• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.09.2022

08:59

VUČIĆ JE BIO UZ SVOJ NAROD I GOVORIO ISTINU U UN! Dokazao je da je posvećen miru!

Tanjug

Politika

VUČIĆ JE BIO UZ SVOJ NAROD I GOVORIO ISTINU U UN! Dokazao je da je posvećen miru!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Aleksandar Vučić govorom u Ujedinjenim nacijama pokazao da je državnik, a ne političar i da je sinoć bio uz svoj narod i govorio istinu

Vulin je gostujući na TV Pink rekao da je predsednik Vučić svojim govorom u UN pokazao da je Srbija odlučna u borbi za svoje državne i nacionalne interese, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Predsednik Vučić je još jednom pokazao da je državnik. Ne političar, ne menja on stavove u skladu sa dnevnim potrebama. Aleksandar Vučić je pokazao da je državnik koji je u stanju da kaže ono što čitav svet zna, a ne sme da izgovori i da je spreman da na sebe prihvati sve ono što dođe kao posledica govorenja istine - rekao je ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista.

Naveo je da Vučić govori isto i na Istoku i na Zapadu, da on govori isključivo iz pozicije interesa Srbije i srpskog naroda, da se bori za Srbiju i za srpski narod.

- Srbija je sinoć bila ponosna, Srbija je sinoć mogla da vidi koliko velikog državnika ima, državnika koji se upisuje u istoriju. Sinoć je Aleksandar Vučić još jednom stao uz svoj narod i celom svetu rekao istinu - istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Srbija podržava teritorijalni integritet svih država članica UN

On je kazao je da je predsednik Vučić još jednom istakao da Srbija podržava teritorijalni integritet svih država članica UN, uključujući i teritorijalni integritet Ukrajine, ali da je isto tako ceo svet sinoć jasno i glasno pitao u čemu je razlika između suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, i suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, koji je grubo narušen.

- Vučić je imao hrabrosti da to pita, da to kaže, da to ponovi, i to ne po prvi put, ali na ovoj govornici, u UN, to zvoni mnogo dalje i to se čuje mnogo dalje. Mnogo je zemalja na svetu koje imaju isti problem kao Srbija, ali malo je zemalja koje imaju predsednika koji je imao hrabrosti da to pita ceo svet - rekao je Vulin.

Dodao je da Srbija nije jedina zemlja na svetu koja ima problem sa teritorijalnim integritetom, sa raznim separatističkim pokretima, sa pokušajima otcepljenja delova njene teritorije, sa licemerjem međunarodne zajednice.

- Ali, Srbija je jedina zemlja na svetu koja ima predsednika koji sme to da kaže, koji sme da pita ceo svet, koji sme velikima da kaže da znamo koliki su licemeri i da to nećemo prećutati - poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Komentarišući deo govora predsednika Vučića posvećenom inicijativi "Otvoren Balkan", Vulin je istakao da predsednik Vučić ne zatvara granice Srbije prema drugima već naprotiv poziva na zajedničku saradnju.

- Predsednik Vučić je i tu pokazao koliko je Srbija velika, on veruje u integrativnu moć Srbije, on se ne boji, ne zatvara granice prema drugima, nego otvara i poziva sve druge, da dođu da radimo zajedno, da učimo jedni sa drugima, da otvorimo tržište jedni sa drugima - rekao je Vulin.

„Otvoreni Balkan" odlična ideja

Ocenio je da je „Otvoreni Balkan" odlična ideja i da se tek sada pokazuje koliko je izuzetno efikasna.

Ukazao je da je u istoriji Balkana, svako ko je rekao „Balkan Balkancima" bio izložen stravičnim, stravičnim pritiscima, pa je gubio i glavu.

- Rečenica ''Balkan Balkancima'' je rečenica koju velike sile ne vole da čuju. One vole da parčaju Balkan, da svađaju Balkan, da koriste Balkan, a ne da bude „Balkan Balkancima" - poručio je Vulin.

Dodao je da je sinoć u UN predsednik Vučić još jednom ponovio da Srbija neće nikakve sukobe i ratove i da je čvrsto posvećena očuvanju mira i stabilnosti.

- Svi smo celu noć gledali, čekali svog predsednika, ali imali smo razloga za to i možemo da budemo ponosni - kazao je Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PUNA PODRŠKA VUČIĆU U NASTOJANJU DA ČITAVOM SVETU UKAŽE NA NEPRAVDU! Vreme ratova je prošlo, došlo je vreme prosperiteta!
Politika

PUNA PODRŠKA VUČIĆU U NASTOJANJU DA ČITAVOM SVETU UKAŽE NA NEPRAVDU! Vreme ratova je prošlo, došlo je vreme prosperiteta!

SPS na čelu sa predsednikom Ivicom Dačićem pruža punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u njegovim nastojanjima da čitavom svetu ukaže na nepravdu koju je Srbija doživela od strane svih onih koji podržavaju secesiju tzv. Kosova, zanemarujući međunarodno pravo, koje očigledno ne važi samo u slučaju kada se radi o Srbiji i njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu, saopštio je danas potpredsednik GO SPS Ðorđe Milićević

22.09.2022

08:43

sledeća vest

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Bravo! Dragan Ristić u finalu POI!
Ostali sportovi

Bravo! Dragan Ristić u finalu POI!

Reprezentativac Srbije u parastreljaštvu Dragan Ristić plasirao se u finale Paraolimpijskih igara u Parizu u disciplini R5 (klasa SH2), vazdušna puška, 10 metara, ležeći stav, miks.

01.09.2024

13:30

Žestok udar na Novaka: Vatra se ugasila, sve je to zbog zlata
Novak Đoković

Žestok udar na Novaka: Vatra se ugasila, sve je to zbog zlata

Novi udar na Novaka Đokovića (37) i ponovo je u glavnoj ulozi bivša teniserka Martina Navratilova (67)! Amerikanka poreklom iz Češke godinama unazad poznata je po tome što svako malo bocne srpskog tenisera, a to je uradila i sada, nakon što je najbolji igrač svih vremena eliminisan sa Ju-Es opena.

01.09.2024

10:05

Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!
Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!

Građani dve pokrajine na istoku Nemačke, Tiringije i Saksonije, danas izlaze na izbore, a prema medijskim prognozama ekstremno desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) je na putu da odnese ubedljivu pobedu.

01.09.2024

14:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija