• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.09.2022

10:45

PREDSEDNIK U PONEDELJAK U BUDIMPEŠTI! Vučić će se sastati sa Orbanom i Nehamerom

printscreen instagram

Politika

PREDSEDNIK U PONEDELJAK U BUDIMPEŠTI! Vučić će se sastati sa Orbanom i Nehamerom

Podeli vest

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Mađarske Viktora Orbana i kancelara Austrije Karla Nehamera biće održan u ponedeljak u Budimpešti i posvećen borbi protiv ilegalne imigracije, saopštila je danas pres služba mađarskog premijera

Vučić je juče najavio da će o migrantskoj politici razgovarati u ponedeljak u Budimpešti s Orbanom i Nehamerom.

Austrijski kancelar Karl Nehamer najavio je da će sa mađarskim kolegom i predsednikom Srbije razgovarati i o zajedničkoj akciji protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja, prenela je mađarska agencija MTI.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Borko

pre 1 godinu

Mađarska se sa uspehom bori protiv ilegalnih migracija i nadam se da će svojim iskustvom pomoći i našoj državu i ovoj za sada nemogućoj misiji

Marko

pre 1 godinu

Srbija gradi odlične diplomatske odnose sa svim zemljama

Jelena

pre 1 godinu

Predsednik Vučić vredno radi kako bi svom narodu obezbedio bolju i sigurniju budućnost. Zajedno ćemo pregurati sve probleme.

Patak

pre 1 godinu

Problem ilegalne imigracije se mora resitii i dobro je sto ce se odrzati ovaj sastanak u ponedeljak sa Orbanom i Austrijskim Kancelarom

Kaja

pre 1 godinu

Podrška za predsednika, nadamo se uspešnom sastanku.

Pavlovic

pre 1 godinu

Ovo ce biti veoma vazan sastanak u Bidimpesti za nasu zemlju

Carica Sveta

pre 1 godinu

Treba razgovarati i o zaštiti energetske infrastrukture, radi osiguravanja energetske bezbednosti država , njenih natroda i privrede. To predstavlja ujedno i deo nacionalne i regionalne bezbednosti, pored ilegalnih migracija koje jesu problem već duži jiz godina. Međunarodni incident na Severnom toku 1 i 2 mora svim operatorima, snabdevačima i potrošačima da upali crveni alarm. Jasno je da RF nije imala pristup tom gasovodu u tom delu međunarodnih voda i da je treća strana odgovorna za uništenje gasne infrsstrukture. Takav čin na nekom drugom gasovodu ili naftovodu, mogao hi dovesti do humanitarne katastrofe. To je bukvalno terorizam. I to visokotehnološki. Zamislite zimu u Srbiji, Mađarskoj i Austriji bez dotoka gasa. Zamislite zagađenje koje je curenje gasa izazvalo. Izračunajte zagađenje koje se akumulira zbog tankera koji moraju da zamene gasovode i naftovode koji ne zagađuju životnu okolinu. Izračunajte zagađenje zbog povratka na ugalj. Bespredmetno je više razgovarati o dobrim namerama onih koji su se kao Antifa na političkoj sceni Zapada zalagali za Zelenu agendu. Umalo su pobili sve krave, a sa druge strane otimaju suverenost narodima, parlamentima, vladama da se na realističan način organizuju u trenucima svetske energetske krize. Države moraju da se jasno i odlučno odbrane od tih , rekka bih, revolucionara sakrivenih u odore evrooatlametaraca. I narodi i privrede moraju i da napreduju i da prežive ovaj period.

sasa

pre 1 godinu

Sa svima Vucic pokazuje spremnost da razgovara i to je odlika velikih lidera i drzavnika

stevo

pre 1 godinu

Sastanak ce biti konstruktivan,u to sam ubedjen i bice reci o veoma vaznim temama u Budimpesti

stefan

pre 1 godinu

Sastanak sa Orbanom i Nehamerom ce produbiti odnose izmedju drzava

sasa

pre 1 godinu

Sa svima Vucic pokazuje spremnost da razgovara i to je odlika velikih lidera i drzavnika

Anjica1476

pre 1 godinu

Veoma vazan sastanak Vucica sa Orbanom i kancelarim Austrije Nehamerom

Zeljko

pre 1 godinu

Vučić aktivno učestvuje u rešavanju najvažnijih problema koji su zajednički za sve evropske zemlje.

Ana

pre 1 godinu

Dobri odnosi Srbije i Madjarske su kljuc jacanja saradnje dve zemlje u svim sferama.

Zare

pre 1 godinu

Ovakvi sastanci su od velike vaznosti za bezbednost svake drzave

Aron

pre 1 godinu

Samo zajednickom i koordinisanom akcijom se drzave mogu boriti protiv velikog priliva migranata ! Madjarska je dobar primer da se taj trend priliva moze spreciti, sada treba samo uskladiti zajednicke akcije koje ce dovesti do smanjkenja broja migranata na severu Srbije i jugu EU!

Zarko

pre 1 godinu

Svaka drzava treba da se bori protiv ilegalnih migranata i zato su ovakvi sastanci veoma bitni

Fedor

pre 1 godinu

Brat Orban je vec pokazao kako treba zastititi svoju drzavu od nekontrolisanog priliva migranata! Ovaj sastanak ce doneti koordinisane akcije tri drzave prrotiv priliva migranata, koje ce svakako biti na veliko zadovoljstvo gradjana tri drzave!

Rajko

pre 1 godinu

Teme sastanka su veoma bitne, očekujemo pozitivno resenje!

Dejan

pre 1 godinu

Sastanak u Budimpešti će se rešiti mnogi problemi o migrantskoj politici koji su evidentira i u Mađarskoj, Srbiji i Austriji.

Dzo

pre 1 godinu

Priliv migranata u Evropu nije slucajan, vec kordinisan iz nekih centara moci, kojima odgovara da se Evropa oslabi i razjedini. Potrebne su zajednicke akcije drzava Evrope, da se priliv migranata sto vise smanji i tako relaksira velika napetost koja vlada u drustvu zbo najezde migranata!

Jelena

pre 1 godinu

Predsednik Vučić vodi odgovornu politiku koja se zasniva na dijalogu i mirnom rešavanju problema, što je za svaku pohvalu.

Goran

pre 1 godinu

I treba se ujediniti za borbu protiv bilo kakvog kriminala. Svaka cast sto ce se sastati I voditi jedan kvalitetan dijalog oko bitnog problema.

Desa

pre 1 godinu

O migrantskoj politici treba razgovarati I ovaj sastanak ce biti od izuzetnog znacaja.

Nena

pre 1 godinu

Drago mi je da imamo ovako učestale kontakte sa Mađarskom

Suzana

pre 1 godinu

Vučić i Orban su unapredili odnose naše dve zemlje

caca

pre 1 godinu

Ovaj važan susret trojice velikoh državnika će učvrstiti odnose između naših država!

aca

pre 1 godinu

Važan sastanak dvojice lidera za lepšu budućnost Srba i Mađara.

Sandra

pre 1 godinu

Organizovani kriminal nije briga samo jedne države već se treba udruženo boriti protiv njega i sprečiti kriminalce da ga šire. Madjarska, Austrija i Srbija će udružiti svoje službe i boriti se protiv kriminalaca i krijumčara.

aca

pre 1 godinu

Politika međusobnog poštovanja i saradnje koju sprovodi predsednika Srbije polako, ali sigurno dolazi do izražaja.

Saša

pre 1 godinu

Podrška za predsednika i da sastanak prodje uspešno.

Lazar

pre 1 godinu

Organizovani kriminal je rak rana svakog društva,ali predsednik Vučić ovim sastankom u Mađarskoj pokazuje da se bori da iskoreni kriminal u Srbiju,za svaku pohvalu su ponašanje i postupci predsednika Vučića.

aca

pre 1 godinu

Pozdravljam ovaj sastanak našeg predsednika sa liderima Mađarske i Austrije, jer je u ova teška i nemirna vremena, mir i saradnja su od predsudnog značaja.

Đurđa

pre 1 godinu

Mađarska i Srbija odlično sarađuju na svim poljima pa i kada je u pitanju ilegalna migracija, lako se dogovorimo oko svega.

aca

pre 1 godinu

Zahvaljujući dobroj saradnji između ove trojice lidera, naš zsjrdnički region se i pored postojećih problema mirno razvija.

mila

pre 1 godinu

Jačanje saradnje i prijateljskih odnosa sa susedninim državama je od velikog značaja za mir i bezbednost u regionu

aca

pre 1 godinu

Pozdravljam po meni jako važan sastanak, jer u ova turbulentna i teška vremena jeko je važno sačuvati mir u našem regionu.

Nina IN

pre 1 godinu

Mađarsku i Srbiju povezuju razumevanje i dobri prijateljski odnosi zato tako dobro sarađujemo u svim oblastima koje se tiču obe zemlje.

Danijela

pre 1 godinu

Orban i Vučić se lako dogovore oko svih pitanja jer obojica rade u interesu svojih država.

Kristina

pre 1 godinu

Mađarska i Srbija su primer kako susedne zemlje treba da sarađuju i međusobno se podržavaju.

Zorica

pre 1 godinu

Samo uz uzajamnu saradnju i dobre odnose mogu da se rešavaju važna pitanja, najbolji dokaz su naše dve zemlje, koje nemaju otvorenih pitanja.

Brane

pre 1 godinu

Niko ne može predvideti šta se sve može izdešavati tokom ove krize i rata i zato odgovorni političari moraju gledati dalje i predvideti u kom pravcu bi mogla kriza da eskalira i kako se tome zajednički suprotstaviti.

Nina

pre 1 godinu

Nas predsednik je cenjen i uvažavan, što su dokaz sastanci na koje je pozvan.

Jovanka

pre 1 godinu

Rame uz rame sa pravim prijateljima naše države.

Ilija

pre 1 godinu

Verujem da ce se razgovarati i o novim kolicinama gasa koji smo kupili od Rusije pred grejnu sezonu i koji bi trebali negede lagerovati a nasi kapaciteti su mali

Ivan

pre 1 godinu

Samo zajedničkim i dobrosusedskim odnosima koje predsednik održava svih ovih godina možemo napredovati.

mila

pre 1 godinu

Zajedničkom akcijom i podrškom ka rešavanju mnogih problema i izazova

Slavisa

pre 1 godinu

Uvek se pitam kako naš predsednik sve stiže, i da otvori fabriku i da ima sastanke i da ima najbolji govor u istoriji, čovek je za sve rođen. Blago majki koja ga je rodila!

Jelena

pre 1 godinu

Nema sumnje da će ovo biti jedan kvalitetan sastanak dvojice lidera kakvi su Vučić i Orban.

Dana

pre 1 godinu

Svaka cast Aleksandru Vucicu koji ima vremena i snage za sve susrete i pored teskih momenata, izazova, pritisaka sa kojima se susrece. Srbija se takodje bori protiv nelegalne imigracije sa kojom se sve vise sve evropske zemlje susrecu

Darko

pre 1 godinu

Srbija na celu sa predsednikom Aleksandrom Vucicem gradi dobru prijateljsku, ekonomsku i politicku saradnju sa svim drzavama.

Andjela

pre 1 godinu

Veoma je vazno da zajednickim snagama suzbijemo veliki problem organizovanog kriminala i krijumcarenja.

Žuća

pre 1 godinu

Borba protiv kriminala i krijumčarenja važne su teme o kojima treba govoriti. Zajedničke akcije daće rezultate.

Olja

pre 1 godinu

Važni susreti za rešavanje problema imigracije.

Sonja

pre 1 godinu

Svaki sastanak je od velikog značaja za nas i našu zemlju

Barbara

pre 1 godinu

Nadamo se da ce se sklopiti neki dogovor kako najbolje resiti kriminal u nasoj zemlji. Bitna je saradnja sa sto vise zemalja.

Gorica

pre 1 godinu

Svaki susret sa nasim prijateljima i susedima od velikog je znacaja za medjusobne odnose i saradnju.

Ranko

pre 1 godinu

Dobra saradnja sa Austrijom i Madjarskom je od velikog znacaja. Nadamo se dobrom i konstruktivnom razgovoru.

Helena

pre 1 godinu

Dobre vesti. Svaki susret sa drzavnicima drugih zemalja prilika je da se razgovara o medjusobnim odnosima i zajednickoj saradnji.

Milena

pre 1 godinu

Odlicna spoljna politika naseg predesednika. Sa svima negujemo dobre odnose i zajednicku saradnju.

Leila

pre 1 godinu

Zajedno možemo ostvariti izuzetno velike rezultate za naše zemlje

Julija

pre 1 godinu

Srbija se pokazala kao odani partner i zahvalni smo na njihovoj podrsci.

Luka

pre 1 godinu

Pred nama je mnogo zajedničkih projekata i verujemo da će samo unaprediti našu saradnju

Dejana

pre 1 godinu

Dok je predsednik Vucic na vlasti, Srbija ce nastaviti svoju nezavisnu i samostalnu politiku i nastavice da unapredjuje odnose sa drugim drzavama

Marija

pre 1 godinu

Austrijski kancelar Karl Nehamer najavio je da će sa mađarskim kolegom i predsednikom Srbije razgovarati i o zajedničkoj akciji protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja, sto je veoma vazno

Uros

pre 1 godinu

Sa Austrijom imamo snazne bilateralne odnose kao i saradnju , takodje i sa Madjarskom

Dejan

pre 1 godinu

Ponosni smo na sadasnju vlast koja se toliko bori za Srbiju, za srpski narod

Filip

pre 1 godinu

Vucic se bori za narod u Srbiji, za dalje uspehe

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija