i NDH.

Sanja1999

pre 1 godinu

Hrvati misle ako zabrane Vucicu da poseti Jasenovac ce uspeti promeniti istoriju

gremlin

pre 1 godinu

Ja bas ne bi puno verovao Milanovicu jer on jedno prica a drugo radi

marko

pre 1 godinu

Hrvati nas podrzavaju na nasem evropskom putu, prosto za nepoverovati.

Bane

pre 1 godinu

Hrvati ne mogu da podnesu uspeh koji je Vucic postigao

Mare

pre 1 godinu

Ljubomorni neka ih. Samo mogu da zavide predsedniku.

Suzana

pre 1 godinu

Zabrana dolaska Vučiću je uslovila i da se više govori o Jasenovcu

Maja

pre 1 godinu

Uspeh se ne prašta pa tako ni Hrvati uspeh Srbije zadnjih godine ne mogu da podnesu

Sale

pre 1 godinu

Vučic prvi predsednik koji je tražio da poseti Jasenovac

Disa

pre 1 godinu

To je ono što Vučića čini pre svega čovekom.

Misa

pre 1 godinu

Vučić štiti dostojanstvo Srbije i hvala mu na tome

Zira

pre 1 godinu

Najgori bi bili kad bi zaboravili ko smo i šta smo hvala Vučiću što to ne da

Patriota

pre 1 godinu

Hrvati još zive u proslosti i pokazuje ogromnu mrznju prema Srbiji i njenom narodu.

lana

pre 1 godinu

Sramota je da ustase ne dozvole Vucicu da oda pocast svojim zrtvama.Sramno je i strasno od strane hrvata sto nisu dozvolili predsedniku Vucicu da polozi cvet na spomeniku postradalim u Jasenovcu.

mirko

pre 1 godinu

Danas Srbija otvoreno prica o Jasenovcu.Hrvatska je ta koja je ljubomorna na uspehe Srbije.

Alex

pre 1 godinu

Evo podsetnik o Jasenovcu za one koji su zaboravili na to mesto od brige gde ide i sta rafi Vucic

deras

pre 1 godinu

Trba Hrvati da prestanu da zaziru od Vučića koji je definitivno prvi lider u regionu i da koriste njegovo znanje da i sami napreduju

Miloš

pre 1 godinu

Hrvatska i dalje zivi u proslosti i dalje pokazuje mrznju prema Srbiji i njenom narodu.

Dušan

pre 1 godinu

Mrznja ustaskih naslednika ide toliko daleko da se plase samo "jedne osobe" trenutnog predsednika Srbije.Nije on poput onih iz bivseg rezima koji su se klanjali Hrvatima,vec drzi do sebe i svog naroda.

Dragan

pre 1 godinu

Hrvati cene čoveka sa kojim mogu da manipulišu,jer celog života rade zločine i nikome ne odgovaraju. Sada se pojavio Vučić,čovek koji ne da na sebe i svoj narod,odmah je problem,Hrvati su udarili u neprobojni zid i povukli toliko nizak potez kojim su sami sebe toliko ponizili.

Dejan

pre 1 godinu

Hrvati vise ne skrivaju koliko mrze Vučića i koliko su ljubomorni na Srbiju. Neverovatna je njihova opsednutost Srbijom i Vucicem. Svaki dan se bave nama. A imaju toliko svojih problema.

Nada

pre 1 godinu

Žalim slučaj, ali Vučić je onakav kakav je potreban građanima Srbije, ne meri se prema onome što bi Hrvati hteli od njega, imali smo Tadića koji je to činio, ne želimo opet takva poniženja.

njanja

pre 1 godinu

O Jasenovcu treba stalno da se govori te da svi budu svesni zločina koji su se tamo počinili .

sledeća vest

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne?
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne?

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

"Sram te bilo, ubico!": Haos iza zatvorenih vrata sudnice Centralnog zatvora, roditelji sasuli Blažiću sve u lice
Hronika

"Sram te bilo, ubico!": Haos iza zatvorenih vrata sudnice Centralnog zatvora, roditelji sasuli Blažiću sve u lice

Uroš Blažić iz Dubone kod Mladenovca priznao je krivicu za masakr koji je počinio 4. maja prošle godine. Na pripremnom ročištu u Okružnom zatvoru u Beogradu, Blažić je izjavio da je "ubijao sve te ljude, ali da ne zna šta ga je obuzelo te večeri". Držeći pognutu glavu tokom celog ročišta, Blažić je izazvao burne reakcije ožalošćenih porodica, koje su mu dobacivale reči poput "ubico".

27.07.2024

08:29

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija